Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość warszawski policnatt

młodzi ludzie w polsce nie mają zadnych perspektyw...

Polecane posty

Gość warszawski policnatt

to smutne

no co wy? przeciez to kraina mlekiem i miodem plynąca! nie wiedzieliscie? kazdy" wyksztalcony" i "nowoczesny" czlonek tego forum wam to powie ;p

Gość abc...a
Większość Polaków (57 proc.) ocenia, że pod względem materialnym żyje im się średnio - wynika z sondażu Centrum Badania Opinii Społecznej (CBOS). Około 15 proc. ankietowanych pozytywnie ocenia własne warunki materialne i deklaruje, że dochody ich gospodarstw domowych starczają na wiele, bez konieczności specjalnego oszczędzania. Jedna czwarta badanych (24 proc.) określa, że żyje skromnie i na co dzień musi oszczędnie gospodarować pieniędzmi. Dalsze 3 proc. określa swój poziom życia jako biedę, bo nie starcza im nawet na podstawowe potrzeby. Według CBOS, obserwując zmiany w deklaracjach badanych w perspektywie ostatniej dekady, można stwierdzić, że subiektywna ocena własnych warunków materialnych Polaków się poprawia - rosną odsetki szacujących swą sytuację jako dobrą i średnią, zmniejsza się zaś odsetek tych, którzy wedle własnych deklaracji żyją skromnie lub wręcz w biedzie. Z informacji CBOS wynika, że w trzech kolejnych badaniach z początku 2012 roku średnio 15 proc. Polaków określało warunki materialne swoje i swej rodziny jako złe; 46 proc. jako przeciętne, ani dobre, ani złe, zaś 39 proc. uznawało je za dobre. W ocenie CBOS, płeć nie różnicuje deklaracji dotyczących niezadowolenia z warunków materialnych, w których się żyje. Zarówno kobiety jak i mężczyźni równie często deklarują brak satysfakcji ze swych warunków materialnych (15 proc.). Minimalne różnice dotyczą średnich ocen ("ani dobrze, ani źle"), nieco częściej wybierają kobiety (48 proc.) niż mężczyźni (43 proc.). Natomiast mężczyznom najwyraźniej łatwo się przyznać, że żyje im się dobrze (mężczyźni - 41 proc., kobiety - 37 proc.). Nawet wśród osób deklarujących najniższe dochody, nieprzekraczające 500 zł na osobę - jak zauważa CBOS - 16 proc. badanych ocenia warunki materialne swojej rodziny jako dobre, a 35 proc. jako złe. W kolejnych grupach dochodowych odsetek zadowolonych rośnie i już wśród uzyskujących dochody od 501 do 750 zł liczba usatysfakcjonowanych ze swego poziomu życia jest wyższa (28 proc.) niż liczba niezadowolonych (24 proc.). Największy przyrost pozytywnych ocen obserwujemy między grupą deklarujących dochody od 1001 do 1500 zł na osobę w rodzinie, a grupę deklarujących powyżej 1500 zł (wzrost o 30 punktów proc.). Jednocześnie w grupie najlepiej sytuowanych 4 proc. uważa własny poziom życia za niezadawalający. Wśród respondentów oceniających swoją sytuację materialną jako złą prawie dwie piąte przewiduje, że ich sytuacja w ciągu roku jeszcze się pogorszy (39 proc.), podobny odsetek uznaje, że będzie taka sama jak obecnie (40 proc.), tylko nieliczni liczą na to, że coś w ich życiu się poprawi (8 proc.). Z kolei wśród uznających swoją sytuację za dobrą prawie jedna czwarta (23 proc.) sądzi, że w ciągu roku stanie się ona jeszcze lepsza, niespełna trzy piąte (58 proc.) uznaje, że się nie zmieni, a tylko 14 proc. bierze pod uwagę, że może się pogorszyć. Patrząc na mapę Polski, najwięcej deklaracji niezadowolenia z własnej sytuacji materialnej znajdujemy w województwach - na wschodzie w podlaskim (29 proc.) i na zachodzie w lubuskim (25 proc.). Także w dwóch województwach sąsiadujących z nimi - w lubelskim i zachodniopomorskim - ponadprzeciętna liczba respondentów deklaruje, że ich sytuacja materialna jest zła po 18 proc. Relatywnie największe odsetki zadowolonych ze swego poziomu życia notujemy w województwach: śląskim (49 proc.), wielkopolskim (47 proc.), opolskim (46 proc.) i małopolskim (44 proc.). Sondaż CBOS został przeprowadzony na reprezentatywnych próbach losowych dorosłych mieszkańców Polski w dniach: 5-11 stycznia (1058 osób); 3-9 lutego (999 osób) i 8-14 marca (1015 osób). http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/390682,cbos-jak-zyje-sie-polakom-srednio.html

Gość efewfre
taka prawda. Ogladajac dzis ogloszenia w sprawei pracy na stronie swojego UP natrafialam na fajne ogloszenia o praxce biurowa i co? oczywiscie z orzeczeniem o niepelnosprawnosci. Pierdolone panstwo, tak robi by kurwa ludzie mlodzi wyksztalceni nie mieli szans na prace albo nikle.

Centrum Nadal pudło. Swoje kompleksy, a raczej kompleks ? ;) radzę leczyć gdzie indziej. Biedactwo :p

O żesz, ty naprawdę poprawiasz mi humor ;) A twoje "przyjemności" też mnie tak średnio interesują. Masz chociaż języczek sprawny ?? Coś czuję, że świetnie wyczyściłby moje szpilki :P

Gość gdybyś poważnie o tych
szpilkach mówiła,to bym był chętny na taką dewiacyjną zabawę,a stopy też wchodzą w grę,wyjęte ze szpilek,nic poza szpilkami i stopami,jak masz faceta

Centrum Kończę dyskusję z tobą. Nawet nie chce mi się silić na złośliwości :) Wpadnij jak podrośniesz smarkaczu.

takie kafe story tylko o tych szpilkach

gdybys poważnie Hehehe no coś Ty żartowałam ;) to tylko taki fortel wymyslony na potrzeby tamtego osobnika.

wiem,wiem a szkoda

nie żebym był zdesperowany na coś więcej,ale sama taka zabawa jednorazowa ze stopami i szpilkami byłaby niezła

Gość zeta25
hwdp policyjna mendo, wlepiles mi mandat za predkosc i za to wiesz co i gdzie nalezy ci wsadzic.bede jezdzil szybko i gowno mi zrobicie.Stoj sobie jak ten matol z radarem.

Frankie fajnie by było.

Gość kto szuka ten znajdzie
coś mi tu zalatuje trample fanem ;)

tak pojebany na pewno nie jestem,żeby cały pisać o piesku i pani,mi by chodziło bardziej o jednorazową zabawę tak dla smaku

no szkoda,ale trudno

Gość 8686969*
Spierdalajcie romansowac na inny topik. Spamujecie temat !

jakbyś się Frankie jednak skusiła to daj znać

Gość Tygrysek xxxxx
albo czeba się zjednoczyć i walczyć o nasz kraj albo uciekać za granice... Nic mądrzejszego nie można wymyślić