Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sensensensen

Osłabiebie a spadek temperatury w II fazie cyklu

Polecane posty

Gość sensensensen

Witam Mam wielką prośbę do was dziewczyny. Od 3 cykli prowadzę wykres temp i dopiero się uczę. W tym miesiącu wszystko jest zakłócone i nie wiem co sądzić na ten temat. od 7dc do 11 byłam chora kaszel, okropny katar i gorączka. Potem na trochę przeszło ale kaszel dalej mnie męczy okrutnie no i katar wrócił co prawda niewielki ale jest i czuje się osłabiona. Czy to może miec wpływ na tak niskie temp w ostatnich 2 dniach?? Staramy się o dziecko. Cykle mam ok 30 dniowe. Skok temp w poprzednich cyklach 18 dc 1dc 36.15 2dc 36.22 3dc 36.15 4dc 36.22 5dc 36.35 6dc 36.30 od 7dc do 12 byłam chora miałam gorączkę. 13dc 36.35 kaszel bj 14dc 36.35 kaszel bj 15dc 36.35 kaszel 16dc 36.50 kaszel 17dc 36.55 kaszel 18dc 36.60 kaszel 19dc 36.55 kaszel 20dc 36.35 kaszel katar 21dc 36.30 kaszel katar

nie wiem czy tu w ogóle można mówić o owulacji... Przy chorobach temperatura zazwyczaj idzie w górę nie w dół. W tym cyklu raczej nie ma szans na ciążę. Mierzysz temperaturę jakim termometrem? 0,15 to za mało żeby można było stwierdzić skok temperatury... WYsoka temperatura związana jest z działalnością progesteronu. Jak spada to i progesteron poszedł w dół, więc ciąży nie będzie.

Gość magda2012
wydaje mi sie,ze coś nie tak ale nie z twoim zdrowiem,tylko z termometrem,albo źle mierzysz,pamietaj,ze ważna temperatura (jeśli chodzi o starania) jest zmierzona rano,ja np stosuje mierzenie pod językiem i bardzo ładnie wychodzi wykres,ale chodzi o mierzenie rano o tej samej porze np o 6.05,pytaj jeszcze bo ja juz mam taka obserwacje 1,5 roku i nawet ostatnie cykle nie mierze bo juz wiem kiedy bedzie owulka i po owulce mierze i ładnie sie podnosi a potem 2-3 dni przed okresem leci w dół i wiem ze bedzie okres,

Gość magda2012
tak o tej samej,wierz mi mała dyscyplina a po około 6 miesiącach poznasz swój organizm,jak do dasz do tego obserwacje śluzu,bedziesz widziec dni płodne,ja mam 26 i 28 cykle najwiecej mi daje mierzenie około 1 tydzień przed okresem,wtedy widze ze starania sie nie udaly i spokojnie czekam na okres,pozdrawiam,

Gość magda2012
a i polecam termometr elektroniczny,bo jak zmierzy to daje sygnał i trwa to krotko,

Gość bialamasajka
Podczas choroby wyniki mogą być zakłamane. może kup sobie oprócz tego jakiś wspomagacz? np tester na ślinę? Mimo, że będziesz mieć problemy z określeniem skoku tempki to będziesz wiedziała czy masz dni płodne czy niepłodne