Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basia.ka

Przyrząd do krojenia w kostkę

Polecane posty

Gość basia.ka

Hej, czy jest jakieś urządzenie, które kroi w kostkę warzywa i owoce, np. do sałatek? Często mam ochotę na sałatkę, ale jak pomyślę, ile to krojenia to mi się odechciewa :(

Gość jcvghbjn
jest, nóż, leniu patentowany

Gość Kromka chleba ze smalcem......
Jest takie okragle cos z kratka z drucika, wciskasz marchewke i przekrecasz, ziemniaka wystarczu pokroic w plasterki i przecisnac, jedyne co musisz pokroic nozem to ogorki i jablko.

Gość no ja mam to sitko
i idzie dużo szybciej, ugotowane warzywa tylko w plastry i przez sitko- polecam

Gość dziewczyny dajcie spokoj
z tym allegro kto to widzial takie barachlo przez nie zamawiac przeciez to mozna kupic doslownie w kazdym sklepie gospodarstwa domowego lub jakims markecie w tanszej cenie a tu jest drozsze + koszta przesylki :o

Gość Kromka chleba ze smalcem......
Oj poprostu chcialam dziewczynie pokazac jak to wyglada a akurat w wyszukiwarce pierwsze wyskoczylo allegro :-)

Gość tarrrantullla
do tej co ma takie sitko-----------> nie trzeba kroić warzyw w plastry, po prostu bierzesz w dłoń np. całą marchewkę i wciskasz w kratkę na taką głębokość, jaką chcesz mieć "długą" kostkę i zdecydowanie wykonujesz ruch, jakbyś tarła na tarce i tak w kółko-wciskasz i przeciągasz- zapewniam, że dużo szybciej :-) i nie znam urządzenia do krojenia w kostkę surowych warzyw i owoców,(a sałatki owocowe nie wymagają kostki)

Gość gość
wiesz co, moze znajdziesz cos w http://www.porcelana24.pl/ Ja u nich kupuje rozne akcesoria do kuchni, wiec pewnie takie krajalnice tez sie znajda :)

Gość Minewra55
Ja mam krajalnicę Jolko i na dobrą sprawę jest to nowość na rynku , Mam tez jeszcze od nich zapinki do przypraw – podpisane na wierzchu. Zapobiegają wietrzeniu aromatu przypraw.

Gość gość
Krajalnica Jolko jest zdecydowanie przereklamowana. Owszem kroi w kostkę, ale nie jest to na pewno szybciej niż nożem. Ciągle spada ten tłok do przeciskania, podczas mycia wypadły sitka i dobrze, bo łatwiej umyć, ale tego krojącego na talarki za chiny nie udaje się włożyć na miejsce. W końcu się udało, ale daję głowę uciąć, że wypadnie podczas krojenia. Jest to denerwujące- zbyt dużo czynności do ogarnięcia podczas pracy. Jest również trudna do umycia, bo jest pełno wąskich zakamarków, w których gromadzą się resztki. Nóż, deska i dwie ręce, albo zwykłe kółko z kratką lepiej się sprawdzają.

Gość gość
Sałatka? Tylko i wyłącznie ręcznie drobniutko krojona. Tylko pilnuj warzywa żeby się nie rozgotowaly a były aldente

Gość zuzanna09
Krajalnice kupisz też na stronie www.hurtowniaporcelany.pl, mają również krajalnice JOLKO - jest całkiem dobra i szybko się kroi

Gość Susana88
A ja uważam gość ,ze krajalnica Jolko jest jak najbardziej w porządku . Ja nie mam żadnych problemów z myciem tego narzędzia .Oprócz tego mam też dzbanek do mieszania z miarką 2000 ml.

Gość Andrea Lis
Poszłam za Waszymi radami i sprezentowałam sobie ta krajalnice Jolko . Swietna sprawa ;) Bardzo wygonie dzięki temu przygotowuje sie sałatki ;)

Gość JejZosia
Krajalnica Jolko bardzo przydała mi się na wszelakiego rodzaju imprezy urodzinowe czy inne okolicznościowe ;)Dobrze kroi w kostkę

Gość Zini

Pomidory i ogórki oraz cebulę tą Kółko ogarnie i jak długo wytrzyma bo jakoś lipnie toto wygląda.