Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

veriolla

Antykoncepcja i okres.

Polecane posty

Witam. Od końca stycznia przyjmuję tabletki antykoncepcyjne. Był to pierwszy dzień miesiączki. Tabletki przyjmuję regularnie, aż do teraz. Pojawił się właśnie problem ( przyjmuję tabletki 24+4) gdzie powinnam dostać już okres po przyjęciu drugiej tabletki placebo, a nadal go nie ma. Kochałam się z moim chłopakiem, ale z podwójnym zabezpieczeniem, czyli gumką. Dlaczego nie ma nadal okresu i czy to może być ciąża ?

Krwawienie z odstawienia ma się pojawić podczas przyjmowania tabletek placebo. Nikt nie powiedział, że zawsze będzie to dokładnie w tym samym dniu. Spokojnie czekaj do ostatniej tabletki placebo, a nawet do dnia, kiedy powinnaś przyjąć pierwszą tabletkę z kolejnego opakowania. Jeśli nic nie zaburzyło skuteczności antykoncepcyjnej (inne leki, wymioty, biegunka, pominięcie tabletki lub opóźnienie w przyjęciu) to nawet jeśli nie pojawi się krwawienie normalnie zaczynasz przyjmować kolejne opakowanie. Dla pewności i własnego spokoju możesz zrobić test ciążowy. Jeśli krwawienie z odstawienia nie pojawi się dwa razy pod rząd wówczas powinnaś zgłosić się do ginekologa. WSZYSTKIE POWYŻSZE INFORMACJE ZAWARTE SĄ W ULOTCE.

tak,tak wiem czytałam ulotkę. Właśnie pojawiła się biegunka, ale z niecierpliwością czekam na okres i dziękuję za odpowiedz;)

Gość dfgdfg545545
Co za bezbożnik sprzedał ci te tabletki!! Jak przegłosujemy klauzulę sumienia to żadna z was nie dostanie!