Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem.............

czy mozliwa ciaza...ratujcie dziewczynki..:(

Polecane posty

Dzis mam 19 dzien cyklu.Od 18 dni biore tabletki anty YAZ...nie zaczelam od pierwszego dnia cyklu ale od 2...poprostu jakos tak wyszlo ale nie w tym rzecz. Otoz bralam je praktycznie regularnie, z tym ze w piatek zamiast wziac o 12.30 to wzielam po 15 jakos. Bylam z synkiem w szpitalu..ogolnie zamieszanie. Poprostu zapomnialam. W sobote zazylam juz normalnie o 12.30. Jednak wieczorem dopadla mnie straszna biegunka i wymioty. W niedziele i pon bralam tabletki o stalej porze czyli o 12.30. Wczoraj jednak znowu zapomnialam i zazylam dopiero o 20. Dzis rano obudzilam sie i zauwazylam u siebie lekkie krwawienie..nie typowo miesiaczkowe. Dodam jeszcze ze w tym czasie wspolzylam z mezem 3 maja, w ta sobote i w poniedzialek. Nie wiem dlaczego ale dziwnie martwie sie ze moge byc w ciazy. Dziewczyny prosze doradzcie mi cos bo wiem ze na test jest zbyt wczesnie.W internecie na roznych forach czytalam wiele niezbyt pochlebnych opini o tych tabletkach. Czy wogole w tym przypadku ciaza jest mozliwa. Piszcie prosze..

up

Gość dupijukcik
Tak, przy tak nieregularnym braniu tabletek, biegunce i wymiotach ciąża jest mozliwa.

Gość daaaaa
po jakim czasie po wzieciu tabletki dostalas tej biegunki i wymiotow?

a to krwawienie...co moze oznaczac..?

Jak widać nie nadajesz się do brania tabletek. Ale przy tym co napisałaś to tak ciąża jest możliwa. Nie dość , że zapominasz, bierzesz za późno to jeszcze te wymioty.

o 17 mialam biegunke...raz po raz..o 20 wymioty...

Gość gthyujuiu
poczekaj ok 2 tyg od niebezpiecznego stosunku i zrób test...

spodziewalam sie ze stwierdzicie ze jestem nieodpowiedzialna...ale poprostu kilka dni spedzilam przy lozku 15-miesiecznego synka w szpitalu...w takim momencie pewnie tez myslalybyscie tylko i wylacznie o jego zdrowiu..:( nO ALE jesli przez pierwsze 12 dni bralam regularnie...czy to mnie w jakis tam sposob nie chroni.... to moje pierwse tabletki..dlatego tak wypytuje..

Gość dupijukcik
Tak jak pisalm, ciaza jest mozliwa w tej sytuacji, ale to wcale nie musi byc ciąza. Nikt Ci tegu tutaj nie powie :( Mozliwa jest na 100%, ale nawet jak para jest płodna na 100% i współzyje w "te" dni to nie zawsze od razu jest ciąża...Krwawienie pewnie od rozlegulowania hormonalnego. Mozesz sobie zrobic krzywde takim braniem tabletek.

Gość daaaaa
wydaje mi sie, ze masz zle dobrane tabletki, bo horomony ci szaleja. ogolnie przyjmuje sie, ze tabletki wchlaniaja sie okolo 4 godzin, wiec jak wymioty i biegunka wystapily pozniej to powinno byc dobrze

Ja nie wiem,czy to taki problem ustawic sobie alarm w telefonie? Poza tym jezeli mialas swiadomosc,ze wzielas pigulke z opoznieniem poza tym mialas sensacje zoladkowe to dlaczego na Boga uprawialas sex? Jezeli chcesz miec nastepne dziecko to ok,wszystko teraz na to wskazuje.

napisalam...kiedy odbyly sie stosunki...tak wiec ktory z nich waszym zdaniem mogl byc najbardziej niebezpieczny...1 dc,6 dc,15 dc czy 17 dc..?

Gość daaaaa
15 i 17 dc jak najbardziej moga byc dniami pldnymi

a dlaczego moge sobie zrobic krzywde..?:(

Gość dupijukcik
Kobieto ile Ty masz lat?! Coza głupie pytania?! Nawet nie wiemy ile trwają Twoje cykle. Tabletki anty brane regularnie co do minuty tez nie dają 100% co dopiero brane k kratkę. Biorac pod uwagę długa zywotnośc plemników kazdy z tych dni mógł byc strzałem w 10 :)

przy pierwszym dziecku udalo nam sie za pierwszym razem..:(

Gość dupijukcik
Dlaczego krzywdę? Bo hormony to powazna sprawa i wplywają nie tylko na płodnosc a na cały organizm!

Gość 15-17
czy to ważne teraz którego dnia cyklu?? ale obstawiam 15 albo 17 :) Odstaw te tabletki, bo jak jesteś w ciąży to jeszcze krzywdę dziecku zrobisz :(

cykle z powodu torbieli mialam ostatnio nieregularne..raz 36 raz 34 raz 43..ostatni cykl trwal 28 dni..i po tym cyklu drugiego dnia @ zaczelam brac YAZ.

a czy ktoras z was moze bierze YAZ..lub moze sie na ich temat wypoeidziec...gdyz jak juz pisalam wyzej rozne na ich temat slyszalam opinie... Teraz caly czas lekko kluje mnie w podbrzuszu..:(

Gość daaaaa
ale opinie na temat tych tabletek wedlug innych kobiet nic ci nie dadza. dla jednej moga byc najlepsze, u drugiej beda tylko same skutki uboczne wystepowac.

najbardziej boje sie ze jesli faktycznie jestem w ciazy to moge zaszkodzic dziecku...ale jesli nagre przerwe tabletki to moze to tez nie byc zbyt bezpieczne...:( Jezu dziewczyny juz sama nie wiem co myslec..martwi mnie to klucie w podbrzuszu...bo jak dotej pory nie narzekalam na zadn eskutki uboczne tych tabletek chociaz spodziewalam sie takowych...a tu nagle takie cyrki..dlatego sie martwie..:(

Gość daaaaa
normalnie bierz tabletki do konca cyklu i po odstawieniu zrob test. ewentualnej ciazy na pewno nic sie nie stanie

a czy torbiele moga os;abic dzialanie tabletek..?

Gość daaaaa
nie

na dodatek kluje mnie w prawym jajniku..:( do tej pory bylo wszystko ok...a przeciez biore je juz ponad dwa tyg.... te wszystkie dolegliwosci nakrecaja mnie coraz bardziej..:(

Gość daaaaa
oj kobieto przestan siac afere. w ciaze wcale nie jest tak latwo zajsc, wiec wrzuc na luz

mam znajoma ktora ma synka w wieku 3,5 lat, 2,5 lat i coreczke 3 tygodniowa. W kazda ciaze zaszla podczas regularnego stosowania anty. Lekarz jej powiedzial ze z natura sie niestety nie wygra. Nie potrzeba miec jakiej ciezkiel zwalajacej z nog grypy czy jakiej kolwiek innej choroby. Wystrczy oslabienie organizmu..lekka infekcja..stres..przeziebienie o ktorych nawet nie bedziemy mialy pojecia i ciaza gotowa... Dlatego tak bardzo sie martwie.

Gość jcpenny
nie chce mi się czytać wszytskich wypowiedzi, ale przecież z tego co wiem to Yaz nie są tabletkami jednoskładnikowymi, więc nie ma potrzeby przyjmowania ich co do minuty. przeczytaj w ulotce ale jak wzięłaś tabl. 3 godziny później to nic się nie dzieje. Niepokojące są te wymioty i biegunka 2 h po wzietej tabletce. Chociaż myślę ze po 2 h to się wchłonęła. Zrób BHCG z krwi w laboratorium i będziesz sopkojna.