Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomooc

moze byc ciaza?

Polecane posty

Gość pomooc

kochalam sie z chlopakiem w dni nieplodne (i przez dwa kolejne dni nadal byly nieplodne) jest mozliwe ze niewielka ilosc plemnikow dostala sie do mnie.. jest jakas szansa na ciaze? spoznia mi sie okres juz 4 dzien.. prosze o prawdziwe wypowiedzi bez nasmiewania sie..

Gość madziulah
teoretycznie każde współżycie bez zabezpieczenia grozi ciążą. Jeżeli znasz swój organizm i jesteś pewna, że miałaś dni nie płodne to uważam, że ryzyko jest nie wielkie. Z tego też co piszesz nie doszło do wytrysku w tobie. Jeżeli jednak spóźnia ci się @ zrób test dla własnego spokoju. I postaraj się tak nie stresować bo może właśnie to opóźniło ci @

Gość na pewno?
doszlo do wytrysku we mnie przez prezerwatywe... ale wiadomo treaz stres i nie mam pewnosci czy jakas mala ilosc sie nie dostala.. dostaje teraz czegos .. boje sie wyniku...a nieplodne poznala po swoim samopoczuciu oraz bolu i jedrnosci piersii, a teraz nie wiem czy sie nie pomylilam.. a jesli o ilosc to moglo to byc naprawd eniewiele.. a na nastepny dzien mialam goraczke..

Hmm.. myślę, że po prostu zablokowałaś się przez ten strach ;) ja też miałam kiedyś tak, że jak myślałam, czy jestem w ciąży, czy nie to mi się 7 dni spóźniał..:/ tylko zrobiłam test, uspokoiłam się a tu okres za 3 godz.:D

Gość madziulah
no jeżeli stosowałaś prezerwatywę to myślę że szansę są naprawdę niewielkie ale nikt Ci 100% pewności nie da. Mówię Ci zrób test - będziesz wiedziała na czym stoisz. Wolisz czekać i się denerwować?

Gość mooze faktycznie
ale po prostu strech mnie paralizuje... jeszcze wymiotuje.. mam mdlosci nic nie jem.. mam andzieje ze to moze byc przes nerwy i ogromna dawke adrenaliny...

Gość madziulah
bo sobie już wciskasz ciążę i stąd te objawy

Gość mooze faktycznie
czyli uwazasz ze to wszystko z tych nerwow i adrenaliny?

Gość madziulah
ja ci mówię, żebyś test zrobiła naprawdę się uspokoisz. Wiesz ja się starałam o dziecko i gdy mi się w pierwszym cyklu starania spóźniał @ to tak się nastawiłam na to że może się udało, ze wymiotowałam, kręciło mi się w głowie i miałam wszelkie objawy. Zrobiłam test i jedna krecha i załamka i objawy zniknęły. Na szczęście miesiąc później się udało. Z tobą jest podobnie boisz się ciąży i wynajdujesz objawy, działa stres i adrenalina. No ale ja ci 100% pewności dać nie mogę ale im bardziej bedziesz sie stresowała tym @ dłużej się opózni i dostaniesz siwych włosów.

Gość mooze faktycznie
dzieki madziulah.. bo dostaje paranoi powoli... ja nie moge miec dziecka.. nieplodne jeszcze prezerwatywa.. nie ma mowy o dziecku..

Gość madziulah
i tak masz mysleć! nie wkręcaj sobie niczego bo sama sobie szkodzisz. trzy mam kciuki. Daj znać jak będziesz coś wiedziała :)

Gość mooze faktycznie
sorki ze na sileszukam pocieszenia...ale mozna dostac czegos naprawde.. ale coz.. ja wiem ze nie ma szans.. a itak stresuje sie masakrycznie..te wymioti i mdlosci mnie przerazaja..

Gość madziulah
przestań tu nie chodzi o pocieszanie. Martwisz się jak wiele z nas. Będzie dobrze. Wiesz na ogół równanie prezerwatywa+dni nie płodne nie dają ciąży ;)

Gość mooze faktycznie
jeszcze raz dzieeeeki.. ale i tak cholernie sie denerwuje..

Gość mooze faktycznie
a czy adrenalina moze spowodowac ze wyniku testu moga byc przeklamane?

Gość bialamasajka
A w jaki sposób określasz dni niepłodne? Nie powinnaś sugerować się kalendarzykiem. Testery na ślinę są lepsze. Ja używałam afrodyty. Jeśli rzeczywiście były to twoje dni niepłodne to nie masz się o co martwić. W tych dniach nie ma możliwości zapłodnienia