Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DariaJa

Ciaza? ciaza pozamacinczna?

Polecane posty

Gość DariaJa

Dziewczyny potrzebuke rady pomocy... Obawiam sie, ze jestem w ciazy pozamacicznej... MOja sytuacja wyglada tak: Mialam okres 03.03 a pozniej 05.04 czyli dosc duzy odstep, miedzy 10 a 17 kwetnia kochalam sie z chlopakiem bez zabezpieczen, dochodzil we mnie chciaz dziecka nie planowalismy. Liczylam na to ze to nie dni plodne jeszcze. 28 kwietnia dostalam okres, byl nie za dlugi 3 - 4 dni, zazwyczaj mam niedlugie miesiaczki, byl o tyle dziwny ze ze skrzpami, taka ciagnaca sie wydzielina. Po okresie tym za wczesnym, po okolo tygodniu zaczelam odczuwac bole brzucha, podbrzusza, myslaam ze to na jajeczkownie... ale trwa to juz okolo 2 tygodnie, co o moze byc? Czy mozlwie ze ciaza poazamacincza? niby okres byl, test ciazowy negatywny :( bardzo sie boje, na dziecko bym sie cieszya, ale ciaza pozamaciczna ... rok temu mialam polipa na jajniku, sam sie usunal... co mysliscie? co zrobic? nie jestem w kraju, nie mam doestpu do ginekologa, poszlam wczoraj do lekarza rodzinnego, a on na to ze to moze byc normalne , zeby poczekac do miesiaczki i moze bol przejdzie. Dodam, ze bol jest caly czas, do zniesienia, jednak przy ruszaniu sie czuc bardziej, a dzis mam wrazenie, ze jest bardziej po prawej stronie na dole brzucha.od 2 dni mam wieksze epirsi, takie jak podczas jajeczkowania... co mysliscie? mzoe to byc ciaza?? bardzo prosze o pomoc

Dziewczyno zamiast zadawac pytania tu idz koniecznie do lekarza na kontrole. Przy ciazy pozamacicznej sa dosc ostre bole. A robilas test ciazowy?

Gość DariaJa
Robilam test, wyszedl negatywny. Czytalam ze sa bole... u mnie to bol taki... jak bol miesni wewnatrz, niby caly czas, ale da sie wytrzymac, normalnie pracuje, itp.

Daria idz koniecznie jak najszybciej do lekarza jesli masz akie podejrzenie albo idz do najblizeszego laboratorium i zron badanie z krwi na beta hcg .

Gość DariaJa
a wiesz mozlwie czy okres w ciazy pozamacnicznej moze sie zdarzyc>

Gość DariaJa
powiedz mi tez prosze... wiesz jak przebiega usuwanie ciazy pozamacnicznej? chodzi mi o czas, jesli lekarz wykryje to ile czeka sie na zabieg?