Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cała białaaaaa

co byście mi poradzili?

Polecane posty

Gość cała białaaaaa

obecnie pracuje na kierowniczym stanowisku. Sama do niego doszłam. skończyłam studia, wyjechałam ze swojej wioski do dużego miasta, gdzie nikogo nie znałam. Znalazłam pokój, prace jedną, potem drugą lepszą, potem trzecia i ta teraz jest czwarta. Zajęło mi to 6 lat. W tym momencie zarabiam 2400zł. Ostatnio nadarzyła sie okazja wyjazdu za granicę, gdzie miałabym pewną pracę jako pomoc domowa z zarobkami około 5-6 tys. złotych. Co byście zrobili na moim miejscu? Zostać czy wyjechać??????

Gość sdfghjkl
jezzeli masz tutaj b pewna prace i w najbliższym czasie wiesz ze jej nie stracisz to zostań.Jezeli jest inaczej to wyjedz.Zalezy jeszcze jaka masz sytuacje zyciowa,czy masz juz wllasne mieszkanie,czy masz jakis duzy kredyt ktory dzieki wyjazdowi mogłabys spłacic szybko.Ale po powrocie juz praca na takim stanowisku raczej nie bedzie na ciebie czekala.

Gość cała białaaaaa
tu gdzie jestem teraz mam tylko pracę, do niedawna miałam tez narzeczonego, ale okazało się, że mnie zdradza, więc w sumie oprócz kiepskopłatnej pracy nic tu nie mam. Mogłabym wyjechać i rozpocząć od nowa, zarobić trochę pouczyć sie języka. W sumie po miesiącu, dwóch, trzech mogę znaleźć lepsze pracę niż pomoc domowa. Poradzcie coś, musze cos zmienić w zyciu albo zwariuje!!!

Gość heloł!!!
Tylko 2400 netto i kierownicze stanowisko?W czym,telepizzy?

Gość cała białaaaaa
gorzej- w hotelu :/ ja chyba jestem bardziej skłonna do wyjazdu- to wcale nie Anglia ani Irlandia, tylko Szwajcaria.

Gość cała białaaaaa
up

Gość już wszystko wiem
tu nie czeka cię nic dobrego

Gość wredny wuj
a ja mam odpowiedz salomonowa - znajdz sobie bogatego meza i dwa problemy rozwiazesz za jednym zamachem:)

Gość już wszystko wiem
Najlepiej bogatego Szwajcara

Gość takjamówie
Podstawa to znać język Niemiecki. Nikt nie czeka na biednych polaków bez znajomosci języka, taka prawda.

Gość już wszystko wiem
właśnie, jak u ciebie z językiem

Gość cała białaaaaa
dogadam się zawsze- na tematy nazwijmy je- dnia codziennego. Szybko uczę się języka, bo lubię się uczyć. Poza tym nie boję się mówic, chociaż wiem że popełniam błędy.

Gość takjamówie
No to myśle: jedź. Nie spróbujesz, bedziesz żałować kiedyś. W polsce sytuacja jeszcze może się pogorszyć niestety.

Gość cała białaaaaa
mam w dupie facetów- bogatych, biednych, przystojnych i brzydkich- najważniejsza dla mnie jest wolność, zależność tylko od samej siebie i to, że na facecie świat ani sie nie zaczyna ani nie konczy.

Gość cała białaaaaa
od małego miałam wlasne zdanie i zawsze sie buntowałam przeciw zakazom i nakazom. Zawsze uważałam, że każdy powinien liczyc na siebie i w żadnym razie nie wchodzi w grę związek dla kasy, samochodu, domu itp. Zamierzam być w życiu szczęśliwa i sama do tego dojść. Oczywiście nie odrzucam pomocy i dobrych rad, ale o swoim życiu ja bedę decydowała. Nie warto poświęcać siebie dla kogokolwiek. No ale piszcie, czy wyjazd jest dobrym pomysłem.

Gość już wszystko wiem
czy wyjazd to dobry pomysł, okaże się, jak wrócisz

Gość wtfak
autorko, zawsze możesz wrócić jeśli coś się nie powiedzie, teraz masę hoteli powstaje, pracę w tym zawodzie w razie "w" zawsze znajdziesz. Powodzenia.

Gość ja bym pojechała
.