Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość heeeeeeeelp!

Skręcona kostka! Pomocy!

Polecane posty

Gość heeeeeeeelp!

Niedawno skręciłem kostkę (jakieś 5 dni temu). Jak grałem w piłkę to biegłem i źle ułożyłem stopę, i gleba. Nie bolało mnie bardzo, więc dalej grałem. Na drugi dzień miałem małą opuchliznę, ale stwierdziłem że przejdzie. Dzisiaj przy graniu w piłkę (nadal była opuchlizna) znowu źle ułożyłem stopę. Spadłem, ale nie bolało. Pograłem tak z 30 min, i poszedłem odpocząć. I w tedy się zaczęło... Opuchlizna po chwili była olbrzymia. Po chwili rodzice przyjechali i zawieźli mnie do szpitala. Było prześwietlenie, i wyniki po 1 godzinie. Wyniki: całkowite zerwanie ścięgna skokowego, i przestawienie jakiejś kości. Lekarz był w szoku. Nie biorę żadnych tabletek, nie dostałem żadnego znieczulenia, i nic mnie nie bolało! Lekarz powiedział że pierwszy raz mu się to zdarzyło. Grozi mi brak czucia w stopie (jak operacja się nie uda, a jest 45% szans), nie mam prawa chodzić, a mnie nic nie boli. Moja lewa stopa jest prosta, a prawa jest obrócona o 80 stopni. Mam do wyboru: 1. Naprawić stopę operacyjnie = brak możliwości grania w piłkę itp. 2. Związać ścięgna, nastawić kość i niech się sama wygoi = możliwość grania w piłkę - stopa w unieruchomieniu przez 6 miesięcy (możliwe że na starość będzie dokuczać)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować