Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze tak, moze siak

DEPILACJA w ciazy...

Polecane posty

Gość moze tak, moze siak

Czy depilujecie cale nogi w ciazy, mam na mysli depilator, a jak nie to jakim sposobem i czy depilujecie bikini i tez jaki sposobem, bo ja jestem w 6 miesiacu, nie mam wielkiego brzucha ale juz mi ciezko troche, a okolic bikini to nawet dobtrze nie widze;P

Gość moze tak, moze siak
zadna sie nie depiluje?

ja sie depiluje ale jak narazie jestem w 16 tc i nie mam z tym jeszcze problemow. Mimo to jestem ciekawa czy któraś z pan juz w bardziej zaawansowanej ciazy sie wypowie na ten temat bo tez mnie to ciekawi.

Gość moze tak, moze siak
uzywam depilatora latwo nie jest, jestem w 24 tyg., do bikini uzywam veeta rozowego, ale juz na wyczucie;P nie wiem jak to bedzie pozniej

Gość obżartuszek
Dobra jest masa cukrowa. Mozna kupic na allegro, ale tez zrobic samodzielnie. POtrzebny jest cukier, cytryna i woda. Świetnie depiluje, choć trochę bolesne. Włoski wyrazstaja delikatniejsze.

Gość malutaaaa
ja do ostatniego dnia ciazy depilowalam okolice bikini z pomoca lusterka bo od 5 miesiaca mialam meeeeega brzuch....ale trzeba sobie radzic

Gość obżartuszek
Do okolic bikini to krem do depilacji.

Gość malutaaaa
i wogole to gratuluje Wam i zazdroszcze ciazy...chetnie bym ponosila znow dzidzie pod serduchem

Gość moze tak, moze siak
wlasnie uzywam kremu ale mam obawy czy nie jest cszkodliwy dla maluszka

Gość moze tak, moze siak
malutaa to jaki problem;) moj wlasnie teraz mnie kopie..jeszcze bezbolesnie;)

Gość malutaaaa
problem natury "technicznej" hehe ale ciaza to najpiekniejszy okres w zyciu pomimo bolu i cierpienia (mialam kolki nerkowe) puchnacych nog....ale porod...rewelacja.....moglabym urodzic setke dzieci!

Gość moze tak, moze siak
ja sie troche porodu boje, mam nadzieje ze bedzie taki jak moja ciaza do tej pory, bezproblemowa, prawie zadnych dolegliwosci..zycze kazdej ciaze tak przechodzic;)

Krem jest spoko-robisz sobie tylko test na probe czy nie ma alergii i mozna uzywac jest tez wersja sensitive ,ja uzywam jestem zadowolona...

szczeciara z Ciebie moze tak, moze siak, ja na moje 16 tygodni jestem juz wykonczona bo co chwile cos mam ale to pewnie dlatego ze na samym poczatku mialam duzo problemow zdrowotnych.. zycze Ci aby cala ciaza Ci tak dobrze leciala! a co do szkodliwosci kremow do depilacji to nie sadze aby mogly jakos zaszkodzic malenstwu, wydaje mi sie ze sa to zbyt male ilosci aby mialy jakiekolwiek negatywne dzialanie w organizmie kobiety..

Gość malutaaaa
nie ma sie czego bac...porod to najpiekniejsze co moze sie nam przytrafic...jesli jest u naszego boku maz to dodatkowy plus!ja sie balam do tego stopnia ze na sama mysl o porodzie mdlalam....a jak szlam na porodowke to wrzeszczalam ze ja nie chce ze moze jutro...ale bylo za pozno....i tak jak mowie moglabym urodzic setke dzieci!! rewelacja!

ja się depilowałam do samego końca a miałam ogromny brzuch (ciąża bliźniacza). nogi maszynką, okolice bikini kremem, chociaż od pewnego momentu widziałam je tylko w lustrze :D potem, w szpitalu, już bardziej na wyczucie ;) po każdej takiej depilacji byłam wykończona, jednak nie wyobrażam sobie się nie depilować, tym bardziej, że było lato

Gość moze tak, moze siak
a ja Ci zycze by Ci dolegliwosci minely;) u mnie w pracy niektorzy dalej nie wiedza ze jestem w ciazy, nawet wczoraj mnie jakis koles podrywal..jak uslyszal ze jestem w 6 mies. to mu szczena opadla;) malutaa zebym ja tak wspominala porod..bo od moich kolezanek roznych opini sie nasluchalam;)

Gość malutaaaa
kochana nie sluchaj opinii kolezanek...to najgorsze co moze byc....moj smok wazyl prawie 4kg i zostal urodzony silami natury bez zadnych naciec i pekniec a tylko dlatego ze bardzo tego chcialam.....chcialam jak najszybciej urodzic zdrowego slicznego chlopca i tak moj maly ma juz 2 latka

ja mimo wszystkich przeciwnosci bardzo ciesze sie na caly okres ciazy i nawet na porod sie ciesze. jedyne czego sie boje to ze bede musiala miec nacinane krocze.. wiem ze to juz nie jest temat o depilacji ale ta jedna jedyna mysl spedza mi sen z powiek..malutaaa co trzeba zrobic by to ominac? czy to nie jest zalezne od ciezarnej i wychodzi w "praniu" czy trzeba nacinac czy nie..? :D

Gość malutaaaa
u m sytuacja wygladala tak, ze poprostu nie zdazyli mi tego zrobic....syn poprostu wystrzelil jak z procy :) moim zdaniem powinno sie pytac pacjentke o zgode....bo ja jestem dobrym przykladem na to ze gdyby zdazyli to by mnie pocieli a tak? to po porodzie maz mial radoche bo jak to stwierdzil...czuje sie jakby sie kochal z dziewica :P

Gość moze tak, moze siak
zawsze mozna poprosic zeby zrobili jeden szew wiecej;)hehe

Gość moze tak, moze siak
a tak poza tym...tez sie troche boje porodu,,mama nadzieje ze pojdzie gladko a tym samym zycze dziewczynki milych snow, bo rano musze wczesnie wstac i sie za depilacje zabrac..bo sie mi troche zaroslo;)

Gość malutaaaa
o powodzenia Wam kobietki zycze! i cudownych zdrowych bobaskow....gdybym mogla urodzilabym za Was hehe :*

no z ta zgoda to nie glupi pomysl. mi przyjdzie rodzic moje dzieciatko w Niemczech i jak rozmawialam z moim ginem to tu prawie wszystkie rodzace przez to przechodza, tylko nielicznym sie udaje bez nacinania. No ale moze mi sie uda, zawsze moge tez zaznaczyc przed ze nie chce takiego rozwiaazania, moze posluchaja.. w kazdym badz razie postaram sie myslec pozytywnie.. :) moze mi tez sie uda :D

Gość malutaaaa
trzymam kciuki :)

Gość srujka
marien ja rodzilam w niemczech i nikt mnie nie nacinal, ani nawet nie mial zamiaru, tutaj robia to tylko w ostatecznosci, zadna z moich znajomych nie byla nacinana, z tego co moj gin mi powiedzial, to tutaj nie nacinaja, tylko szyja ewentualne pekniecia zawsze mozesz zreszta poprosic o cc :) bez mrugniecia okiem zrobia:D

Dziekuje za slowa otuchy Srujka! Hmm to moze ja zle zrozumialam mojego lekarza? bo ogolnie rozmawialismy kiedys na temat szycia po ciazy i wogole, pod uwage nie wzielam naturalnego pekniecia.. Czlowiek w strachu moze sobie chyba wiele rzeczy wmowic :D Jeszcze raz dzieki za ten komentarz a lekarza zapytam jeszcze raz dokladnie jak to bylo..

Gość srujka
Nie martw sie na zapas tylko :) Warunki do rodzenia mamy jedne z najlepszych w Europie :) Personel szpitala mily i sympatyczny. W trakcie porodu polozna byla non stop ze mna, robila masaze krzyza, przynosila cieple oklady, zrobila nawet kawe dla ojca dziecka:) Pomogla mi naprawde niesamowicie:) I nigdzie nie widzialam nozyc do nacinania krocza, nie wiem nawet jak wygladaja :) Obok w sali lezala moja kolezanka, jej syn mial glowe jak ceber :D I tez sie obeszlo bez nacinania:) Jak bedziesz robila wszystko, co Ci powie polozna to dasz rade z palcem w... nosie :) Powodzenia

To ze w szpitalach opieka jest wzorowa zdazylam juz zauwazyc niestety ;) Mysle ze teraz moge isc spokojnie spac! Jeszcze raz dzieki za takie slowa!do rozwiazania mam jeszcze trooooche czasu ale mam nadzieje ze jeszcze kiedys w chwilach zwatpienia gdzies Cie tu znajde i zapytam jak to wszystko tu wyglada ;) pozdrawiam!