Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no to ja odpowiem

jak znalezc tanie zakwaterowanie na mc w londynie

Polecane posty

Gość no to ja odpowiem

jade we wrzesniu (na mc) na kurs j. angielskiego, moze ktos wie, gdzie mozna by bylo mozliwie tanio znalezc zakwaterowanie?? bede w czesci London Highgate, wiec najlepiej cos w tym okolicach. Wiem znajomi itd. mialabym mozliwosc, ale szczerze powiedziawszy wolalabym w takich warunkach, zebym mogla z kims rozmawiac po angielsku, a wiadomo u znajomych mieszkaja sami Polacy...najlepiej by mi pasowala jakas stancja nawet w zamian za babysitting czasami czy prace domowe, jezeli mialoby byc wtedy taniej

Gość pudel to cham
Moze twoja szkola moze Ci kogos polecic? Niektorzy Brytyjczycy wspolpracuja ze szkolami jezyka i wynajmuja pokoje studentom.

Gość no to ja odpowiem
acha sorki zapomnialam wspomniec; tak oczywiscie przez szkole moge zalatwic zakwaterowanie, tylko to jest cena 132 pfund/tydz. ta szkola ma w ogole 4 filie w anglii, gdzie moglabym ten kurs robic i ceny sa zalezne od miejscowosci. najwyzsze sa oczywiscie w londynie. moga te koszta byc nizsze ,ale wtedy musialabym ten kurs robic w innej miejscowosci. a te 132 pf w londynie jest troche duzo, dlatego jak nic nie znajde tanszego,to musialabym ten kurs robic gdzies w innej miejscowosci.

Gość no to ja odpowiem
dzeki wielkie napisalam tez ogloszenie mieszkasz tam teraz w takim pokoju? jaka to czesc Londynu,nie znalazlam tam kodu... no tu wychodzi 105 pf za tydzien, moglabym u kolezanki mieszkac za okolo 50 pf na tydz, no ale z wyzej wymienionych wzgledow nie chcialabym. fajnie by bylo cos do 80 pf za tydz znalezc, ale nie wiem czy to jest mozliwe...

Gość pudel to cham
Ja mieszkam w wynajetym pokoju na long term, place 520 funtow za miesiac plus rachunki, czyli w sumie ok 600 na miesiac. Trudno bedzie Ci cos znalezc w Londynie za 80 funtow ygodniowo, tak mi sie wydaje.

Gość jupikul
trudno ci bedzie znalezc angielska rodzine, ktora bedzie chetna wziazc zupelnie obca osobe na miesiac w zamian za babysitting, popytaj sie kolezanki moze na jakas angielska rodzine, ale z drugiej strony to jak bedziesz z ta rodzina sie komunikowac jak przewaznie babysitting polega na tym, ze rodzicow nie ma w domu a ty sie zajmujesz sama dzieckiem wiec na komunikacje nie ma za duzo czasu

Gość no to ja odpowiem
no nie chodzi mi o to,zeby calkiem w rozliczeniu dostac ten pokoj za darmo, tylko taniej; tzn np. za 50pf moc wynajac cos, a za reszte zrobic babysitting, czy nawet posprzatac w domu, albo nawet pomoc cos w biurze, ksiegowosci. wiem ,ze znalezienie czegos takiego bedzie trudne,ale kto nie probuje ten nie ma. wiadomo ,ze nie bede z ta rodzina caly czas i nie bede caly czas sie z nimi komunikowac, ale czasami ,zeby miec ta mozliwosc porozmawiania z kims. a wiem jakby to bylo gdybym mieszkala z Polakami; pewnie czesto spedzalalabym z nimi czas i to byloby troche takie marnowanie tych pieniedzy ,ktore wlozylam w ten kurs. chcialabym na maxa wykorzystac ten pobyt, bo jest on tylko miesieczny, wiadomo ,ze przez mc swiata nie zawojuje i nie naucze sie biegle jezyka :(, ale chce zrobic wszytsko co w mojej mocy ,zeby bylo jak najlepiej :)

Gość ytjjyjyu
w londynie ciezko bedzie za taka cene cos znalesc. jest tut yle studentow ze ceny sa wysokie. jak znajdziesz cos w miare w dobrych warunkach za 80-90 to bedzie dobrze.

Gość ytjjyjyu
poszukaj moze tutaj cos wychaczysz spareroom.com

Gość no to ja odpowiem
no 80-90 byloby w miare ok, te 50pfund podawalam, jezeli moglaby w zamian cos pomoc w domu, zeby bylo taniej. jak nie bedzie wyjscia, to wzielabym i za tyle. zawsze to taniej niz to co oferuje szkola

Gość no to ja odpowiem
ytjjyjyu --> fajna stronka dzieki!! powiem ci ,ze od razu znalazlam ogloszenie, ktore potrzebowalam!! jakas kobieta szuka kogos na pokoj, niedaleko tej mojej szkoly jezykowej, chce 60 pf za tydz, jezeli w zamian pomoze sie jej w domu. oprocz tego jak sie ma ochote, to mozna popracowac z nia w jej sklepie, do zaplaci dodatkowo. super sprawa,ale nie moge odpowiedziec na to ogloszenie, bo trzeba zapalacic :(:(:(