Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiulka643

ankieta-praca licencjacka

Polecane posty

Gość asiulka643

Witam, mam na imię Joanna i jestem studentką 3 roku na wydziale ekonomii, piszę pracę licencjacką na następujący temat: "Wpływ zasiłków rodzinnych na przyrost naturalny w Polsce". Opracowałam następującą ankietę która bardzo by mi pomogła, przy mojej pracy. Ankieta ta jest całkowicie anonimowa. Bardzo proszę o pomoc i wypełnienie ankiety. Z góry dziękuję za pomoc. 1.Pani wiek: a)18-22 b)23-26 c) 27-31 d) 32-36 e) powyżej 36 2.Miejsce zamieszkania: a)miasto b)wieś 3.Wykształcenie: a)podstawowe b)gimnazjalne c)zawodowe d)średnie e)wyższe 4. Jaki jest Pani stan cywilny a) mężatka b) samotna matka c) wdowa d) osoba pozostajaca w wolnym związku 5.Ile jest osób w gospodarstwie domowym: a)2 b)3 c)4 d)5 e)powyżej 5 6.W tym ile dzieci: a)1 b)2 c)3 d)powyżej 3 7.W jakim wieku jest dziecko a)0-1 b)1-3 c)4-5 c)powyżej 5 Jeśli więcej niż 1 dziecko to 7a.W jakim wieku jest dziecko a)0-1 b)1-3 c)4-5 c)powyżej 5 7b.W jakim wieku jest najmłodsze dziecko a)0-1 b)1-3 c)4-5 c)powyżej 5 8.Czy spełniania Pani kryteria kwalifikujące do korzystania z pomocy swiadczeń w postaci zasiłków rodzinnych a) tak, spełniam b) nie,spełniam c)nie mam pojęcia 9.Czy jest pani zadowolona z ich kwoty: a) tak,jest to kwota zadowalająca b)umiarkowanie zadowalająca c)nie jest ona w zupełnosci wystarczająca d) jest zadowalająca ale kryteria jej uzyskania są zbyt rygorystyczne e) nie jest zadowolająca i kryteria jej uzyskania są zbyt rygorystyczne f)nie mam zdania 10.Jeśli nie to która z podanych kwot byłaby zadowalająca: a)do 200zł/msc b)300-500zł/msc c)powyżej 500zł/msc 11.Czy kwalifikuje się pani do otrzymania becikowego a)tak b) nie c)nie wiem 11a.Czy obecne becikowe jest wystarczające na zakup wszystkich artykułów dla dzieci: a) tak,jest to kwota wystarczająca na zakup wszystkich niezbędnych artykułów dziecięcych b)pozwala ono w czesci pokryc wydatki na zakup niezbędnych artykułów dla dziecka c)nie pozwala nawet czesciowo pokryc wydatków d) nie mam zdania 11b. Jeśli nie to jaka kwota byłaby zadawalająca? ............... 12.Czy obecna kwota zasiłków rodzinnych pozwala pokryć wydatki na utrzymanie dziecka? a)Tak,jest to kwota wystarczającana na pokrycie wydatków b) pozwala czesciowo pokryc wydatki c)nie pozwala nawet na czesciowe pokrycie wydatków d) nie mam zdania 13.Czy obecna kwota zasiłków rodzinnych zachęca do podjęcia macierzyństwa a) tak,zachęca b)nie,w dużej mierze zniechęca c)zachęca w umiarkowanym stopniu d)w umiarkowanym stopniu znięchęca e)podejmując tą decyzję biorę pod uwagę inne czynniki d)nie mam zdania 14.Czy korzysta Pani z odpisu od podatku z tytułu posiadania dzieci(ulga z tytułu wychowywania dzieci) a)tak,korzystam b) nie,nie spełniam kryteriów przyznających prawo do odpisu tej ulgi c)czesciowo korzystam d)nie posiadam informacji na ten temat 15.Czy uważa Pani że Polska jako kraj ogółem jest krajem przyjaznym rodzinie?(w postaci dostępu do przedszkoli, różnego typu swiadczeń rodzinnych, specjalnych miejsc do przewijania dzieci w barach lotniskach,itp) a) tak, dzieci są szczególnie traktowane b) wiele z tych rozwiązań pojawiło się w Polsce ale ogółem potrzeba jest jeszcze zmian c)nie,jako kraj nie sprzyja rodzinie d)nie sprzyja rodzinie a wręcz przeciwnie utrudnia jej prawidłowe funkcjowanie przez brak miejsc pracy e) nie mam zdania 16.Czy posiada Pani informacje na temat kwoty zasiłków rodzinnych w krajach zachodnich Unii Europejskiej? a) tak,są one dużo wyższe niż w Polsce b) tak,są one dużo niższe niż w Polsce c)są na porównywalnym poziomie d)jest to dla mnie nieistotne 17.Na jakim państwie mogłaby się Polska wzorować tworząc system swiadczeń rodzinnych? a) Francja-zasiłek zależny od ilosci dzieci b) kraje skandynawskie c)Niemcy d)Wielka Brytania e) inne ........................ f) nie mam zdania 18.Jaka musiałaby być kwota zasiłku aby zdecydowała się Pani na wyjazd zagranicę ............... 19.Czy uważa Pani,że konieczne jest osiągnięcie stabilizacji zawodowej zanim podejmie się decyzję o macierzyństwie a) tak,niezbędne jest zapewnienie dziecku odpowiednich warunków życia b)tak,ale wystarczające jest by jedna osoba zapewniała dochód rodzinie c)nie,możliwe jest utrzymanie dziecka dzięki pomocy w postaci swiadczen w postaci zasiłków d)nie mam zdania 20.Czy możliwe jest pogodzenie pracy z macierzyństwem? a)tak,będąc w pracy zostawiam dziecko pod opieką b)podejmując decyzję o macierzyństwie musiałam zrezygnować z pracy c)możliwe jest jedynie wykonywanie pracy w domu 21.Będąc w pracy komu powierzyłaby Pani dziecko pod opieką: a)mężowi b)komuś z rodziny c)niani d)przedszkolu e)żadne z powyższych 22.Czy uważa Pani,że dziecko potrzebuje permanentnej opieki ze strony rodziców a)tak,muszę mieć oczy dookoła głowy b)nie jest ona konieczna,dziecko musi spełniać trochę czasu z rówiesnikam c)dziecko powinno samo poznawać swiat a do roli rodzica należą obowiązki zawodowe d) nie mam zdania 23.Czy uważa Pani,że posiadanie więcej niż jednego dziecka wiąże się z dużo większymi kosztami ich utrzymania a)tak,utrzymanie większej liczby dzieci jest bardziej kosztowne b)nie,nie ma to znaczenia c)posiadając większą liczbę dzieci mam większe prawo do zasiłku d)nie patrzę na dzieci od strony kosztowej 24.Czy uważa Pani,że rodzeństwo wpływa pozytywnie na rozwój dzieci a) tak,mogą się one razem,bawić uczyć,itp b) tak,dziecko jest uczone,by się dzielić z innymi c)nie,bo nie pozwala to się skupić rodzicom na każdym dziecku z osobna d) nie mam zdania 25. Biorąc wszystkie czynniki pod uwagę czy jest Pani zadowolona ze swojego życia (w skali 0-10 gdzie 0 całkowity brak zadowolenia a 10 oznacza pełne zadowolenie)? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 26. Biorąc wszystkie czynniki pod uwagę jak ocenia Pani stan swojego zdrowia (w skali 0-10 gdzie 0 bardzo zły a 10 oznacza bardzo dobry)? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 27. Jak wygląda Pani status zawodowy: a) bezrobotna b) studentka c) praca na pełny etat (umowa o pracę) d) praca na pełny etat (samozatrudnienie) e) praca na pół etatu lub inne części etatu f) praca dorywcza 28. Czy po urodzeniu zamierza Pani powrócić do obecnej pracy (gdy jest Pani osobą pracującą) a) tak b) tak ale nie na pełny etat c) nie zamierzam zmienić pracę d) nie 29. Proszę podać liczbę lat przepracowanych do tej pory a) mniej niż 1 rok b) 2-5 c) 6-9 d) 10 i więcej 30. Czy w okresie swojej aktywności zawodowej pozostawała Pani bez pracy a) Tak b) Nie 31. jeśli tak to jaki był najdłuższy okres pozostawania przez Panią bez pracy a) do 3 miesięcy b) od 3 do 6 miesięcy c) od 6 do 12 miesięcy d) powyżej 12 miesięcy 32. Proszę o wskazanie ile czasu w godzinach (gdy mniej niż godzina proszę o przedstawienie np. 0,5h) zajmują Pani poniższe aktywności w trakcie dnia Hobby/sport - ........ godzin Kontakty towarzyskie - ........ godzin Jedzenie i picie - ........ godzin Czytanie i słuchanie muzyki - ........ godzin Relaksowanie się - ........ godzin Przerwy w trakcie pracy - ........ godzin Ogladanie telewizji - ........ godzin Opieka nad dziećmi - ........ godzin Obowiązki domowe - ........ godzin Zakupy - ........ godzin Praca - ........ godzin Dojazdy (przemieszczanie się) - ........ godzin Internet i portale społecznościowe - ........ godzin Spanie - ........ godzin 33. Proszę o wskazanie jaką satysfakcję czerpią Panie z wykonywanych aktywności (0 brak satysfakcji a 10 pełna satysfakcja) Hobby/sport - ........ godzin Kontakty towarzyskie - ........ godzin Jedzenie i picie - ........ godzin Czytanie i słuchanie muzyki - ........ godzin Relaksowanie się - ........ godzin Przerwy w trakcie pracy - ........ godzin Ogladanie telewizji - ........ godzin Opieka nad dziećmi - ........ godzin Obowiązki domowe - ........ godzin Zakupy - ........ godzin Praca - ........ godzin Dojazdy (przemieszczanie się) - ........ godzin Internet i portale społecznościowe - ........ godzin Spanie - ........ godzin Dziękuje za czas poświęcony na wypełnienie ankiety Odpowiedzi mozna umiescic pod tematem lub wyslac na email:asia.sanok@op.pl

Gość odpisałam przepis :)
ciekawa ankieta, ale nie korzystam z zasiłków, więc nie wypełniam