Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bleufille

Moje 1.5roczne dziecko je tylko mięso i zupy

Polecane posty

Moje dziecko ostatnio jest coraz wybredniejsze co do jedzenia, w ogóle nie chce jeść kaszek, jakiś mlecznych zupek, owoców i warzyw. Najchętniej jadłby same zupy, te które my normalnie jemy i mięso na drugie danie. Jeśli chodzi o warzywa, to jeśli np. w zupie pływa w zupie, zje go bez problemu, a na drugie danie ziemniaka nie dotknie nawet. Chciałabym poprawić jego przyzwyczajenia żywieniowe, ale nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. Co zrobić, żeby moje dziecko polubiło kaszki, owoce, warzywa i inne...

Gość hmmmh
Wciąż podawać to czego nie je, ale nie zmuszać i cierpliwie czekać. Dzieci mają fazy na to co lubią a czego nie. Za rok może nie chcieć patrzeć na zupę i mięso a wyjadać z talerza same ziemniaki ;)

Gość nauczy sie z wiekiem, dobrze
ze w zupie je warzywa, dodawaj ich wiecej do zupy. Ziemniaki nie sa konieczne jak warzyw będzie dużo w zupie a kaszki to sama sobie jedz :o To jest okropne, ja nawet dziecku tego nigdy nie kupiłam, raz dostałam od znajomej to dziecko pluło tym i tyle z tego było, więcej nie dawałam bo po co? a owoce możesz podawać w postaci soków z sokowirówki lub koktajli, na pewno chętnie wypije a z czasem zacznie jesc same

Gość no faktycznie fajne prowo
a po co na sile chcesz munkaszki wciskac?mjak nie chce to nie chce, dawaj mu normalne obiady, sa 10 razy zdrowsze dla takmduzego chlopczyka niz jakies kaszki. Moj starszy odrzucil kaszki jak mial 11 miesiecy, odkad skonczyl rok jadl normalne obiady, wypijal dziennie kubek mleka, jadl kanapki z serem, jogirty i nabial pod inna postacia niz kaszki. Dzis ma niespelna 3 lata, wazy 20 kg i ma 104 cm:) On nigdy nie lubil nic slodkiego zaczynajac na kaszkach, a konczac na cistkach, lizakach i czekoladach, za to uwielbia mieso, wedliny, zupy, normalne obiady oraz kanapki. Takze zosat te kaszki w spkoju i probuj dawac nabial pod inna postacia.

Gość ellaeklaaaelaa
to masz szczęście, bo mój to znowu tylko by jadł mleko i kaszki a zupy i miesa nie tknie :/

No tak ale mam problem, bo co podać takiemu na śniadanie czy kolacje? Kanapek też nie chce jeść, czasem zje samą szynke jak go najdzie, żadnych serków nie chce widzieć.

Boję się, że go po prostu utuczę:) Najchętniej jadłby kotleta w panierce dobrze przyprawionego, heh. Niby waży i wygląda dobrze, ale myślę, że nie odżywia się za zdrowo. Zup nie gotuję bo dostajemy od teściowej, która przynosi je ze szkolnej stołówki w której pracuje i czasem nie są za specjalne.

Ale tu chyba odpowiedzialam sobie sama, musze zaczac gotowac dla niego, chodz szczerze mowiac nie wiem kiedy, i wkładać do zup więcej zdrowych produktów.

Gość nauczy sie z wiekiem, dobrze
Ale po co od razu specjalnie dla niego gotować? to wy nie jecie nic zdrowego i dajesz pół marchewki na gar zupy? a reszta to co? kostki rosołowe?

Gość ellaeklaaaelaa
mój z obiadów to tylko placki ziemniaczane, naleśniki albo pierogi zje :/ a tak to na wszystko kręci głową, nie ma mowy o żadnej zupie :/

Gość ellaeklaaaelaa
Bleufille a pije mleczko?