Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mała56

Starania o maleństwo

Polecane posty

nieznanego sie boje... bo nosic urodzic to pikus ale wychowaj potem przynajmniej do 20 roku zycia... to jest przerazajace ale trzeba dac rade

Bedzie dobrze-najwazniejsze zeby malenstwo bylo zdrowe-a reszta jakos sie ulozy. Ide na 16 do przychodni panstwowej-wiele sie nie spodziewam.

Lekarz przyjemny,zlecil szereg badan i bedziemy szukac przyczyny braku okresu,koszt hm bagatela okolo 150 zl. We wtorek ma mi zrobic USG EV i byloby dobrze zebym miala juz wyniki. Kasia mimo ciazy mam nadzieje ze nas nie opuscisz? Jak sie czujesz?

Hey Ja się też do łącze też zaczęliśmy starania z mężem wcześniej nam nie wychodziło bo miałam za dozo prolaktyny a za mało progesteronu . bardzo bym chciała dzidziusia :) Gratuluje Kasi:))

Hej Mara,witaj:) i jakie mialas leczenie na ta prolaktyne i progesteron? Bo ja bede sie badac w przyszlym tygodniu dopiero.

Kasieńka.. gratuluję... widzisz udało się a nie wierzyłaś.... ja jeszcze nie mogę się otrząsnąć po stracie.

Hey dziewczyny :) już odpowiadam dostałam Cyclodynon mam go brać przez 3 miesiące własne zaczęłam ostatnie opakowanie czuje różnice bo nie boli mnie brzuch przed okresem i lepsze samopoczucie jest . To nie jest lek anty to lek ziołowy.

Wszelkie badania zrobie dopiero w przyszlym tygodniu bo teraz mam pierwsze zmiany,chce sie troche odchudzic-moze to cos pomoze? Poprzedni lekarz mowil zebym pilnowala wagi a troche sie "rozeszlam" tu i tam:)

oj dziewczynki a jak ja sie teraz rozejde tu i tam... wczoraj bylam u pani doktor jestem w 3-4 tyg ciazy malenstwo ma dopiero 2 mm. pewnie ze was nie opuszce. bede was wspierac. jesli chodzi o pytanie jak sie czuje to cigle chce mi sie spac i nerwowa jestem ale tak to ok. olka ja nie wiem co ci polecic. moze zmien lekarza? a jak sie ten twoj ginekolog nazywa? musialabys chyba od zaplodnienia samego byc pod scisla opieka lekarza. a ile kazda z was sie stara? ja rok sie staralam i dopiero teraz wyszlo wiec nie mozna tracic nadziei a zarazem za bardzo sie nakrecac. w sumie to ostatnio nawet myslelismy o tym ze moze jednak narazie odpuscic sobie dziecko... no ale jak widac nam nie wyszlo. glowy do gory

Ja sie staram drugi miesiac ale moje starania stanely w miejscu bo nadal nie mam okresu

a test mala robilas raz czy wiecej? to ty nowicjuszka jestes. nie masz sie co martwic na zapas. zobacz ja sie rok musialam nameczyc...

Test robilam dwukrotnie i wyszedl negatywny. Doskonale wiem ze to dopiero poczatek moich staran ale byloby mi latwiej gdybym miala okres a tak to czekam nie wiadomo na co. Kasiu a przez ten rok przyjmowalas jakies leki "na poczecie" czy czekalas co los da?

Cześć dziewczynki... Kasia moja lekarka to ta o której Ci pisała, Polak sie nazywa, ona jest ok. Byłam u niej, no smuci się ze mną ale mam nie panikować, staram się od 4 msc.Pierw muszę się zająć kwestią piersi i tez mam brać ten preparat co Mara( Witaj Mara ja się jeszcze z Tobą nie witałam ;-) ) Po wyjaśnieniu kwestii biustu zajmiemy się podwoziem , będę brała luteine od początku, ale pierw góra i ten preparat 3 msc. Już dochodzę do siebie. mała i mara- my będziemy się napawać póki co sukcesem kasi, a następnym razem jak będę wypowiadać życzenia to poproszę o donoszona ciążę a nie o bycie w ciąży, bo ciążę są ale wczesnoporonne a takich to ja NIE CHCĘ!

Cześć dziewczynki... Kasia moja lekarka to ta o której Ci pisała, Polak sie nazywa, ona jest ok. Byłam u niej, no smuci się ze mną ale mam nie panikować, staram się od 4 msc.Pierw muszę się zająć kwestią piersi i tez mam brać ten preparat co Mara( Witaj Mara ja się jeszcze z Tobą nie witałam ;-) ) Po wyjaśnieniu kwestii biustu zajmiemy się podwoziem , będę brała luteine od początku, ale pierw góra i ten preparat 3 msc. Już dochodzę do siebie. mała i mara- my będziemy się napawać póki co sukcesem kasi, a następnym razem jak będę wypowiadać życzenia to poproszę o donoszona ciążę a nie o bycie w ciąży, bo ciążę są ale wczesnoporonne a takich to ja NIE CHCĘ!

a co do wagi to też wam powiem że mam ciałka za dużo, może trzeba by zgubić tu i ówdzie. Ile ważycie i mierzycie ale bez oszukiwania proszę. kasia? mała? mara? ja mam 158 i okropne 60 kg :-( brzuch mi się wylewa z portek, juz mnie to wku**ia, i uda mi poszły w szerz, w zeszłym roku latałam po siłowniach, fitnessach i mam ich efekt jojo.to co spaliłam nabiłam na nowo z dokładką.

olka ja tez mierze 158 takie kurduple z nas i waze 58... przynajmniej ostatnio tyle wazylam... i tez wszedzie dzie mozliwe to za duzo. najgorszy wlasnie ten grubasny brzuch. sam tluszcz. a ty olka nie narzekaj chciala bym miec po 2 ciazach tak figure! ktos tu pytal czy cos bralam. wiec odpowiadam nie bralam nic nawet do lekarza przez ten rok nie poszlam bo sie balam ze powie mi ze nigdy nie bede miala dzieci. ale dobra olka bo mnie twoj przypadek bardzo nurtuje. masz przeciez 2 dzieci to z nimi tez mialas taki problem zajsc i donosic? a nie macie konfliktu serologicznego z mezem? ty - maz +? bo wtedy organizm odrzuca sam zarodek bo traktuje go jako wroga?

Ha ha ale numer ja tez mam 158 wzrostu,ale zesmy sie dobraly na tym forum, nie ma co:) trzy dziewczyny z roznych czesci Polski o tym samym wzroscie i podobnym marzeniu-no Kasia na razie przewodzi:) ja waze 55 kg i wnerwia mnie ze jak siedze to mi na brzuchu sie takie faldy robia

no nie źle, widzę że serio sie dobrałyśmy hehe, ciekawe jakie dane nam mara poda :-) Kasia co do Twojego pytania to nie, nie mialam żadnych problemów ale wtedy miałam 20 lat z synem, z córką 23 a teraz hmmmm..35 więc posunełam sie w czasie, konfliktu nie mamy oboje 0rh+ , nie mam pojęcia co sie dzieje, może to dziecko nie jest mi pisane...

Hey dziewczynki przepraszam że was zaniedbałam ale kopiliśmy mieszkanko z mężem i trochę zamieszania . to wy chude jesteście w porównaniu do mnie 2 miesiące temu ważyłam 136kg teraz wazę 110kg przy wzroście 178cm dzidzia motywuje do zżucenia niepotrzebnych kg. wiec puki co jestem najwyższa najgrubsza i najmłodsza

Gość fgfgfg
o kuźwa 136-110 kg, przecież to hipopotam, przestań tyle żreć, o litości,

ile masz lat mara? pięknie waga spada, trzymam kciuki byle tak dalej! Co jest przyczyną? tarczyca? cukrzyca? czasem tak juz nas natura wyposaży, trzeba siebie lubić nie ma co :-)

Gość Ola7572
fgfgfg nie pomyślałeś że ktoś może mieć zaburzenia hormonalne lub słaby metabolizm?? Mara nie przejmuj się jestem pełna podziwu że aż tyle schudłaś :) dozy szacun

od mojej mamy strony to jest dziedziczne wszyscy podczas dojżewania zaczęli tyć i zawsze ważyli ponad 120 nie jem dużo staram się ograniczać . tsh sprawdzałam i cukier tak samo niby wszystko w porządku ale jeszcze usg muszę tarczycy zrobić . mam 21lat

Mara a ile masz lat? Nic mnie tak nie wnerwia jak patalachy wchodzace na forum, ktore ublizaja dziewczynom,szybko oceniaja a nie znaja ich sytuacji czy problemow zdrowotnych.