Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mała56

Starania o maleństwo

Polecane posty

Hej Ola,co to za zalamka? Najwazniejsze zeby dzidzius pojawil sie na swiecie i byl zdrowy a kasa? Wazna ale nie najwazniejsza,glowa do gory:) u mnie 21 dc wiec czekam pomalu na @ i kolejna szansa za miesiac.

mała 56.... wiesz, ja mam dwoje nastolatków w domu i widzę jakie mają finansowe właśnie potrzeby, nie chciałabym żeby moje trzecie miało biednie, ciuchy z lumpa i może prezent z netto pod choinkę, na wycieczkę nie pojedzie bo nie będzie za co, a jak pojedzie to jak dziesiąte dziecko stróża, przeraża mnie ta wizja wiesz.... ja to ja, ja mogę chodzić w lumpach ubrana, fajne rzeczy tam są, ale dzieciakowi aparat ortodontyczny założyć muszę, żebym miała pewność że zarobię te 2 tyś chociaż to bym się nie zastanawiała... wojna poprostu u mnie wojna serce chce, instynkt mówi że będzie dobrze, że to będzie moja motywacja, a rozum właśnie dochodzi do głosu i wrzeszczy mi NIEEEE!!!

Dziecko to skarb i szczescie a zanim to trzecie podrosnie to nastolatkowie beda juz dorosli. Ale to Twoja decyzja i nic Ci nie narzucam. Wycisz sie i zastanow dokladnie kogo posluchasz-serca czy rozumu.

Gość kasia04021991
hej dziewczyny, sory ze tak skacze i nie pisze regularnie ale w weekend jakos tak zawsze czasu brak. pan i wladca do pracy a ja malowalam nasze nowe gniazdko i tez sprzatalam samochod jak wy... choc widze ze nie kazdy znalazl zapal do realizacji tego planu. dzieki olka 77, ty to masz tyle wiedzy ze chyba zapisze sie do ciebie jako do ginekologa hihi ale badac mnie nie bedziesz musiala wystarczy troche jeszcze rad... a wy wszystkie kobietki bierzecie kwas foliowy? ja mam 10 dc i jak sobie liczylam na takiej stronce od dni plodnych to powinnam je teraz miec... w sobote niby mialm prawidlowy sluz... ale czy cos z tego wyjdzie? moja szyjka niby gotowa ale czy jajniki gotowe? mnie sie wydaje ze moja gin doprowadzila mnie do takiego stanu bo kiedys jak robila mi usg dopochw, to zauwazyla tam jakies zmiany ze mam duzo wody lub wolnego miejsca wokol macicy ale nic z tym nie zrobila bo po co, albo kilka razy podczas brania tabletek nie mialam wogole okresu i tez sie tym nie przejela, a chyba powinna zrobic badania hormonalne. poza tym w mlodosci mialam takie miesiaczki ze mdlalam z bolu i pomagaly mi tylko antydepresanty mocne takie po ktorych spalam caly dzien i wtedy bolu nie czulam to tez mnie na to jakos specjalnie nie leczyla tylko ibuprom kazala mi brac... sobie moge podziekowac ze do takiej idiotki chodzilam

Gość kasia04021991
a jeszcze wkurza mnie to jak moj facet jest niekumaty. on nie widzi jakim dla mnie ciezkim tematem jest ciaza tylko chodzi, glaszcze mnie po brzuch i mowi w tyy miesiacu napewno bedziesz w ciazy, i tak co0 miesiac.... i nie wytlumaczysz mu zeby tak nie robil bo ci od tego serce peka... ja wiem ze on chce mnie w ten sposob pocieszyc, podniesc na duchu... ale jak mu wytlumaczyc ze mu nie wychodzi? ze zawsze 1 dzien okresu to dla mnie pol dnia w lozku i ryk....

Gość kasia04021991
aha a temp dzis mam 36,3 a w piatek 36,4 ale w weekend nie zmierzylam. to jeszcze chyba malo, co nie?

no właśnie, a jak nastolatkowie przestana się uczyć to skończy się kasa, i to mnie tak hamuje okrutnie!! od roku prawie jestem bez roboty, bez dodatkowych dochodów, a pensja mojego męża starcza na rachunki ale na życie mam ja, teraz mam a póżniej boje się że nie będę miała, masz racje mała56, ja muszę jeszcze raz się zamknąć w sobie i to przemyśleć, chcę strasznie, okrutnie wręcz, aż mi łzy lecą jak sobie pomyślę że miałabym tą ciążę sobie odpuścić dla dobra tego niepoczętego bąbelka. Kasiunia co do temperatury to najpewniejsza jest okolica 37 stopni, ale tak jak piszesz w związku z dolegliwościami najmądrzej będzie jak znajdziesz dobrego gina, ja Ci mogę polecić moja doktorkę pania Marię Polak ale ona przyjmuje w bydgoszczy w przyszpitalnej przychodni doktora Biziela. Nie każdy ja lubi bo wali z mostu, nie owija w bawełnę, mówi jak jest, nawet jak brzmi to okrutnie to ja właśnie takich lekarzy wolę, po co maja mi mydlić oczy i obiecywać złote góry a póżniej tylko rozczarowanie.Twój chłopak chce dobrze, wiadomo ale to facet, żaden facet tego nie pojmie bo nie ma macicy, jajników i naszej cholernie emocjonalnej psychiki.Może powiedz mu że to cię jeszcze bardziej rozczula, że nie pomaga, niech cmoka Cię w usta zamiast głaskać brzuszek, im trzeba konkretnie mówić co się z nami dzieje.Bolesne miesiączki też mogą wskazywać na nieprawidłowości, póki tego nie ustalisz, nie wyleczysz będziesz tylko co miesiąc przezywała okrutna traumę... nie win siebie za to że chodziłaś do takiego czy innego gina. To że w ogóle chodziłaś jest godne pochwały!! Nie każda 21 latka ma taką świadomość konieczności odwiedzania lekarzy. Będzie dobrze Kasieńka, spisz plan działania i działaj a za rok będziesz juz dumna mamuśką!

a kwas foliowy biorę od miesięcy ;-) to ważne, wiesz cewa nerwowa budująca się u maleństwa ma straaaszne zapotrzebowanie. buziaczki dla was!

Gość kasia04021991
no caly czas mam taka nadzieje ze bede juz niedlugo mogla przytulac i kochac moje wspaniale malzenstwo. bardzo czesto mi sie sni ze mam dzidziusia ale chyba nie mam zdolnosci snow proroczych... dzieki olka naprawde mnie podbudowalas. a do tego twojego lekarza trzeba sie rejestrowac z wyprzedzeniem?

cieszę sie Kasia że troszkę Ci lepiej co do rejestracji to raczej tak, ale bywaja dni że z przysłowiowego buta można się zarejestrować i wejść.Ona jest zawsze w pon od 12 a od wtorku do piątku od 10 przyjmuje.Możesz się rejestrować też telefonicznie na jakiś tam dzień. jest kilka przyjmujących lekarek tu wklejam Ci link, znajdź poradnie ginekologiczno-połozniczą, tam masz też numer tel. do rejestracji.

Gość kasia04021991
dzieki. zaraz wejde na ta stronke. a nie wiesz czasem czy tu u nas w mogilnie jest dobry?

A mnie w moim przyszlym M wkurza to ze kompletnie sie nie interesuje w jakim dniu cyklu jestem,tylko nieraz mowi chodz zrobimy dzidziusia. A jak mialam dni plodne (niby) to wracal z pracy zrabany i zasypial na stojaco a po fakcie mial pretensje ze go nie obudzilam-a jak mam go niby budzic? Tylko na bzyku na dziecko? Wnerwia mnie czasami...

Gość kasia04021991
rozumiem cie mala56 tez kiedys mialam taka sytuacje, sluz wszystko idealne a samiec ci zasypia, na drugi dzien mu mowie ze wczoraj to byl ten dzien i wielka afera ze wszysto zawalilam itp.. ja... oczywiscie ze to wina kobiety. ale facet to nigdy nie zrozumie tego co my czujemy. tak jak twoj walnie ci chodz zrobimy dzidziusia a tu za pare dni okresik mowi ci dzien dobry... pochlastac sie mozna

No i u mnie własnie teraz tak jest, ja nie śpię , On juz padł, jajnik mnie prawy bolał...czekałam na ten dzionek a ON ŚPI!! wszystko w tym temacie... może jutro przed pracą go zdybie, a jak nie to trudno :-) przecież same mówimy i oni(panowie) też tak czasem mówią "nic na siłę", wiec po takich zasypiankach im ten tekst należy przypomnieć!

Gość kasia04021991
dokladnie bo oni zawsze sa ochoczy wtedy kiedy nie musza. wczoraj mnie jajniki tak bolaly ze az do nogi mnie ciaglo, temp dzis rano 37,5:) na szczescie podskoczyla ale chyba nie za bardzo co nie? no ale wracajac do tematu facetow to wczoraj nic bo film lecial fajny,, pierwotny instynkt,, ........ nie wypowiadam sie, a po filmie juz sily nie bylo wiec nadrabialismy rano. ale dzis czuje sie jak z krzyza zdjeta. nie wiem czy to dlatego ze az tak temp skoczyla? dopiero teraz od rana bylam w stanie cos zjesc bo do poludnia tak mi sie wymiotowac chcialo, ale nie moglam, slabo mi sie robilo tak ze chwilami to az lzy same lecialy. nie wiem co mi bylo ale na szczescie troche przeszlo... choc w glowie sie nadal kreci. chyba sie juz sypie

Gość Mmalaykaa
hej. witam Was Kobietki :* nie wiem co myśleć bo ponad 5 tygodni nie mam @... ostatni test robiłam ponad 2 tyg. temu...wyszedł negatywny wiec dalam sobie spokoj z testami po jutrze ide do lekarza... oby powiedział,ze to ciąza ;)

Gość mikka.33
pozdrawiam dziewczyny i oby sie Wam udało:)

Gość Mmalaykaa
mika.33 a Twoje starania jak?

oj kasieńka ale masz masakrę, współczuje i bólu jajników i złego samopoczucia. Temperaturka może wskazywać na owulacje albo.... infekcję, nie przewiało cie gdzieś? Mi tez temp rano ładnie się podniosła, ale na ovu owulacja nadal nie wykryta... męczące to. zapomniałam nick dziewczyny ale pisałaś o znacznym opóżnieniu, 5 tyg to całkiem sporo- trzymam kciuki !! oby to ciąża ;-)

Ejjjjj... czy ktoś tu jeszcze żyje?????? cisza jak w grobowcu! kasia, mała56 i reszta dziewczyn, gdzie was wywiało, jak się czujecie??

Zglaszam sie,jestem obecna:) u mnie nic nowego,za jakis tydzien @ przyjdzie

Mmalaykaa- dziś się dowiesz czy to ciąża czy zaburzenia... pewnie cykorek co? Mała56 no ja zapewne też dołączę do okresówek bo według ouvi nie miałam owulacji, więc kolejny bezowulacyjny cykl,w tym tyg jeszcze podejdę do mojej gin. niech mi zleci badanie poziomu prolaktyny bo na bank znów mam za wysoki, jak widzisz wygrało moja debatę wewnętrzną serce!! Kasia!!!???? a Ty gdzie przepadłaś, jak się czujesz, ostatnio kiepsko było, pisz, pisz!

Gość Mmalaykaa
hej dziewczyny... bylam u lekarza... pierwsze jego słowa no to mamy ciąże... jednak po badniu wykluczyl ciąze...dostalam leki na wywolanie miesiaczki...kolejna wizyta za miesiac :(:(

oj.. tak mi przykro Mmalaykaa, ja Ci powiem że przezyłam podobne rozczarowanie... nie miałam okresu półtora miesiąca, testy ciążowe pozytywne, potem bete z krwi robiłam tez pozytywna,potem badanie gin, nie potwierdziła, nie zaprzeczyła.. potem usg po kolejnym tygodniu, a tam macica piekna, ukrwiona, endometrium grube a malucha nie ma, nawet głupiej ciemnej plamki, pusto, a cycuchy tak mnie bolały, ja pewna byłam! tydzień po badaniu zaczełam krwawić.. jas juz imię wybrałam..... miała byc Laura

na moje to bylo poronienie samoistne... dokładnie w poniedziałek wielkanocny zaczełam krwawić, od tamtej pory sie nie zabezpieczam... dopadaja mnie czarne myśli jak w poprzednich postach...ale ja chce, strasznie chce i bede w ciąży, i urodze zdrowego bobasa i koniec BO CHCĘ!

Mmalaykaa przykro mi ale pamietaj ze kolejny miesiac to nowa szansa:) Olka to pozostaje nam czekac na @ i probowac od nowa. Chyba musze zmienic termometr bo ten elektroniczy ciagle mi pokazuje ta sama temp.

Gość Mmalaykaa
w sumnie wiecie do konca mialam nadzieje,ze jednak ciaza...nie mialam usg tylko poprostu zwykle badanie przez pana doktora... powiedział,że moja macica jest mala 35x25...ale ciazy niestety nie ma... dostalam luteine na wywolanie @....

Gość kasia04021991
no jestem jestem samopooczucie mialam tak kiepskie ze nawet nie mialam weny na komputer. ja wg ovu mam zielo0ne swiatlo ale nizej pisze ze owulacji jeszcze nie wykryto. za tydzien@ to chyba juz nie mam co liczyc na ten miesiac na owulacje... i znow dupa... i tak jutro mija 10 miesiac staran.... a tu nic. olka ale ci wspolczuje tak samo mmalajce ze juz bylysie pewne a tu roczarowanie... boli to jak cholera prawda? ja raz w sumie tak mialam jak tydzien okresu nie bylo... ale test pokazal 2 kreski i zniszczyl ale marzenia. moja wypowiedz nie ma dzis ni ladu ni skladu, wybaczcie ale jednym okiem musze obiad robic