Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mukikuki

Komunia swieta

Polecane posty

Gość Mukikuki

Jestesmy z mezem katolikami nie praktykujacymi slub mamy tylko cywilny do kosciola nie chodze Modle sie i wierze w Boga dziecko mamy ochrzczone. Ale nie chce posylac dziecka do komunii . I teraz nie wiem czy Jak pojdzie do szkoly to od razu wypisac ja z lekcjii religii czy moze chodzic a poprostu do komunii jej nie posle. Chce zeby miala wiedze religijna ale mam dosc cyrkow z komunia.

Jeśli uważasz ze komunia to cyrk to rzeczywiście z niej zrezygnuj. W takim wypadku bym nie zapisywała dziecka na religię bo tylko krzywdę jej zrobisz bo jako jedyna nie przystąpi do komunii/

nie wiem jak jest u was ale u nas w szkole normalnie realizują program nauczania religii w klasie drugiej a przygotowanie do komunii jest osobno przy parafii więc może chodzić do szkoły na religię a do komunii nie musi się przygotowywać, ale szczerze ci powiem że to trochę dziwne podejście, bo albo wychowujesz dziecko w wierze katolickiej, posyłasz na religię i wtedy też uczęszczasz z dzieckiem do kościoła i wysyłasz do komunii, albo odchodzisz od kościoła całkowicie i wtedy nie wysyłasz na religię bo sama wiedza z religi to trochę dziwne jak dla mnie

a może sama zapytaj dziecka czy chce czy nie chce? a nie że Tobie komunia sie nie podoba to od razu dziecka do niej nie dopuścisz. skoro chrzciłaś dziecko to po co? ochrzciłaś dziecko, teraz nie poślesz go do komuni, potem dziecko będzie chciało wyjść za mąż, mieć slub katolicki a tu lipa bo komuni nie ma. a jak nie bedzie miec komunii to i jej nie obierzmuja!! znam juz takie przypadki, ze dziecko wlasnie przez to znienawidzilo rodziców!takze zastanow sie kobieto bo mozesz corce tym sposobem przewalic zycie.