Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krrrrkrrrrrrrrrrrrkrrrrrrrr

są tu księgowe albo studenci rachunkowości?? PYTANIE

Polecane posty

jutro mam test z rozliczeń międzyokresowych i mam jedno zadanie, którego nie potrafie ogarnąć :( Przedsiębiorstwo zajmuje się wynajmem lokali uzytkowych. Operacje gospodarcze: 1. faktura wystawiona w styczniu dla przedsiebiorstwa X z tyt. najmu lokalu za rok z góry - 24 000, Vat 23% płatna przelewem 2. WB - wpływ środków z tyt najmu lokalu użytkowego na konto bankwoe 3. PK - przeksięgowanie raty przychodów z tyt najmu lokalu za meisiąc styczeń kto powie jak to zaksięgować? chodzi mi o to, że nie wiem czym dla takiego przedsiębiorstwa są przychody z najmu?? PPO?

myśle, że rozrachunki z odbiorcami Wn 24 000+VAT, VAT należny Ma (VAT) a Rozliczenei Międzyokresowe przychodów po Ma 24 000. a co z ratą? RMP Wn i....?

a moze przychody ze sprzedazy?????? dobrze mysle????

Gość przychody zze sprzedaży usług
Przedsiębiorstwo zajmuje się wynajmem lokali uzytkowych. Operacje gospodarcze: 1. faktura wystawiona w styczniu dla przedsiebiorstwa X z tyt. najmu lokalu za rok z góry - 24 000, Vat 23% płatna przelewem Wycią chba wiesz tak ? FV po MA netto na przychody międzyokesowe na ósemki po winien na rozrachunki i vat 3. PK - przeksięgowanie raty przychodów z tyt najmu lokalu za meisiąc styczeń PK Po winien rata za styczeń schodzi i RMP z ósemek po ma przychody na 7

Gość przychody zze sprzedaży usług
na przychody ze sprzedaży oczywiście