Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fhjdtyjty

Problem z klawiatura

Polecane posty

Gość fhjdtyjty

Jesli chce napisac polski znak to otwieraja mi sie zakladki albo w przeglarce alebo w jakims programie. Nie pamietam jaka to byla kombinacja liter aby przywrococ z powrotem normalna klawiature. Pomoze ktos?

Gość fhjdtyjty
tak ;) juz kiedys mi tak sie stalo i ktos mi doradzil wcisniecie kombinacji liter ale nie pamietam jak to bylo ;) pomocy :)

Gość MisiaPysiaMisia
lewy ctrl+ shift ( naraz)

Gość fhjdtyjty
nie to nie to, to bylo cos dluzszego

Gość MisiaPysiaMisia
ale spróbuj.... mi się stało kiedyś tak że gdy kręciłam kółkiem od myszki to zmniejszała mi się i powiększała strona... spowodowane było to pięciokrotnym naciśnięcia ctrl.... wyłącz i włącz kompa:) pomoże :)

Gość fhjdtyjty
no ale mowie ze to nie to bo juz przedtem probowalam, tamten kod sklada sie z nacisniecia kilku klawiszy naraz, w tym chyba i jakiejs litery.

Gość fhjdtyjty
nie moge wylaczyc komputera, musze znac kod ;)

Gość kexxxxxxxxxcf
Prawym klawiszem kliknij pasek zadań (czyli ten, gdzie po lewej jest "Start", po prawej tray, czyli obszar powiadomień). Z menu wybierz: Pasek narzędzi> Pasek języka. Potem w pasku języka sprawdź, jaki masz układ klawiatury. Prawidłowy układ klawiatury to nie "Polski", lecz "Polski programisty" ! To ważne ! Układ "Polski" to układ jak w starych maszynach do pisania - "z" oraz "y" są tam zamienione miejscami ! Jeśli masz "fajką" zaznaczony układ angielski, po prostu przełącz się na polski. Jeżeli dalej nie masz polskich znaków, wejdź w: Panel sterowania>Opcje regionalne i językowe albo Data, godzina, opcje regionalne i językowe (bo to zależy, jaki system masz, to jest taka ikonka kuli ziemskiej z zegarkiem na dole)>W zależności od systemu zakładka: Języki albo opcja Dodaj inny język>Szczegóły. Z rozwijanej listy wybierz język polski. Jeśli już tam jest, sprawdź w okienku poniżej, jakie masz zainstalowane układy klawiatury. Ustaw "Polski programisty" jako domyślny, jeżeli go tam nie ma, dodaj go do listy (obok jest przycisk "dodaj"). Żeby układy nie przełączały Ci się przypadkiem, możesz usunąć z listy wszystkie, których nie potrzebujesz, oprócz właśnie "Polski programisty". Będzie działać :

Gość kexxxxxxxxxcf
albo na pasku u dolu ekranu zobacz czy masz literki PL jak nie to tam sie namieszalo........chyba.

Gość fhjdtyjty
wszedzie mam ustawiony jezyk polski, to nie w tym problem. cos sie po prostu w programach przestawilo i stad problem i mozna to rozwiazac tamta kombinacja klawiszy (juz kiedys tak mi sie zrobilo).