Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cbvidfb

zgloszenie oszusta na allegro - jakie paragrafy?

Polecane posty

Gość cbvidfb

koles nie wyslal mi zaplaconej rzeczy, zero reakcji na maile, telefon nieprawidlowy. chce zglosisc na policje. na jakie paragrafy mam sie powolac? co powinnam wziac ze soba? czy wydruk maili jest wskazany?

Gość cbvidfb
powaznie pytam, bo bede musiala isc na policje, pomozcie mi

Gość :)) ..........
nie lepiej najpierw do allegro/?

Gość cbvidfb
no lepiej

Gość cbvidfb
zalozylam spor, nie odpowiedzial wiec spor zakonczylam, teraz chce zglosic napolicje i przeslac to do allegro zeby chociaz kase na towar odzyskac. ale zgloszenie na policje jest mi do tego niezbedne. jaki paragraf?

to był sklep czy osoba prywatna?? Napisz do allegro oni się tym zajmą:)

Gość cbvidfb
ale zebym mogla napisac do allegro to musze zglosic na policje :O tak ciezko to pojac? :O

jestes tego pewna ciemnoto??

Gość jak powyżej 50 zł
to można iść, ale wiele zależy od chęci przyjmującego zgłoszenie, często nie chcą się bawić, więc się nastaw asertywnie. Weź wszystko, co masz związanego z transakcją: wydruki z kompa - licytacja, meile potwierdzające nabycie, no cała korespondencja; potwierdzenie wpłaty dane kontrahenta i idź złóż formalne zgłoszenie , a o czym - no właśnie - musisz dopytać na miejscu jak kwalifikować: wyłudzenie pieniędzy, kradzież przedmiotu kupionego. Jak wartość znaczna, to większa szansa na to, że sprawa ruszy. Poza tym zgłoś w allegro. Koniecznie. I daj znać.

Gość tak tylko pisze
jeju to idz na policje opowiedz jaka byla sytuacja i oni ci powiedza co dalej

żeby pisac do allegro trzeba najpierw isc na policję :) zajebiscie:] gratuluje pozdrawiam

Gość cbvidfb
na allegro nie podawal nicku ani nic ale po danych znalazlam ze ta osoba ma firme

Gość cbvidfb
nipu* kwota niewysoka, ale i tak chce zglosic. a przeciez jak byl spor to allegro wie o tym bo zostal zakonczony jako nierozstrzygniety, to co mam jeszcze ijak im zglaszac?

Gość cbvidfb
":)) .......... żeby pisac do allegro trzeba najpierw isc na policję zaj**iscie:] gratuluje pozdrawiam " mowie o POK ciemnoto :O bez zaswiadczenia z policji nikt mi kasy nie odda za towar :O

Gość Aaliyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
jak kwota jest mniejsza niz 500 zł to uznaja to za niska szkodliwosc społeczna i nic kolesiowi nie zrobia

Gość cbvidfb
nie obchodzi mnie to co zrobi policja czy prokuratura, juz widze ze po komentarzach nie mnie jedna oszukal. przynajmniej z POK m oddadza kase za towar.

Gość cbvidfb
wydruk maila od niego z informacja ze wyslal tez? pewnie tak. tez wezme.

to się najpierw patrzy na komentarze ile ma negatywnych i się zastanawia 10 razy zanim coś się kupi,a nie teraz jak juz się stało. Policja się tym nie zajmie bo za niska kwota,spróbować zawsze można,

Gość cbvidfb
nie mial zadnych negatywnych, ale sprzedawca z mala iloscia pozytywow. dopiero jak ja kupilam to wpadlo kilka negatywow.

Gość No mam ten sam kłopot.
Pierwszy raz chodziło tylko tylko o 40 zl wiec olałam, ale teraz juz od 4 maja czekam na paczke za 150zl. Chyba zglosze na policje.

no chyba że tak,facet w uja gra. koleżanka kiedys zamówiła coś u babki ale osoba prywatna kupiła zapłaciła nie dostała nic,tamta konto skakowała i tyle ją widziałą,ale olałą sprawe bo nie zgłosiła nigdzie. Zrób to niech inni chociaż się nadzieją na niego,a Ty może odzyskasz kase

Gość cbvidfb
ja mimo niskiej kwoty nie mam zamiaru olac, dla zasady. nienawidze oszustow, ja na te kwote ,musze cala godzine zapierdalac :O

No mam ten sam kłopot. no to na co czekasz pisz do allegro !

cbvidfb ja kupiłam kiedyś czaprak za 70 złotych,zapłaciłam i nie dostałam:> Dopiero jak zablokowali konto tej firmie to łaskawie mi przysłali..

Gość cbvidfb
ten koles ma firme, zreszta jak potem zaczelam szukac to okazalo sie, ze on wczesniej tez oszukal w innej troce branzy ludzi. ale wiesz jak to jest, niewiele bio niewiele, ale same pozytywy, wiec zaryzykowalam i nie sprawdzalam jakos specjalnie sprzedawcy. nigdy na allegro nie mialam zadnych problemow.

Gość cbvidfb
koles na spor nie odpowiedzial, ale do allegro loguje sie co dzien. zreeszta prawie miesiac temu napisal mi ze towar wyslala. na poczcie nic nie ma. oszukal i tyle. i chuja znajde.

jak ma firme to tym bardziej mu nie bedzie na reke jak mu zablokuja konto. Poza tym robią co chcą bo ludzie zazwyczaj olewają sobie to... ,,a nie bo za mała kwota, a nie bo nie będę się denerwować i produkować " i pozniej rodzą się takie cwaniaczki co raz oszukali nic im nie zrobiono to teraz robią to nagminnie

Gość cbvidfb
i chocby wlasnie dlatego nie odpuszcze! kwota niska ale ja kasa nie sram, kazdy pieniadz to pieniadz. przynajmniej mu sie do dupy moze dobiora i przestanie oszukiwac. myslicie ze powinnam napisac do osob ktore juz mu negatywy wystawily?

Gość No mam ten sam kłopot.
Mojego sprzedawce ratuje jeszcze to ze odbiera telefony, wczoraj sie z nim umówiłam ze poda mi nr paczki, ze wysle wieczorem e-maila, ale dzis zajarzałam na poczte i nic nie ma.... Wybrałam paczke ekonomiczną, a miedzy czasie weszło sprzedwacy kilka pozytywów, wiec czekam.

Gość cbvidfb
a ten "moj" sprzedawca ma w sumie 3 numery telefonow podane: 2 nie istnieja, trzeci ciagle wylaczony. na pierwszego maila odpisal a na 2 kolejne juz nie raczyl.