Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezstudiow

Studia...

Polecane posty

Gość bezstudiow

No wlasnie, wiem ze po samym liceum to raczej zawodu super nie znajde ale jestem bardzo zwiazania z moim miastem i nie chce wyjezdzac :O

mój kuzyn też tak mowił, w ogóle nie znał innego miasta, ciągle tylko dom i dom, teraz studiuje w krakowie i nie chce do domu wracać :D

Gość Ankaanka3456789
Warto się przełamać i pójść na studia, bo bez nich ani rusz. Ja sama kocham moje rodzinne miasto, a studiuję w Warszawie na Vistuli.

Gość Kartezhjusz
Elo, właśnie rozglądam się za jakąś dobrą uczelnią. Polecacie coś?

Gość Beatka43567
Hej, no właśnie wspomniana tu Vistula jest dobrą uczelnią. Warunki do sudiowania są po protu mega, super wykładowcy i atmosfera. Polecam.

Gość annowata
nie wszyscy mają głowę do studiów, dobrą alternatywą są też szkoły policealne, np. szkoła główna biznesu w stolicy. ciekawe kierunki, można robić też równolegle ze studiami - zawsze to szansa na lepszy start w poszukiwaniu pracy.

Gość Beatka43567
Tu nie chodzi o głowę tylko chęci, Wyższa Szkoła Ekonomiczno Informatyczna może trochę groźnie brzmieć, ale tylko z nazwy. Jeżeli masz chęci i angażujesz się to na bank zdasz. Zresztą po to są studia żeby z nich korzystać, papier to mozna sobie równie dobrze na bazarze kupić.

Gość Katzarzynzna
Hej,racja, niezależnie jaki kierunek i niezaleznie na jakiej uczelni to cyz wykorzystamy ten czas odpowiednio zależy od nas. Polecam zaangażowanie w koła studenckie i inne inicjatywy. Wszystko potem procentuje.

Gość plastusiowypamietnik
może i tak jest, że ciężko się nam rozstać z naszym rodzinnym miastem, ale wyjazd na studia może pomóc w tym, żeby się nauczyć samodzielności i odpowiedzialności. ja bardzo chętnie wyjechałabym na studia daleko, najchętniej nad morze do Gdyni, z dwóch powodów po pierwsze tam jest bardzo dobra uczelnia WSAiB a po drugie lubię pomorze i te rejony i myślę, że jeśli studiuje się w miejscu, gdzie się dobrze czujemy jest łatwiej znieść tęsknotę za rodzinnym domem i miastem.