Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jordan_1

Ratunku!!!czy to może być alzheimer czy demencja?

Polecane posty

Mam babcię 86 lat, w przeciągu pół roku pogorszyła jej się pamięć, i to bardzo. Ciągle muszę jej powtarzać co powiedziałam jej 5 min temu, mylą jej się fakty,nawet te sprzed wielu lat.Ma totalne fobie np. nie można otworzyć okna bo wejdzie złodziej, jest rozchwiana emocjonalnie krzyczy lub płacze o byle co. I tak panicznie boi się być sama, że nie mogę nigdzie wyjść.Ale są momenty jakby nic się nie stało. Byliśmy u lekarzy ale co z tego, twierdzą że to ten wiek albo mam się cieszyć że nie leży. Poradźcie coś bo zwariuję!

Gość lunnkaaa
ludzie w tym wieku maja zniszczony organizm przez zła diete. maja pasoytzy. zmiana ditey była by baarzo wskazana ale zdaje sobie sprawe z tego iz nie bedzie to łatwe do wykonainia.

Gość a do tego zakwaszony organizm.
tak, tak dieta to jest coś bardzo waznego.

Gość hahshs
Zapewne twoja babcia malo je i byle co do tego 20 roznych tabletek dziennie. Jej zachowanie to zachowanie typowe dla osoby z demencja szczegolnie te urojenia ze ja ktos okradnie, zmiana diety i moze odstawienie kilku tabletek moga pomoc. Poczytaj o wplywie paracetamolu na demencje, niektorym pachentom pomogl wlasnie paracetamol, starsi ludzie maja duzo dolegliwosci i bol moze wlasnie wywolywac demencje.

Leki nie są to napewno, ponieważ broni się przed nimi rękami nogami, o ile mi wiadomo ma je dopasowane i to wątpliwa przyczyna,a przeciwbólowej nie weźmie. Jeść tez nie je byle co ponieważ dbam o to, tylko niektórych przyzwyczajeń żywieniowych nie zmieni się i tyle. Chciałabym się dowiedzieć czy ktoś miał podobny problem, z takimi objawami...

Leki nie są to napewno, ponieważ broni się przed nimi rękami nogami, o ile mi wiadomo ma je dopasowane i to wątpliwa przyczyna,a przeciwbólowej nie weźmie. Jeść tez nie je byle co ponieważ dbam o to, tylko niektórych przyzwyczajeń żywieniowych nie zmieni się i tyle. Chciałabym się dowiedzieć czy ktoś miał podobny problem, z takimi objawami...

Gość sdfghjkl
może jest w Twoim mieście poradnia psychogeriatryczna.Jezeli taka znajdziesz nawet prywatnie to uzyskasz prawdziwą diagnoze i odpowiednie leczenie.