Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bambulla232323

jestem w ciazy i bardzo sie boje

Polecane posty

Gość madziulah
tak 2,5 roku po. I powiem Ci, że decyzja o tym, że rozpoczynamy starania pojawiła się nagle w styczniu. Odstawiłam szybko tabletki, odczekałam dwa cykle i po dwóch kolejnych cyklach starania się udało:) i powiem ci jakie to niesamowite uczucie jak czujesz że twoje ciało zaczyna się zmieniać, wysyłać sygnały, których wcześniej sie słyszało. W głowie też mi się trochę po przestawiało. Martwiłam sie o pracę, czy to nie za wcześnie - okazało się że nie potrzebnie. Ale teraz nie martwię się tylko tym aby maleństwo się rozwijało :)

Gość bambulla232323
pomaranczka tak jak mowi madziula, poczekaj spokojnie na @, jak nie przyjdzie zrob test, ja zawsze robilam testy wczesniej i nic, tym razem postanowilam sie powstrzymac, czekalam na @, nie przyszla to dopiero na drugi dzien zrobilam test :) ja jestem po slubie, mieszkamy sami i mysle ze mamy odpowiednie warunki na dziecko :) madziulka ja chyba tez tak zrobie, niech sie ciesza razem ze mna, a jak cos ma sie zmienic to beda sie smucac razem ze mna :P ja myslalam ze moj bedzie bardziej szczesliwy bo dlugo czekal, ale czuje ze jakos tak bardzo go to nie rusza ze jestem w ciazy, powiedzialam mu ty chyba sie przekonasz dopiero jak bedziesz trzymal to malenstwo na rekach :D powiedz jak sie odzywiasz? ja wlasnie czytam co jesc w ciazy, ogolnie nie pije i nie pale, po prostu musze wiecej warzyw jesc zeby bylo dobrze :)

Próbuję Ci nie zazdrościć hihi:D super, że wszystko się tak ułożyło i idzie po Waszej myśli :) oby tak dalej! My bierzemy ślub 14 lipca :)

bambulla tak to jest z tymi facetami :D Teraz gdy się dowiedział, że będzie tatusiem to wiesz...musi stanąć na wysokości zadania:) zapewnić Wam opiekę i bezpieczeństwo:) Faceci to dziwnie podchodzą do tego, ale oni już tak mają, kochają i mają ogromną wrażliwość, a nie chcą tego pokazać, ukrywają swoje słabości , bo to takie nie męskie :)) i jasne, że powinnaś wszystkim powiedzieć o takiej wspaniałej nowinie:) niech się cieszą z Tb :)

Gość madziulah
ach ci faceci. .. to prawda, że to zupełnie inny gatunek ;) a jeżeli chodzi o odżywianie to staram się unikać smażonych rzeczy na rzecz gotowanych (kupiłam nawet parowar), odstawiłam słodycze, jem dużo owoców i produktów nabiałowych, zwłaszcza jogurtów i twarożków bo maja dużo białka i wapnia. Poza tym piję dużo soczków, zero gazowanego :)

Gość madziulah
jeszcze a propo facetów to mój poprosił o ..... instrukcję traktowania mnie w ciąży bo mu zarzuciłam, że jest zobojętniony ;)

Gość bambulla232323
pomaranka no tak zgadzam sie z Toba w 100% :) madziulka czytalam gdzies na necie ze nie wolno jesc lodow, wiesz cos na ten temat? bo dzisiaj zjadlam troche lodow :(

Gość madziulah
nie nic nie słyszałam. Ja byłam strasznym łakomczuchem a teraz po prostu mam zgagę po słodyczach i dlatego ich nie jem. Wiesz co nie można się dać też zwariować;) należy tylko zachowac we wszystkim umiar. Na pewno powinno się unikać surowego mięsa, wątróbki, fety i serów pleśniowych, podobno gotowanej kapusty, wędlin marketowych (lepiej chudą szynkę) :)

madziulah bamulla jak tam czujecie się dziś?:) u mnie piękna pogoda! :) wszystko rozkwita i budzi się do życia :) 33d.c. @ nie ma:) czekam spokojnie:D

Gość madziulah
witaj:) gratuluję kolejnego dnia bez@. A objawów tez nie masz? ja dziś miałam na 11 do pracy. W drodze wytrzęsło mnie w autobusie i jeszcze ta duchota więc mnie trochę zemdliło ale okazało się, że nie mam dziś lekcji i od razu wróciłam do domku. Teraz sobie leżę i odpoczywam :)

a to jesteś nauczycielką? :) oj dziękuuję:* też jestem szczęśliwa, że ta wstręciula nie przyszła:/ Rano było OK, ale teraz znowu boli w dole brzucha i co jakiś czas prawy jajnik kłuje:/ Jutro może kupię test i w środę go zrobię:) jak @ mnie nie wyprzedzi :D to będzie 35 d.c. to może już coś będzie :) a jak nie to dalej czekać na @ i powtarzać teścik. oj dziś to upalnie..:) mieszkam nad samą rzeczką to siedzę sb w cieniu z nogami w wodzie na kładce :) superaśnie wtedy jest. A z jakiego woj.jesteś?;)

Gość madziulah
nad rzeczką? ale ci zazdroszczę:) tak jestem nauczycielką a mieszkam w zachodniopomorskim;) zrób teścik bo jestem ciekawa co Ci wyjdzie. Ale powiem ci, że mój pierwszy test był negatywny a w 40dc była blada kreska ale za to beta od razu pozytywna :P

ja w mazowieckim :) ale na pograniczu z war.-maz. :) tak, na podwórku rzeczka :D super sprawa.. kupię go jutro i zrobię w środę, zobaczymy co wyjdzie :) aby @ wcześniej nie przyszła:/ a Ty jak tam samopoczucie?:)

Gość madziulah
dzisiejsza duchota mnie trochę wykończyła i leżę sobie i odpoczywam:) zrób teścik i daj znać:) musimy jakieś czary odprawić żeby @ cię szerokim łukiem ominęła ;P

To Ty jesteś w stania błogosławionym to prześlij mi jakieś dobre fluidy :D hihi:) odpoczywaj, odpoczywaj:) tylko nie za dużo:) do kiedy chcesz pracować? ;)

Gość madziulah
chuchnęłam mocno w ekran mam nadzieję, że te fluidy doleciały:) a chcę pracować do końca czerwca do zakończenia roku szkolnego. Potem dwa miesiące wakacji i od września chcę iść na zwolnienie, potem macierzyński i wychodzi mi że cały następny rok szkolny w domu :) a ty co robisz? uczysz się, pracujesz :)

Gość Franka_xxx
Cześć dziewczyny, jestem w 6 tyg już. Wszystko chyba jest ok, dużo śpię, brzuch poboli jeszcze czasem, ale mam taką straszną, koszmarną i nie do zniesienia zgagę od 2 tyg :( Czy wy też tak macie? Jak się tego pozbyć? Pozdrawiam

O.o to fajnie ;) ja uczę się, więc jak coś to musiałabym przerwać studia, ale nie chce czekać;) a Ty ile masz lat? To Twoje 1 dziecko? ;)

Gość madziulah
witaj to masz mniej więcej jak ja. Ja jestem w 6/7 tc:) mnie też pobolewa brzuch, szybko się męczę i dużo śpie. Ja zgagę mam tylko wtedy gdy jem coś słodkiego lub smażonego. Jakoś nie służy mi to więc odstawiłam i jest pod tym względem ok :)

Gość madziulah
28 i to moje pierwsze maleństwo. Wcześniej chciałam trochę popracować by od razu w pierwszym roku nie odejść na zwolnienie:) ale na szczęście mam spoko dyrektora i sam mnie gonił ;P ale powiem ci że trochę żałowałam że nie zaszłam w ciąże zaraz po studiach. Miałabym już odchowanego dzidziusia:) ale teraz też jestem najszczęśliwsza

to dobrze, że chociaż nie masz stresu związane z pracą:) i z dzidzią szybko się udało :) same pozytywy :) ciekawe co będzie;) chlopiec , czy dziewczynka :D

Gość madziulah
to nie ważne, choć chciałabym dziewczynkę :) najważniejsze by było zdrowe, silne i mądre po mamusi :P ;)

Dzięki :) Tak szybko rezygnujecie z pracy? Ja planuję jak najdłużej przynajmniej do końca września, chociaż mam męczącą pracę i noszę dużo. Już sama nie wiem, w sumie to nie mam wyjścia. :( Ja nie jem słodyczy ani smażonego ale zawsze rano albo po drzemce mnie ta zgaga złapie. Przed chwilą pomogły takie chrupki misie ziemniaczane solone. o... :)

Gość madziulah
sama musisz próbować co ci będzie pomagało:) wiesz ja pracuję w szkole i nie mam problemu ze zwolnieniem, spoko dyrektor i każe korzystać :)

No jasne, że płeć to akurat najmniej ważna :) Keerah moja kol. zaszła w ciążę w czerwcu jeszcze w licealnych latach i chodziła do lutego, a w marcu urodziła zdrowego chłopca :) jeździła samochodem do szkoły sama, nie opuszczała lekcji i wgl:) po schodach w szkole, koledzy denerwowali, ale dała radę:) i normalnie wróciła na maturę w świetnej formie :)

To super, też bym tak chciała, zaczynam we wrześniu 2 rok studiów i też zamierzam chodzić. Z pracą mam obawy bo mieszkam za granicą i pracuję w bardzo dużej restauracji, gdzie w sierpniu pracuje się po 15h dziennie i naprawdę się zasuwa. I oczywiście chciałabym dać radę i w ogóle ale nie wiem jak to wpłynie na malucha.

Gość madziulah
sama zobaczysz jak maluszek będzie się rozwijał, jak będziesz się czuła. Organizm sam wyśle ci sygnały, mówiące, że czas zwolnić :)

Oj to będzie Wam bardzo ciężko..:/ a masz męża? ;) gdzie mieszkacie? Moim zdaniem z pracy tak ciężkiej powinnaś potem iść na urlop;)