Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lusiaczekkkk

wyjechać?

Polecane posty

Mam 15 lat, mieszkam w małej wiosce, mój tata pracuje za granicą dokładnie w Norwegii ostatnio zaczęli się z mamą bardzo kłócić tata chce nas zostawić bo nie chcemy wyjechać dokładnie ja nie chce.. Nie chce tam jechać, zostawić moich przyjaciół, dopiero co wybudowali tutaj dom, a już chcą się wyprowadzać ! Musiałabym zostawić śpiewanie, bo to tutaj odkryli mój "talent" warsztaty wokalne.. boję się tego.. tak strasznie nie chce żeby oni się rozwiedli, bo moja mama nie pracuje.. :( nie chce wyjechać, nie pozwolą mi zostać.. nie umiem już tego w sobie tłumić, jak tata dzwoni to mama płacze, nie rozmawia z nim przy mnie, odchodzi, ostatnio w jej torbie znalazłam papierosy, chociaż nigdy nie paliła, tylko popalała ale to bardzo rzadko bo wie, że tego nie popieram.. nie wiem co robić :( mam nadzieję, że chociaż wy mi pomożecie.. :(

Gość już wszystko wiem
Za trzy lata będziesz śpiewała na kasie w Biedronce.

Tez plakalam kiedy moi rodzice rozmawiali o wyjezdzie za granice. Zostawic znajomych? Jak to? Przeciez to byl moj caly swiat. Ale rodzice mi zawsze powtarzali, ze znajomi Ci na chleb nie dadza, ze rachunkow Ci nie oplaca i po tych kilku latach musze przyznac im racje. W Polsce zyje sie bardzo ciezko. Znajomych znajdziesz wszedzie. Jesli rzeczywiscie umiesz spiewac to i w Norwegii mozesz cwiczyc swoj talent. Mysl o przyszlosci, mimo tego, ze masz dopiero 15 lat. Pojedziesz na 'gotowe', bo jak dorosniesz to pewnie jak wiekszosc Polakow w Polsce, bedziesz chciala wyjechac za granice. A wtedy juz bedzie troszke trudniej, bo startu nie bedziesz miala gotowego.

Jestes jeszcze bardzo mloda. Pomysl o szczesciu rodzicow nie tylko swoim. Rozwalisz im małżeństwo i bedziesz tego żałowała do końca życia. Jesteś egoistka. W norwegii tez mozesz miec znajomych uczyc się rozwijać talent. Spróbuj! Jeśli ci naprawde tam nie wyjdzie to zawsze możecie wrócić. Tylko też pomyśl o tym że w polsce nie ma normalnego zycia, nawet po studiach ludzie sa bez pracy. Norwegia to całkiem inny kraj i życie. Zrozumiesz jak dorośniesz.