Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lidzia...

ćwiczenia po porodzie...kiedy zacząć?

Polecane posty

Gość Lidzia...

kiedy zaczęłyście starać się o zgubienie kilogramów nabytych w ciąży? jakie ćwiczenie stosowaliście,żeby zgubić brzuszek?? czy trzeba troszkę odczekać czy starać się "od razu"?? co stosowaliście na brzuch??tylko taki pas ściągający czy może znacie jakiś sprawdzony krem/balsam??? ja urodziłam w sobotę(12.05) i zastanawiam się kiedy zacząć...

Z ćwiczeniami można odczekać, wiadomo spacery, można jakieś skłony, unoszenia bioder, ale nic forsującego. Potem na kontrolnej wizycie gin da zielone światłlo i można śmiało ćwiczyć. Co do pasa, wspomaga wchlanianie się nbrzucha, ja mam z Pani Teresy. a krem najlepszy dla mnie to wyszczuplający z avon

Gość aska vcxz
Kremów cudownych nie ma. Ludzie będą polecać każdy, który sami stosowali, bo brzuch po porodzie sam się tak elegancko wchłania, że się kobietom wydaje że to przez rewelacyjny krem :) A co do ćwiczeń to cie podziwiam. Ja ćwiczyłam całą ciążę i miałam ambitne plany robić to też po porodzie, a tu surprise. Jedna nieprzespana noc, potem druga, piąta i dziesiąta, dziecko mega absorbujące, wykańczające i ochota na ćwiczenia przeszła mi bezpowrotnie. Do tego wpieprzałam ciastka musli, bo one dawały mi to minimum energii, żeby jakoś przetrwać kolejne dni.

Tak z kremami tak jest, ja akurat ten z Avonu mam przetestowany w różnych momentach. Ale cudów nie ma, trzeba się ruszyć i jeść racjonalnie, resztą można się tylko wspomagać. Ja w ciąży chodziłam na fitness i na siłownię do 5 miesiąca, potem plecy dały się we znaki i przerwałam. Potem z utęsknieniem czekała m aż będe mogła ćwiczyć :) o i od przyszłego tygodnia znów wracam do porządnych ćcwiczeń.

Gość zaczekaj
Musisz odczekac aż skończy się połog, jeżeli teraz się przeforsujesz to może ci się obniżyć macica i potem wypadać. Wszystko najpierw musi wrócić na miejsce i dopiero wtedy można ćwiczyć.