Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bobasowa mama

Starsze Panie w sklepach

Polecane posty

Gość bobasowa mama

Dziewczyny poradzcie, bo mam dość, Synek ma 1,5 roku, bardzo często się zdarza, że w sklepach, starsze Panie, takie już babcinki to Synka łapią za rączki, to chcą pocałować, ja już nie wiem jak na to reagować - jak odpowiadać, żeby nie urazić takiej babci, a jednocześnie uniknąć tego obmacywania i całowania. Dzisiaj owe babcie przeszły same z siebie stąd też ten temat, babka dała Małemu 5 zł do rączki, super chciała to dała ale na boga bogata może nie jestem ale kasy od obcych ludzi na dziecko nie potrzebuję, nie wspominając już o tym, że to 5 zł włożyła mu do rączki nic mi nie mówiąc, gdybym nie zauważyła pewnie znalazło by się w jego buzi, no ręcę mi opadają po prostu. Doradzcie, bo chyba zaczne wózkiem sklepowym przejeżdzać po stopach to może zrozumieją...

Gość anty-solaraa
musisz chyba bardzo biednie wygladac ]cześć]

Gość zszokowany
ale problem,kup małemu czekolade i przestan wymyslac :O

Gość albo dzieciak jest
wyjatkowo uroczy :) Weź go do reklamy.

Gość anty-solaraa
prowo, w zyciu nie widzialam zeby babcie chcialy dziecko pocalowac :O no moze mowily jaki fajny dzidzius ale na pewno nie calowaly, jestes przewrazliwiona, typowa matka polka co poza dzieckiem swiata nie widzi :O

Gość bobasowa mama
anty-solaraa - wyglądam normalnie, ani biednie ani jak z wybiegu. I nie chodzi nawet o sam fakt, że ktoś dał Małemu pieniądze ale o to, że nie spytał i włożył mu je do ręki - mógł się po prostu udusić, a ja nie wiedziałabym nawet do końca co się dzieję. A czy dziecko urocze, hmm jest blondynem i ma niebieskie oczy - dla mnie na pewno jest ale dla każdej mamy jej dziecko jest ładne.

Gość bobasowa mama
Zależy gdzie mieszkasz, bo ja w małym mieście i uwierz, że nie jedna taka babcinka całować w główkę go chciała, bo np. wnuczka jej przypomina, a on tak daleko i nie widzi i od razu całą historię dostaję w gratisie.

Gość :)))))))))))))))))))))
ja ci się nie dziwię u mnie jest podobnie ale z reguły robią to te same osoby :P - unikać inaczej się nie da szczególnie jeden dziadek rozdaje wszystkim dzieciom cukierki taki mini landrynki i głaska po głowach nie mówiąc że pomysł dawania mini landrynek małemu dziecku jest dla mnie :O zawsze trzeba z ręki wydzierać żeby nie połknęło ci ludzie już tak mają i nic do nich nie dociera bo co może cukierek dziecku zrobić

bobasowa mamo u nas podobnie, tyle że częściej na ulicy, jedyne co skutkuje, to po prostu uciekac;) staram się nie nawiązywac kontaktu wzrokowego, tylko trudno o to w kolejce do kasy...

Gość bobasowa mama
chyba rzeczywiście tylko uciekać, chociaż czasami mi się robi przykro, bo domyślam się, że większość z tych osób ma wnuki i pewnie powyjeżdzali gdzieś dalej do pracy i są sami. Ehh, jeszcze do niedawna było łatwiej, bo mieliśmy spacerówkę zwróconą w moją stronę, a parę tygodni temu kupiłam nową i teraz cięzko Małego zasłonić.

też mi przykro, ale sytuacje zdarzają sie naprawde różne, zreszta sama wiesz, coś za coś, mój jest starszy o rok od Twojego i sam decyduje komu chce poświęcić czas, czasami wręcz odwracajac się lub omijając i najczęściej nie ma czasu i ucieka bawić sie, wiec wysadzenie z wózka troche też ograniczyło kłopot:) ja w tym temacie mam inny problem, w domu udaje czasem tygryska i warczy, ale przy konfrontacji z osobą, która mu się nie podoba zaczyna na nia warczeć, ludzie nie wiedzą o co chodzi, a ja nie bardzo wiem jak go tego oduczyć, mam przy obcej osobie zwrócic mu uwagę "nie warcz na Panią" :)

Oglądanie dziecka to jedno i to sie zdarza, ale żeby ktoś dawał kasę jeszcze mi sie nie zdarzyło :D pewnie za bogato wyglądam :p