Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uchoucho

jak czyścić uszy niemowlkowi

Polecane posty

Gość uchoucho

wystarczy jak wyczyszczę "z wierzchu" bród, wcześniej robiłam tak, że brałam delikatnygazik, skręcałam i wkładałam tam głębiej, ale ten brod-miód chyba wyjdzie sam w górę??prawda??

Gość nius
nie wkładaj nic do środka. :O ucho oczyszcza się samo. woskowina wyjdzie na zewnątrz to ją usuniesz. jeśli zaczniesz kombinować do tylko w efekcie upchniesz woskowinę do środka i może się ucho zatkać. czyść z zewnątrz.

Gość hjukmnjkl
może mamy mnie zjadą,ale ja czyszczę dziecku uszka delikatnymi chusteczkami nawilżającymi,nie roluje ich po prostu zmywam woskowine jak się pojawi.Nic dziecku nie wpycham do środka ucha.

Gość uchoucho
ok, tak będę robiła, dzięki za pomoc.

Gość a moczycie
wodą podczas kąpanie uszy swoim dzieciom?

Gość uchoucho
ja mocze, a wy??

Gość kalinkaosia
są specjalne patyczki higieniczne z ogranicznikiem,zawsze czyscilam starszej tymi uszka i teraz mlodszemu i jest dobrze

a patyczki z ogranicznikami. przeciez są takie specjalne dla niemowlat. skoro dopuścili takie do sklepów to znaczy że są absolutnie bezpieczne. ja takimi zawsze czyszczę. od urodzenia. jak można czekac aż ucho samo się oczyści i woskowina wyjdzie na wierzch. ochyda. przecież jak dziecko z takim czymś w uszach wygląda??!! patyczki i po sprawie!

Gość NIeco inaczej czyści
się uszka niemowlęciu. Jest taki preparat Vaxol. Jest całkowicie naturalny. Co jakiś czas można dziecku przed kąpielą psiknąć tym do uszka (wcześniej rozgrzewa się w dłoniach preparat) i to wspomaga higienę ucha. Po kąpieli jakiś czas, lub na drugi dzień wyjdzie sporo woskowiny. Ja czyszczę z zewnątrz uszka dziecku płatkami kosmetycznymi oraz delikatnie patyczkami (małżowinę, nie środek).

Gość marika...
polozna mi mowila (bo dziecko ma bardzo duzo woskowiny), ze mozna przez tydzien wpuszczac po dwie krople do kazdego ucha oliwki z oliwek i samo sie oczysci. ale moje dziecko ma 2 lata, takze do niemowlaka to juz mu daleko...

Myślę, że wystarczy :) Jednym z takich lepszych środków jak dla mnie jest voskolix.