Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bambulla232323

jestem w ciazy i bardzo sie boje

Polecane posty

Gość bambulla232323

kilka dni dowiedzialam sie ze jestem w ciazy, to by byl 3 tydzien ciazy, ide do lekarza w przyszlym tygodniu, slyszalam ze w wczesniej ciazy prawdopodobienstwo poronienia jest do 50% i dlatego bardzo sie boje o swoja ciaze :( co zrobic zeby unikac poronienia?

Gość madziulah
wiesz chyba ten lęk jest normalny. Ja też niedawno się dowiedziałam o ciąży teraz jestem w 6tc. Za dz tygodnie mam drugą wizytę u ginekologa i mam usłyszeć serduszko. Dbam o siebie jak mogę, dużo odpoczywam, staram się dobrze odżywiać ale i tak jest niesamowity strach - jak usłyszę serduszko pewnie się trochę uspokoję ale póki co odliczam dni. Pamiętaj o zażywaniu kwasu foliowego jest on b. ważny w 1 trymestrze :)

Gość bambulla232323
staram sie dbac o siebie, dobrze ze teraz nie pracuje to duzo czasu spedzam w domu nic nie robiac :P bardzo bym chciala zebym maluszek zdrowo sie rozwijal, dlugo na niego czekalam :( od jutra zaczne brac kwasu foliowego bo musze kupic pierwsze, w ogole to moja lekarka mi nic o tym nie powiedziala i nic nie zapisala :/

Gość madziulah
kwas foliowy musisz brać koniecznie do 12tc. Polecam FOLIK- ja go biore (raz dziennie). I naprawdę Cię rozumiem. Ja też czekałam na ciążę i mam nadzieję, że dzidzia będzie się rozwijała a na początku czerwca usłyszę serduszko :)

Gratulację :) Nie martw się, musisz być spokojna, bo Twój strach i stres wpływa na dzidziusia;) Odpoczywaj, nie przeciążaj się, zdrowo odżywiaj i dostarczaj niezbędnych witaminek dzidziusiowi:*

A madziulah dobrze napisała z ty kwasem foliowym. Jest bardzo ważny na początku ciąży:) Ja jestem w czasie starań o dzidzię i też go regularnie biorę:) teraz czekam na @, 32 d.c przy regularnych cyklach 29 dniowych.

Gość madziulah
ja też już go brałam 3 miesiące przed poczęciem. A i trzy mam za Ciebie kciuki aby @ nie przyszła:)

Gość madziulah
ja w styczniu odstawiłam tabletki. Zaczęłam się starać o dzidzię pod koniec lutego. Udało się w drugim cyklu starań i teraz już 6tc:)

Gość madziulah
pomaranczka a czujesz że miałby ci @ przyjść?

Gość po pierwsze gratuluje
Ciaży! Po drugie-dziewczyny,nie myślcie o tym,że będzie źle. Pewnych rzeczy nie da się przewidzieć ani uniknąć. 20% ciaż potwierdzonych tak się kończy-natura sama eliminuje słaby zarodek. Tak było,jest i będzie! Oczywiście-dbajcie o siebie,cieszcie się ciążą i odpoczywajcie!:-)

Gość madziulah
tak też robię ale wiesz gdzieś tam w środku strach jest, zwłaszcza gdy spełaniają się nasze największe pragnienia

madziulah to szybciutko zaszłaś:) fajnie, że nie musiałaś się stresować długo. Hmm.. znaczy tak: miałam całe te moje napięcie przedmiesiączkowe , ale w dniu spodziewanej @ wszystko przeszło:/ ból piersi, humory,itd. Przedwczoraj i wczoraj raano bardzo mnie bolało w dole brzucha tak jak na @, nie wkręcam sobie nic, ani nie przemyślam, luz; ale nie dostałam jej. Dziś już normalnie się czuję, żadnych objawów, wszystko wróciło do normy:) i czekam spokojnie.

Gość olaboga nie przesadzaj
z tym nic nierobieniem właśnie i tak co ma być to będzie

Gość madziulah
ja na początku jak jeszcze nie wiedziałam że się udało miałam bóle w podbrzuszu. Zrobiłam test i negatywny. Powtórzyłam w 40dc i już była blada druga kreska. Tego samego dnia zrobiłam betę i miałam już pewność :)

Gość yukkita
na tym etapie ciąży naprawdę niewiele możesz zrobić, żeby ciążę "przypadkiem" uszkodzić. To, że nie pijesz, nie palisz i unikasz ryzykownych zachowaćń to chyba norma, a reszta zależy od natury i nic na to nie poradzisz. Dbalam o siebie i w 9 tc niestety straciłąm ciążę, w drugiej ciąży nie zachowywałam się jakoś inaczej, ba pracowałam praweie do samego końca i efekt ma 15 m-cy :) nie nakręcaj się i nie wsłuchuj zanadto a wszsytko będzie dobrze.

Gość po pierwsze gratuluje
Ja rozumiem-strach będzie zawsze. Wiesz,poroniłam w 8tc,słyszałam serduszko. Długo wracałam do siebie-próbowałam zrozumieć. Dbałam o siebie,nie pracowałam już w 2tyg (urlop) i co? Wytłumaczyłam sobie że 'co ma wisieć nie utonie' i jakoś mi lżej. Potem próbowałam zajść 4 cykle-śluz,dni płodne,testy owulacyjne itp. I co? I nic. Przy każdym okresie płakałam. Jak odsuneliśmy na chwile myśli o dziecku,zaskoczyło. W dni teoretycznie niepłodne;-) bałam się,ale już nie świrowałam. Urodziłam 3 m-ce temu;-)

Gość madziulah
gratuluję :) ja normalnie pracuję do końca czerwca potem odchodzę na zwolnienie. Dmucham i chucham i mam nadzieję, ze będzie dobrze :) nie dopuszczam innej myśli

Gość bambulla232323
madziula Kochana trzymam kciuki zeby nasze malenstwoa zdrowo sie rozwinely :) pomaranczka za Ciebie tez trzymam kciuki zeby ta okropna @ nie przyszla :D ja sie staralam 2 lata, ale mam zaburzenia hormonalne i musialam byc stymulowana... przed miesiaczka co jakis czas czulam bol podbrzucha, lekki bol i znikal po chwili, tak mam caly czas, piersi mnie nie bolaly, nie mam zadnego bialego sluzu, nawet bylam pewna ze w tym miesiacu nam nie wyszlo jak zwykle, zrobilam test dzien po spodziewanej @ i co? dwie kreseczki, powtorzylam drugi dzien i tez dwie kreseczki :) Dziekuje dziewczynom za gratulacje :)

Gość madziulah
dlatego teraz musimy o siebie dbać jak nigdy:) a kiedy idziesz na usg? ja byłam dwa tygodnie temu i był widoczny nie wielki pęcherzyk. Mam nadzieję, że za 2 tyg. zobaczę więcej no i to serduszko usłyszę :P

Gość madziulah
a propo testu to mi zaraz po dacie spodziewanej @ negatywny wyszedł. Troszkę mi smutno było ale @ nie pojawił się i powtórzyłam w 40dc i pojawiła się słaba kreska. Tego samego dnia zrobiłam betę i miałam pewność :)

Gość bambulla232323
madziula nie wiem jeszcze, jutro mam zadzwonic do lekarza i powiadomic o ciazy, ale mysle ze w tym tygodniu- mam taka nadzieje :) w zeszlym tygodniu mieli zamknieta klinike i nie moglam zadzwonic...czytalam ze od 6 tygodnia ciazy mozna slyszec bicie serca, Ty za dwa tyg bedziesz juz w 8. Nie mozesz wczesniej isc?

Gość bambulla232323
a powiedz powiedzialas juz rodzinie i znajomym czy czekasz az sie upewnisz ze wszystko OK?

Ja spokojnie czekam :) kłują mnie jajniki:/ nie nastawiam się na dzidzię, bo w tamtym miesiącu bardzo byłam nastawiona i nic nie wyszło..więc teraz relaks:) trzymam kciuki za waszych maluszków w brzusiach :)

Gość madziulah
tak się umówiłam z lekarzem - powiedział, że pod koniec 8tc będzie już ładnie widać jak się rozwija no i od 9 tc to już będzie płód. Chyba zeby się coś działo ale czuję się wyjątkowo dobrze. Mam czasem mdłości, szybko się męczę i śpię jak małe dziecko :) miałam też bóle podbrzusza ale się trochę uspokoiło:) Robiłam też dwa razy bete i ładnie rosła więc ciąża się rozwija:)

Gość bambulla232323
pomaranczka no wlasnie mnie tez kluy jajniki :) jak narazie to dobre znaki Kochana :)

bambula to mnie pocieszylas:* poczekam jeszcze pare dni i wtedy zrobie test:) oczywiscie jak @ nie przyjdzie:(

Gość madziulah
pomarańcza poczekaj jeszcze parę dni z testem abyś miała pewność:) daj nam znać co i jak:) bambulla :) powiedziałam najbliższym, jeszcze mi babcie zostały ;) nie chce czekać i zakładać, że coś się może wydarzyć. To najszczęśliwsze chwile w moim życiu i nie chce przezywać tego sama:) a twój facet jak? do mojego chyba to dojdzie jak będę miała wielki brzuch i będzie wszystko widać na usg. Na razie mówi że to "kropka" :)

Oczywiście:napiszę:) Super, że jesteś szczęśliwa z powodu ciąży , teraz tak dużo się słyszy o aborcjach i wgl:( Rodzinka się powiększa:) jesteście po ślubie? :)