Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nanananana12345

Zęby mądrości-usuwanie!

Polecane posty

Gość Nanananana12345

Witam. Tak jak w temacie, chodzi o zęby mądrości. Nie są wyrżnięte, lekarz będzie musiał "wyjąć" je z dziąsła. Moje pytanie do tych, którzy to przeżyli lub mają na ten temat wiedzę. Ile trwać będzie opuchlizna, czy będę w stanie po 3 dniach iść do pracy gdzie muszę dużo mówić? Jak wygląda sprawa jedzienia? czy opuchlizna będzie bardzo widoczna po tych 3dniach? bardzo proszę o odpowiedź. Zrozumcie, boję się, to mój 1 taki zabieg a jeszcze 3dni po muszę iść do pracy:(

Gość Mnie spotkała jedna
lepiej zaaplikuj sobie podwójną dawkę znieczulenia,bo zasłabniesz na fotelu

Gość Nanananana12345
Hah:) dziękuję za pocieszenie:) z tego co się orientowałam to ludzie różnie na to reagują. Jednych boli, drugich nie. jak przebiegało to u ciebie?

Gość pscolka maja
bedzie dobrze:) Nie stresuj sie tak;)

Gość niebieska kołdra
koleżanka ledwo jadła i mówiła po tygodniu od wyrywania takiego zęba, życzę powodzenia, też mnie to czeka

Gość Nanananana12345
No tak. Ból jest najgorszy. Mam tylko nadzieję, że mocne tabletki pomogą.

Gość Nanananana12345
Bardzo dziękuję za odpowiedzi:)

Gość KrolewnaZwiewna
Jestem akurat na bieżąco bo w piątek zdjęli mi szwy :) Specjalnie mnie nie bolało,ale spuchniesz bankowo i z tym mówieniem po 3 dniach to raczej może być krucho :(

Gość Nanananana12345
Czyli jest aż tak strasznie?

Gość KrolewnaZwiewna
Miło nie jest, to jednak spory dyskomfort. Ja chodziłam do pracy, ale ona na szczęście nie wymagała mówienia w tak dużym stopniu. Mówiłam raczej niewyraźnie i się śliniłam trochę ;p

Gość Nanananana12345
No właśnie. Każdy organizm reaguje inaczej.

Gość Nanananana12345
Chodzi o to., że jestem kelnerka. Nie wiem co robić

Gość ratoeniczkamed16
KOBIETO!!ja miałam wyrywane, i powiem, że tragedia, usuwałam ze względu na aparat ortodontyczny, ból niesamowity i bardzo często powikłania.nie żartuje.to było 3 lata temu, po wyrwaniu trafiłam do szpitala z krwotokiem.teraz juz nigdy nie wyrwe zadnego zeba, dodam, że moje jeszcze nie wyszły i miałąm okropnie spuchnieta twarz do tego nie jadłam ok tygodnia, a w szpitalu bylam 2 dni.pozdrawiam:)

Gość KrolewnaZwiewna
To prawda może akurat nie spuchniesz,ale szanse są nikłe bo według mojej stomatolog zniosłam to najlepiej jak się dało, bezboleśnie prawie. Życzę jak najmniejszych dolegliwości, ale według mnie tydzień zwolnienia dobrze by ci zrobił w takiej sytuacji. I po zabiegu koniecznie trzymaj się kurczowo zaleceń bo inaczej powikłania to i do 3 miesięcy mogą być i to bardzo bolesne.

Gość ratoeniczkamed16
Już Ci współczuję:)

Gość Nanananana12345
No cóż więc będę musiała zrezygnować z tej pracy. Hmm. Dziękuję za odpowiedzi.

Gość Nanananana12345
Ale mnie nastraszylyście:)

Gość KrolewnaZwiewna
Nie straszę :) ja miałam najgorszą z możliwych ekstrakcji, 1.h na fotelu i żyje, nic mi nie jest. Jak wrócisz do domu rób zimne okłady, nie jedz z dobę, pij tylko wodę i to ostrożnie i pod żadnym pozorem tam nie grzeb, nie myj zębów po tej stronie i najważniejsze nie wolno płukać jamy ustnej!!!!!!! będzie dobrze:)

Gość gość
pfff, jedna godzina na fotelu to jest nic! :) ja akurat zęby mądrości usuwałam w dental services w krakowie na basztowej i to poszło sprawnie, ze znieczuleniem, nawet poszłam tego dnia do pracy. Wieczorem było ciut gozej, ale dało się znieść. Natomiast przy wyrywaniu ósemki spediłąm kiedyś...ponad 2h na fotelu! To nie byłow Krakowie, tylko w mojej małej miejscowości... okazało się, że mój korzeń ma formę haka i chiirurg musiała sie z nim tyle użerać... a ja wszystko widziałam w jej okularach, niezła trauma ;)