Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kingusia_124

Moje wyniki testu politycznego :) jestem szczęśliwa

Polecane posty

Jestem zadowolona, okazało się że jestem wierna partii, i ustrojowi Wolność gospodarcza: -70 więcej od 2.4% uczestników testu Tradycjonalizm:20 więcej od 61.8% uczestników testu Wolności obywatelskie:-44 więcej od 3.2% uczestników testu Najbliższa Ci ideologia to: Komunizm (stalinizm) Komunizm jest ustrojem totalitarnym, opartym na naukach Karola Marksa, Fryderyka Engelsa i Włodzimierza Lenina. System ten neguje własność prywatną, zwłaszcza środków produkcji. Komuniści głoszą walkę klas, mającą doprowadzić do stworzenia społeczeństwa pozbawionego podziałów ekonomicznych (bezklasowego) i etnicznych, co nazywane bywa "sprawiedliwością społeczną".

Gość ewa9999999
A zgadzasz się z tym opisem? "Komunizm jest ustrojem totalitarnym..."

Gość ewa9999999
Utopijny? A więc niemożliwy do zrealizowania?

ja uważam że utopia jest możliwa do zrealizowania, może nie w całości ale wiele da się spełnić i właśnie komunizm to zrobił i dalej będzie robił

Gość ewa9999999
Jakoś nie widzę żeby komunizm się gdzieś realizował, nawet jeśli teoretycznie byłoby to możliwe... na pewno nigdy nie pozwolą na to kapitaliści dla, których tego typu ideologia oznaczałaby koniec władzy... Gdzie wg Ciebie realizuję się komunizm albo chociaż socjalizm?

Gość ewa9999999
*e

Gość Co z tego że
Kingusia witaj w klubie, tez jestem zwolennikiem socjalizmu, sprawiedliwosci spolecznej

Gość Co z tego że
ewa socjalizm w sferze spolecznej jest obecny od wielu lat np. w Skandynawii, komunizm w Chinach(jednak w sferze gospodarczej kapitalizm), na Kubie, w Korei Pln, Wietnamie

nie można do końca mówić o komunizmie w Chinach, bo to taki udziwniony twór czerpiący zarówno z komunizmu ale również z kapitalizmu, idealne przykład kraju prężnie rozwijającego się pod sztandarem komunizmu to Północna Korea

Gość Metalucifer
Mnie w tym teście wyszło,że jestem Pinochetem. Trochę dziwne. To tak jak w tym teście na anglojęzycznych stronach jak zaznaczyłeś,że posłałbyś swoje dziecko do szkoły,wpajającej wartości religijne, to dodawali ci punkty do faszyzmu:P

Gość Kingusia gdyby ci przyszło
choć miesiąc czasu przyszło żyć w staliniźmie, wtedy gdy Katowice, nazywały sie Stalinogród, bardzo szybko byś zmieniła zdanie i uciekała jak najdalej od komunizmu. Amen.

szkoda że wówczas nie żyłam w stalinowskiej Polsce, bardzo tego żałuję ale uwierz nie zmieniłabym zdania

Gość najlpepsza baba, to własna
a i pewnie jakbyś była pracowniczką Urzędu Bezpieczeństwa, to czemu , oni by chcieli komunizmu do końca świata.

Gość ewa9999999
"nie można do końca mówić o komunizmie w Chinach, bo to taki udziwniony twór czerpiący zarówno z komunizmu ale również z kapitalizmu, idealne przykład kraju prężnie rozwijającego się pod sztandarem komunizmu to Północna Korea " Ach... w Chinach socjalizm istnieje głównie na papierze, w Wietnamie zresztą też... Korea Północna próbuje bronić socjalizmu(jak się uda to może kiedyś będzie komunizm), ale to mały kraj i dość samotny w swoich celach... Kiedyś Korea Płn pięknie się rozwijała, była lepiej rozwinięta niż południe, ale teraz kiedy straciła większość sojuszników a USA coraz bardziej stara się ją docisnąć... Zachód robi wszystko żeby im jak najbardziej wszystko utrudnić i już było widać tego efekty, swego czasu KRLD przeszła taki kryzys, że nawet ludzie umierali z głodu. Aktualnie jakoś sobie z tym poradzili i jest dużo lepiej, ale kto wie co będzie dalej... Gdyby ludzie na świecie zobaczyli, że socjalizm w KRLD się sprawdza to mogliby chcieć go też u siebie a bogacze kierujący tym światem nie chcą pozwolić na to co byłoby dla nich końcem... Korea jest dzielna i ciągle walczy, ale trochę się o nią boję...

ewa9999999 nie martw się :) wszystko będzie dobrze za niedługo zachodnie kapitalistyczne rządy upadną, a wówczas znowu czerwona gwiazda zagóruje nad stolicami narodów

Gość i nastała cisza
up :P