Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NatalkaxD

Słuchanie radia w pracy - problem

Polecane posty

Gość NatalkaxD

Hejka :) Mam nieco nietypowy problem. Pracuję w jednym biurze z nieco starszą i wiekiem i stażem współpracowniczką. Pierwsze co robi po przyjściu do pracy to włącza Radio Wawa, jest chyba jakąś nałogową fanatyczką tej rozgłośni. Codziennie przez 8 godzin jestem zmuszona tego słuchać. Coraz bardziej mnie to drażni i rozprasza w pracy. Sama lubię polską muzykę, ale bez przegięć a niestety Radio Wawa przegina i to mocno. To radio gra codziennie niemal ten sam zestaw piosenek. Zdarza się, że jedną piosenkę słyszę po 3,4 razy dziennie. To już bywa irytujące i przeszkadza mi w pracy, a wolę pracować w skupieniu. Jak tylko jej nie było to zmieniałam stację albo całkiem wyłączałam, żeby chwilę popracować w ciszy i mieć święty spokój. Ale jak tylko owa pani pojawi się w biurze to zaczyna od nowa katować tym brzęczydłem.Chyba nie rozumie tego, że nie wszystkim musi podobać się słuchanie tego samego na okrągło. Ja już po kilku dniach "odleciałam" i mam dość. W dodatku to nie gra sobie tak całkiem po cichu, tylko rzuca się w uszy. Myślałam już nad podpięciem słuchawek do komputera i włączeniem sobie jakiegoś innego radia przez internet. Tylko nie wiem czy nie będzie to nietaktowne, żeby pracować w słuchawkach, co może pomyśleć sobie naczelniczka, petenci itd ? Zatyczki do uszu też chyba odpadają, bo jakoś się muszę porozumiewać z petentami xD Co mogę zrobić, żeby uwolnić się od wyjątkowo natrętnego zestawu piosenek? Wiele z nich to bardzo fajne nagrania, które jeszcze do niedawna bardzo lubiłam i w sumie nadal lubię, ale słysząc je po kilka razy dziennie do zażygania mam już dosyć, naprawdę chce mi się wymiotować czasami.

Gość a mówiłaś jej o tym
?

Gość dfgdfg545545
Powiedz jej że słuchać Wawy to sobie może w domu, a nie w pracy gdzie przeszkadza innym. Nie wyobrażam sobie pracy przy muzyce...

Gość ęć;
to w sumie nic, mój znajomy też pracuje w pewnym i biurze i musi codziennie w pracy słuchać hip hop, peja, firma, itp. jest tam pewna osoba, która podobno codzienne to puszcza, ale nic jej za bardzo nie mogą zrobić, bo to jest naczelnik wydziału i ma mocne plecy :o

Gość w dzisiejszych czasach takie
problemy? Poproś ją żeby włożyła słuchawki (chyba pracujecie przy kompach) lub sama włóż z inną jakąś muzyką czy radiem. I porozmawiaj z nią życzliwie, bo wiadomo że każdy ma swoje nawyki i trzeba się dostosować do siebie nawzajem żeby atmosfera w pracy była znośna.

po prostu z nia pogadaj i tyle. u mnie w pracy tez słuchaja radia z muzyką której nie lubie ale mi akurat to wogole nie przeszkadza. ale widać Ty jestes słuchowcem i Cie to rozprasza. powiedz jej o tym, moze zmieni stacje albo wogóle wyłaczy.proste

Gość nveuofvn
poproś koleżankę,żeby wyłaczyła radio albo przynajmniej ściszyła... jeśli masz do czynienia z "petentami" (pracuejsz w urzędzie jakims??) to słuchawki to nie jest najlepszy pomysł. w mojej poprzedniej pracy był zakaz słuchania radia, jak ktoś chciał to słuchawki. teraz pracuję na open space i radio w ogóle nie wchodzi w grę,ale wszyscy siedzą w słuchawkach :)

Gość gość
U mnie szef ogółem na początku nie chciał się zgodzić na radio w pracy, ale jakoś go przekonałyśmy i teraz słuchamy tylko Radia Parada, bardzo mu się spodobało :)