Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość falafa

preejakulat

Polecane posty

Gość falafa

Witam serdecznie, dowiedziałam się już że w preejakulacie są plemniki zdolne do zapłodnienia, ale jednocześnie czytałam, że mają one upośledzoną ruchliwość i że prawdopodobiństwo jest bardzo małe. chciałabym, aby osoba kompetentna zweryfikowała moją wiedzę na ten temat. w związku z tym mam inne pytanie - czy możliwe jest zajści w ciąże jeśli nie doszło do wytrysku, a stosowałam globulki plemnikobójcze?

Gość fdsfds
sam stosunek przerywany nie daje pewnosci .. Zawsze mozna wyciagnac za pozno albo zapłodnic prejakujatem .. Chociaz w prejakujacie jest tylko kilka tysiecy plemnikow a w spermie nawet kilka milionów . Ale wiele jest wpadek i kobiet przed 20 -tką ktore są w ciąży .. Zatem nie wykluczam ze mozna zajsc w ciaze łątwiej niz sie wydaje .

Gość _obcykany_
Ja sie kocham z dziewczyna bez jakiegokolwiek zabezpieczenia i stosujemy przerywany cykl juz rok a zawsze cieknie ze mnie prejakulat w duzych ilosciach i nic ! brak ciąży , a gdyby nawe zaszła to mamy tego swiadomosc i jestesmy na to gotowi , czyli jak sie pojawi to bedzie jesli nie to nie :-)

Teoretycznie jest możliwe. Po pierwsze preejakulat może zawierać całkiem sporą ilość żywych plemników, a po drugie skuteczność środków plemnikobójczych w tym i globulek sięga 50%-60%. Więc możliwe, acz mało prawdopodobne;)