Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

2+3:)))

grypa żołądkowa -POMÓŻCIE!!!

Polecane posty

starszy 8 lat ma stan podgorączkowy i na 99% grypę żołądkową:( myślicie że mogę jakoś zapobiec albo chociaż złagodzić przebieg u młodszego 13mc bo pewnie jak miał się zarazić to już to zrobił... :( a pamiętam jak ciężko starszy to przechodził jak był taki mały a jeszcze na dodatek jestem sama w nocy bo mąż w pracy:( wiecie może czy mogę cos kupić dla tego małego w aptece??? jeszcze jest jasno i mogłabym z nim pójść bo potem to lipa... a na darmo też nie chcę bo wolałabym go samego nie zostawiać w domu tzn starszego....

Gość zainteresowana bardzo
Bardzo chciała bym Ci pomóc ,ale juz nie pamiętam jak to było z moimi dziećmi:(

Moje dziecko mialo grype zoladkowa w wieku 1,5 roku wlasnie ,pojechalismy z nia na pogotowie,ale lekarka powiedziala,zeby bron boze nie hamowac biegunki,bo bakterie musza sie jakos wydostac na zewnatrz. zalecila tylko,zeby dziecko duzo pilo, jadlo marchwianke z ryżem,ale najważniejsze jest wlasnie picie wody. co do zapobiegania....chyba niestety sie nie da zapobiec,ale nie zawsze sie mozna zarazic,jak nasza corka byla chora,zarazilam sie tylko ja,a moj maz byl zdrowy :)

Gość jak sie cos zacznie dziac
to mozesz dac smecte albo odgazowanego 7up-nie zartuje,sama nie wierzylam,ale dziala,cola rowniez

Ja starszym podawałam cole ,ale nie wiem ,czy takiemu maluszkowi można

cole poleciła mi lekarka:D

a te wszystkie lacidofile??? chyba też moge dać? raczej nie zaszkodzą.... ja też sie zawsze zarażałam:( tylko boje sie bo pamietam że starszy jak był taki mały to i wysoka gorączka i wymioty a biegunka to nawet nie mówię bo wyciągnęłam pieluchy tetrowe bo się lało z niego:( i cholera na dodatek sama:( a ja panikara jestem w takich sytuacjach:(

Gość hhihi
na grype żoładkowo jelitowa - stoperan albo loperamid. Pierwszy wiem ze mozna dawac dzieciom od 6 roku zycia, a o drugi dowiedz sie w aptece. Nie sluchaj durnoty ze bakterie musza któredys wyjsc. Ja przez takie cos mało się nie przekrecilam :(( Duzo wody pić żeby sie nie odwodnic, tak więc zbieraj się do apteki tam dostaniesz odpowiednie leki . powodzenia

Ja tez zawsze panikowałam . Najgorsze ,że jak mąż szedł do pracy na nockę ,zawsze wtedy jakies choróbsko się kluło

Gość mamili
trzymam kciuki, znam ten ból. Mam nadzieję, że się wymiga maluch ;)

mi dali nifuroksazyd ale to na biegunkę jest a na razie mamy tylko wymioty... kurcze może jakoś obleci i nie bedzie tak źle....

Gość na wymioty i dla 8latka
i dla maluszka difergan na noc ale on jest tylko na recepte + priobiotyki nic wiecej i dieta zero mleka i produktow mlecznych!!!!!!!!!!!!!! kaszka ryzowa na mleku dla malca sinlac woda do picia lub herbatka powodzonka i zdrowka