Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miku03

Boję się ciąży ;(

Polecane posty

Gość miku03

Chcę współżyć z chłopakiem, ale panicznie boję się, że zajdę w ciążę. Mój chłopak już uprawiał wielokrotnie seks. Ja jestem jeszcze dziewicą (nic w tym dziwnego, bo mam dopiero 18 lat). Jak pozbyć się strachu? Jak dobrze się zabezpieczyć? Nie chcę brać tabletek.

Gość stara młoda 3553
prezerwatywa wystarczy, tylko nie baw się we wchodzenie bez gumki "na chwilę" bo to włąśnie często kończy się ciążą, no i niech chłopak sprawdza czy gumka oby nie pękła bo to się czasem zdarza (przy większych członkach) a jak pęknie to lecisz do lekarza po postinor - nie ma się czego bać, wiekiem powinnaś być gotowa ale jeśli nie jesteś psychicznie to zaczekaj

Gość miku03
Widzisz stara młoda 3553.. ja w sumie jestem gotowa psychicznie, bo chcę tego. Po prostu boję się ciąży, bo mam plany na przyszłość. Chciałabym studiować. Mój chłopak używał już nieraz prezerwatywy ze swoją wcześniejszą dziewczyną i jakoś było ok. Ja niestety jestem jakaś dziwna i póki coś mnie nie uspokoi, to nie pozwolę sobie na seks ;) Stosunek przerywany to dla mnie najgorsza forma "antykoncepcji" dlatego nawet nie biorę tego pod uwagę. A właśnie... czy duże są szanse na zajście w ciążę, gdy zrobię to jakieś kilka dni przed okresem no i oczywiście z gumką?

Gość Sikoreczka z pudełeczka
idz do ginekologa po tabletki duza baba jestes nie ma sie czego wstydzic. Niech Ci cos przepisze i masz problem z głowy. A jesli masz cykora, to prezerwatywa i bedzie ok. W gumce tez trzeba nauczyc sie kochać. Nie ma czego sie bac wszystko jest dla ludzi.

Gość miku03
No właśnie zastanawiałam się nad tabletkami, ale w sumie chyba się nie zdecyduję na nie, bo jakby nie patrzeć są to leki i na jedno pomaga, a na drugie szkodzi. Nie wstydziłabym się iść do ginekologa, bo to przecież lekarz. Myślę nad tą prezerwatywą, ale wiem, że może ona pęknąć, bądź się zsunąć. Nie miałam jeszcze do czynienia z seksem, dlatego pytam. Nie chcę tego pierwszego razu przeżyć w panicznym strachu przed ciążą.

Gość kup sobie wibrator i Feminum
kobiety dzielą się na : srałki, grzałki, ulegałki. Jesteś jeszcze srałką, więc dorośnij, a na razie trzep boberka.

Gość dasdsa
bozwol mu sie sposcić do ust , a nie pozwalaj mu sie spuszczac do cipki .. Nie bedziesz w ciążu gwarantuje

Gość derka 0258
kocham się z gumką od wielu lat (12), w ciąży nie byłam:) ze 3 razy pękła nam gumka i poszłam po postinor na wszelki wypadek bo nie chcę mieć dzieci, nie boję się kiedyś brałam tabletki ale przytyłam, miałam celulit i rzeczywiście jest to lek, o którym jeszcze wiele złego usłyszymy

Gość miku03
Wiesz co, jak masz tak pisać, to nie pisz proszę wcale. Jak już pisałam, ja seksu chcę z moim chłopakiem, jestem na to gotowa. Po prostu mam wewnętrzną blokadę związaną ze strachem przed ciążą. To chyba normalne przed pierwszym razem, prawda? Chyba, że jest się całkowicie niedojrzałym i nie myśli o konsekwencjach. To, że jestem jeszcze młoda, nie znaczy, że jestem, jak to mówisz "srałką".

Gość dasdsa
pozwolby ci sie spiscił do ust , a nie pozwalaj mu sie spuszczac do c*pki .. Nie bedziesz w ciążu gwarantuje Najlepszym zabezpieczniem ktore daje 100 % ochrony jest seks oralny bez stosunku .. Zwyczejnie nie pozwalaj by ci wkladał do cipki ..Niech wklada tylko do ust .. PRezerwatywa daje 90 % zabezpieczenia przed ciażą a tabletki 95 % .

Gość miku03
dasdsa pytam poważnie... chcę się kochać, a nie, żeby chłopak mi się "spuszczał" do ust... to chyba raczej mija się z celem...

Gość kup sobie wibrator i Feminum
miku03, ty durna pało, jeteś na najlepszej drodze do pochwicy, rób tak dalej i stresuj sie to na pewno nie będziesz w ciąży, bo ci kutasa nie zdoła chłopak wsadzić w piczkę. Amen.

Gość miku03
Tak już mam... nie wiem, może powinnam bardziej ufać mojemu chłopakowi. W końcu on jest doświadczony. Ale chcąc nie chcąc i tak ta obawa będzie. Nie wiem co zrobić, by się jej pozbyć.

Gość miku03
I tak w ogóle to wydaje mi się, gdyby on już mi wsadził i cały stosunek by się zaczął, to chyba nie myślałabym aż tak o tej ciąży. Najgorzej jest się przemóc, bo ten cholerny STRACH ;/

Gość lalja
Doskonale Cie rozumiem, mam ten sam problem.. Chciałabym już zacząć uprawiać seks z chłopakiem, ale obawy przed ciążą stale mnie blokują :< Rozważam tabletki anty lub prezerwatywę ze środkiem plemnikobójczym, ale każde ma jakieś wady :< Byłam u lekarki w sprawie anty, ale jej nieprofesjonalne podejście, takie na odwal się tylko mnie zniechęciło do tego wszystkiego.

Gość dix ae
zaloz sobie spirale albo przyaklej plasterek antykoncep

Gość gość
Weź się w garść jpd... pamiętaj, że nie tylko rzecz pozwala zapobiec ciąży. Rób tak aby pod żadnym pozorem nic nie dostało się do cipki. Mam na myśli spermę. Jeśli waliłaś mu lub on sam sobie walił i nagle włożysz/ włoży tę samą rękę to jest BARDZO MAŁE podkreślam, prawdopodobieństwo. Jeśli już ma dojść do seksu, nie zdawaj się tylko na niego. Prezerwatywę otwierasz normalnie rękoma, bez popisów że zębami itp. Nakładasz, patrzysz od każdej strony jak to się "prezentuje" -czy nie ma dziurki i zaczynacie. Po woli, na spokojnie. Skoro to robił, przed spustem niech wyjmie. Potem zanim zdejmie, zobaczyć czy nie pękła. Jeśli tak to do apteki, opłukać się czy cokolwiek. Dmuchać na zimne. Nawet w prelakujacie ( czy jak to się zwie ) są plemniki. Dlatego.. ostrożność. Niech chłopak pilnuje czy gumka podczas stosunku się nie zsuwa itp. Kochać się z głową !! Pozdrawiam :)

Gość gość
Chyba każda dziewczyna która rozpoczyna życie seksualne ma tego typu obawy. Prezerwatywa jest naprawdę skuteczną metodą antykoncepcji. Ja prawie tylko na niej się opierałam bo nie chciałam pakować w siebie antykoncepcji hormonalnej. W ciążę nie zaszłam przy stosowaniu tylko prezerwatywy, a gdy z mężem zdecydowaliśmy się na dziecko to ciąża była już po pierwszym cyklu starań. Także z płodnością raczej problemów nie mieliśmy. Jeśli tak bardzo się boisz i ma to mieć wpływ na Twoje samopoczucie, stres itd, to może spróbuj podwójnej antykoncepcji? Hormonalnej + prezerwatywa. Sądzę, że to zbędne, ale wtedy może poczułabyś się pewniej. Pamiętam jak sama miałam 18 lat i co miesiąc bałam się, że jestem w ciąży i z utęsknieniem czekałam na miesiączkę :P Także rozumiem Cię w 100% :)

Gość gość
Ja też na początku używałam tylko gumek mimo że facet niechętnie je zakładał ale powiedziałam że albo w gumce albo wcale, może to nie jest faktycznie zbyt komfortowe ale zawsze coś, teraz mam tabletki belara bo myślę że w stałym związku to lepsze nić gumki no i zawsze o te kilka % lepiej zabezpieczają