Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmamaokilistaaaaaaa

badanie u okulisty-jak wkropilc tropicamidum!>>???????

Polecane posty

Gość mmamaokilistaaaaaaa

mam jutro wizyte z corka u okulisty-corka ma 1, 5 roku, lekarka kazala na godzine przebadaniem podac do oka po jednek kropelce tropicamidum. Tak siedze teraz i niby to banalne ale jak ja mam jej to wkropic tzn chodzi mi o to czy jak bedzie lezala to rozszerzyc poprostu oko i bezposrednio do oka na soczewke, czy odchylic dol powieki i tam wkroplic, czy do zewnetrznego kacika czy wrwnetrzego?> kurcze moze ktoras z mam akurat jest w temacie i mi powie....

Gość beziki czekoladowe
bardzo niebezpieczny lek, glownie dla ukladu nerwowego:O nie podałabym na wlasna reke bez nadzoru lekarza moze jedz godzine wczesniej do okulisty i popros o zakropienie uwazaj na skutki uboczne, czasami sa bardzo grozne!! no i najwazniejsze-nie wystawiaj dziecka na slonce,koniecznie chron oczka okularkami slonecznymi!!!!

Gość potrzebny będzie ktoś do pomoc
zorganizuj kogoś kto przytrzyma dziecko, bo to je boli, jeśli uda się wkroplić w 1 oko, to przy drugim an pewno będzie się wyrywać. Podawałam dziecku przez tydzień 2x dziennie i była męczarnia. kropla prosto w oko i już, jak się uda trafić i tak się rozejdzie po całej powierzchni.

Gość mmamaokilistaaaaaaa
no niestety nie moze zrobic tego okulistka,bo to 40 km od naszego miejsca zamieszkania. Zakrople do worka spojówkowego.... juz mam stres kurcze to prawda ze takie zeczy powinni robic lekarze a nie rodzic... tymbardziej, ze moga wystapic rozne objawy niepozadane:/