Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witajcie mam skomplikowana sytuacje Poznałem kobietę spotykalismy sie przez 4 miesiace około 15 kwietnia zakonczylismy nasz zwiazek z powodu innego faceta jej byłego z ktorym była 2 lata . Dzis mamy maj 20 i dostaje smsa jestem w ciazy czy nie jestes pewny czy jestes ojcem... wg lekarzy to 6 tydzien ... łatwo policzyc jak to wygląda tymbardziej ze naprawde nie jestem pewny moge wrecz powiedziec ze bardzo nie jestem pewny ... Kto jest ojcem ? Jesli ja to co robic ? Jej obecny partner twierdzi ze bedzie z nia nie zaleznie czyje to w sumie ladnie z jego strony ale to tylko słowa ... Jak mam sie w obec niej zachowywac mamy slaby kontakt ... Dzwonie do niej ona nie odbiera Dlaczego? Mam sie narzucać? Jak sie dowiedzieć czyje to dziecko? Mam dopiero 22 lata

Przepraszam nie dzis tylko 2 dni temu mi napisała tę świetną nowinę

Poki ona jest w ciazy niewiele można zrobić, czekać aż dziecko się urodzi potem testy DNA niemały koszt ale lepiej to niż płacić na cudze dziecko. Jezeli wyjdzie że Ty jestes ojcem musicie ustalic czy chcesz miec z malenstwem kontakt czy nie, przypuszczam ze dziewczyna w ten sytuacji pozwie Cie o alimenty na dziecko.

Mozliwe zeby lekarze sie pomylili 6 tygodni to grubo przed 15 kwietnia w dodatku moje watpliwosci mowia mi cos innego ... Poza tym 2 lata spedzili razem i nic a tu nagle wkraczam do akcji i taka nowina ... Problem jest jeszcze taki że jesli to moje to chcialbym walczyc o nia i o to dziecko nie chce zeby obcy facet wychowywal mi syna... 27 mamy razem isc na jakies badania jak moge sie wczesniej dowiedzieć nie ma innego sposobu ? za 9 miesiecy to ja zawału dostane...

Mozna zrobic badania DNA gdy jeszcze dziecko jest w brzuchu, ale są one inwazyjne, pobierają płyn owodniowy, odradzam ze względu na fakt ze jest to ingerencja w organizm. Dla dobra dziecka lepiej sie wstrzymać. A mogła być sytuacja że doszło do zapłodnienia ? Seks bez zabezpieczenia uprawialiscie ?

Bo to jedna... nie stosowałem żadnych zabezpieczeń . Dlaczego ona nie odbiera moich telefonów od 2 dni ani nie odpowiada na smsy to mnie interesuje i czy lekarze mogą sie pomylić ...

Zazwyczaj na poczatku iazy wiek ciazy obliczany jest z ostatniej miesiaczki. Pozniej w czasie rozwoju wychodzi czy lekarze mięli racje z przypuszczalnym terminem czy tez nie. A nawiasem mówiąc mogłeś sie tego spodziewać uprawiajac seks bez zabezpieczenia...

Nie wiesz czy miała regularne cykle ilo dniowe zawsze mogla sie owulacja przesunąć, teoretycznie powinna być juz po waszym zerwaniu ale to tylko teoria. No chyba ze jej lekarz oblicza wiek ciazy od daty zapłodnienia, czyli owulacji to wtedy jest duza mozliwosc że dziecko jest Twoje. Dlaczego nie odbiera? Na to pytanie tylko ona Ci moze odpowiedziec, mysle ze sie boi o Twoja reakcje że zarzucisz jej cos, lub moze będziesz chciał zeby usunęła ciążę. Mimo że sytuacja jest dziwna ona jako kobieta bardzo sie tym przejmuje

Nie wiem jak to liczysz ale od 15 kwietnia do 20 maja ja nie widze 6 tygodni tylko ledwo 4

Tak ale dodaj jeszcze czas od ostatnej miesiaczki do woulacji jakies 2 tygodnie. Nie wiem kiedy miała okres, jakie ma cykle, jak lekarz liczy. To wszystko ona powinna Ci powiedziec i wtedy mozesz sobie obliczać

Skoro napisala to już sobie tam wszystko obliczyła . Ogólnie wielka niewiadoma i mam czekac na testy po urodzeniu . Dzieki za rady