Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malheureux

Kalendarz dni płodnych

Polecane posty

Gość malheureux

Hej wam. Chcę zacząć prowadzić sobie kalendarz dni płodnych. Wiecie, mierzenie temperatury ciała, obserwacja śluzu itp. na czym to polega? Może ktoś mi wytłumaczy albo jest o tym jakaś stronka czy coś? Z góry dzięki za pomoc :)

naturalnemetody.fora.pl doczytać najlepiej w jakiejś książce poświęconej tematowi omijając katolicki bełkot:)

Gość znamcos
Świetny, nowy serwis do prowadzenia kalendarza dni płodnych to ovufriend.pl, jedna dziewczyna rozdawala zaproszenia do tego serwisu sprawdz czy ten link jeszcze dziala http://ovufriend.pl/?code=ibotycu tam sobie wpisujesz tylko codzienne dane (m.in temperature) i system to analizuje i sam wyznacza najbardziej prawdopodobny dzien owulacji i dni płodnych. ponadto masz tez interpretacje cykli, mozesz zobaczyc czy cykle sa prawidlowe itp. powodzenia!

Gość malheureux
Dzięki za odpowiedzi :)

forum 28dni.pl też jest fajne. A myślałaś może o jakimś komputerze cyklu? byłoby CI łatwiej. Ja używam cyclotestu także mogę polecić. Ale są też inne

Gość znamcos
Kasiunia - A taki komputer cyklu co robi? jakie dane do niego musisz codziennie wprowadzać?

Codziennie rano mierzę nim temperaturę, on ją interpretuje i dzięki temu wiem w jakiej fazie cyklu jestem, kiedy mam owulacje. Bardzo sprytne urządzonko :)

Gość znamcos
dzieki za wyjaśnienie. To byłoby mi trochę szkoda kasy na taki komputerek, bo ja robię dokładnie to samo tylko online. też codziennie rano mierze temperaturę, sprawdzam śluz, wpisuje to do tego serwisu ovufriend.pl i on mi sam wszystko mówi, sam informuje mnie o dniach płodnych, wyznacza owulacje, interpretuje cykl. Ja nic nie muszę analizowac. Wpisuje tam jeszcze na poczatku moje cykle i terminy wczesniejszych owulacji, wiec on to tez bierze pod uwage, bo ja mam cykle nieregularne. W tym Twoim urządzonku fajne jest to, że nie musisz przepisywać temperatur do komputera tylko masz juz je zapamiętane. to jest fajne.

A widziałam ten serwis. Jakiś nowy z tego z tego co wiem, bo dużo zakładek jest jeszcze w opcji "już wkrótce" Komputerka już jakiś czas używam a mianowicie rok :) Więc mam dobrą opinię o nim. A jak na takie urządzenie to ten mój i tak był tani bo dawałam niecałe 700zł. Lady comp jest za ok 2000zł

Gość gość
hey. pomocy. Nie wiem co może być przyczyną. Ciąże wykluczyłam. osatani okres miałam 6.11 b.r. ale problem ze od 5 dni on się nie pojawia. mam tabletki na wywołanie miesiączki "duphaston" ale boje sie ryzykować z nimi, powodują krawienia... W ciązy nie jestem raczej nie powinnam! pomocy! cykle mam tez nieregularne. nie wiem co robić... Pomóżcie jeśli ktoś umie mi poradzić co zrobić. cykl mam co najmniej 34 dni, występuje on róznie. Trochę stresu teżbyło i przeziębnienia ale nie tak długo by sie spóżniało. POMOCY! co ja mam robić ?

Gość gość
na naturalnaplodnosc.pl też są fajne porady dotyczące płodnosci