Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak tak można....

wspólnota mieszkaniowa -czy ktoś z Was się zna na ...

Polecane posty

Gość jak tak można....

w skrócie chodzi o to, że osoba w zarządzie wspólnoty wyprowadza pieniądze do firmy współmałżonka nie rozliczając się z wydatków. Są to duże kwoty a budynek ulega zniszczeniu, nic się w nim nie robi. Drzwi wejściowe parę miesięcy są nie naprawione, każdy może wejść a firma administrująca tylko zajmuje się swoim wynagrodzeniem. Nie zawiadamia się nas o zebraniach, na których podejmowane są uchwały niewiadomo przez kogo. Co można zrobić?

Gość jak tak można....
wiem, że zebranie mogą zwołać sami właściciele nawet jak Zarząd czy administrator oleje wniosek o zwołanie zebrania. Są robione jawne przekręty, ale ludzie nie chodzą na zebrania albo robione są jakieś zebrania, o których nikt nie wie i uchwalane uchwały. Listy głosowania są pokreślone, nikt z zarządu się nie podpisuje pod uchwałami.

Gość jak tak można....
dzięki za wpis :)

Gość gość
U nas jest podobnie. Administrator przelewa kasę na swoją firmę i nie wiemy co zrobić

Gość zuzannaanna
Zarządca nie ma prawa robić takich rzeczy. Powinniście to zgłosić na policję i poszukać nowego zarządcy np tu http://www.houseplus.pl/developer Naprawdę warto to zrobić zanim okaże się, ze wziął jakiś kredyt na wspólnotę lub wywinie jakiś inny numer. Ja osobiście jestem za tym by nieruchomościami zarządzały tylko doświadczone firmy.