Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Angieeejj

Torbiel/cysta

Polecane posty

Gość Angieeejj

dziewczyny, jakie mialyscie objawy torbieli lub cyst?

Gość Angieeejj
haaaaaaaaaalo?

Gość modeshiftalpha
no ja tez jestem ciekawa. mi spóźnia sie okres prawi etydzien, w zeszlym mies. przezd okresem mialam plamienie, teraz boli mnie jeden z jajników, z sugestii dziewczyn na kafe zrozumialam ze moge miec np torbiel na jajnikach :-( nigdy tego nie mialam, tez sie zastanawiam czy to może byc to czy jednak cos innego.... a Ty jakie masz objawy ze myslisz, ze to torbiel lub cysta?

Gość Angieeejj
ostatnio mialam okres 22 marca. SIEDEM testów negatywnych, mialam objawy typowo przed okresowe, bol jajnikow itd, wydawalo sie ze to okres bez krwi. Teraz czekam na nastepny, znowu to samo. Natomias jest i troche nie dobrze, piersi nie bola, nic takiego. Mialam zapalenie pecherza tez. Co jeszcze okropny bol w brzuchu kazdego ranka..

Gość Angieeejj
a ty jakie jakies masz?

Gość modeshiftalpha
no wlasnie, mi tez kilka dni temu wydawało sie, ze juz, juz mialam dostac okres- ból brzucha i w udach. tez nie jestem w ciązy. wiesz co sobie przypomniałam? jkaies 3 tyg temu wiecej siusialam, troche bolał mnie brzuch,pilam herbatki z zurawiny i preszło. poza tym- nie codziennie ale 3 - czasami 4 razy w tyg mam wzdęcia, wprowadziłam ostatnio do diety wieksza ilosc owocow i warzyw, moze to z tego...

Gość Angieeejj
ja tez mam wzdety brzuch, bardzo ciekwe...takie same objawy

Gość modeshiftalpha
a czy Ty sama zaanalizowałas objawy i myslisz, ze to torbiel na jajniku? czy ktos ci cos podpowiedzial?

Gość Angieeejj
ech wiesz...mam dopiero 19 lat. Bylam na usg jakis czas temu (okolo poltora roku) wyszlo mi ze moge miec pco...pecherzyki w jajnikach. Lekarka kazala przychodzic na kontrole, nie chodzilam. Tak sobie od razu skojarzylam, czytalam o objawach sa to nudnosci zawroty glowy.. wybieram sie do lekarza, czekam tylko na ta miesiaczke poniewaz moglam miec tez anemie ( nie jadlam schudlam duzo, moja wina). mecza mnie teraz typowe dla niej objawy+ wodnisto bialy prawie nie widoczny sluz

"czekam tylko na ta miesiaczke" No czekaj dalej. :o Ze skłonnością do pco, nie mając okresu przez 3 miesiące, Ty nadal czekasz. :o 🖐️

Gość Angieeejj
DWA miesiące, wskazaniem do przepisania czegos na wywolanie jest brak miesiaczki przez DWA miesiace. czasem sie zdarza tz ''okres bez krwi''

Gość modeshiftalpha
a co to takiego "okres bez krwi"?

Gość Angieeejj
Powiedziala mi to lekarka. Dlugo czekac nie musze, do 20. Mam teraz matury, brak czasu na lekarzy ; )

Gość Angieeejj
to jest miesiaczka, ktora pozbawiona jest krwawienia. Czujesz sie tak jakbys ją miala, mnie wiercilo w jajnkiach (najpierw bolalo) czulam skurcze w brzuchu. W moim przypadku mogl byc to wynik tej anemi..

Gość modeshiftalpha
ja mam sesje na uczelni, tez nie bardzo mam czas ale idę w przyszłym tyg. a ten -okres bez krwi czym jest spowodowany?

Gość Angieeejj
wiesz nie jest sprecyzowane, to nie choroba. Od czasu do czasu moze sie zdarzyc, no ale w mlodym wieku wystepuje podobno rzadko. Tak jak u mnie no to z powodu anemi, byc moze organizmowi bylo szkoda krwi. Malo jadlam, bardzo duzo stresu, pewnie stad :)

Gość modeshiftalpha
cos jeszce mi sie przypomnialo, kiedy sadzilam ze lada dzien dostane krwawienie, kiedy bolal mnie brzuch to "wyskoczyly" mi na twarzy standardowo pryszcze.a to zdarza sie u mnie przed okresem. tylko wtedy. juz tez zaczynam wierzyc ze moze i ja mia lam ten okres bez sladów krwi... tylko ze ja nie schudłam, wprost przeciwnie, chyba nawet przytyłam pare kg...

Gość Angieeejj
mi rowniez cala twarz wysypalo krotstkami, tak samo jak przed miesiaczka :) nie jestem pewna czy u mnie to byl okres bez krwi czy to wina przypuszczalnego torbiela... w ciazy raczej nie jestem, to bylo by nie mozliwe po 7 testach

Gość modeshiftalpha
wiesz co, wydaje mi sie, ze my tu juz zadnej wskazowki nie otrzymamy. ja w przyszła srode ide do lekarza (chyba ze dostane okres), trzeba sie zbadac i tyle. podejrzewam ze to moze byc torbiel, w mojej rodzinie juz takie przypadki wystepowaly- mama, 2 siostry. mimo podobno wczesnego wykrycia wszystkie lezały w szpitalu i mialy zabieg. mogłabym teraz zapytac któras z nich czy tez moge to mie ale nie chce ich niepokoic, powiem jak bede na 100% pewna.

Gość Angieeejj
masz racje, zycze duzo zdrowia :)

Gość modeshiftalpha
dzieki i wzajemnie :-)