Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gruuubbaaaaskkaaaaa

co robić?

Polecane posty

Gość gruuubbaaaaskkaaaaa

Dziewczyny, odkąd pamiętam byłam grubaską. Wszystkie kobiety w mojej rodzinie są jak maszyny ;) Mieszkamy w wielkim domu wielopokoleniowy - babcia i mama nigdy nie pracowały, kochały gotować. U nas zawsze było jak w wielkiej greckiej rodzinie - sute śniadanie, dwudaniowy obiad, podwieczorki, przekąski, ciasteczka do kawy, kolacyjki, wszystko... Cierpiałam z powodu swojej tuszy i tego, że nikomu się nie podobam. Nie dało się odchudzać, bo mama jak nie chciałam jeść, potrafiła płakać... Poznałam chłopaka - z mojej strony to była miłość a z jego... sama nie wiem. Podobno mam świetny charakter i poczucie humoru - tak mówią, chyba tym go urzekłam... Kochaliśmy się kilka razy i zaszłam w ciążę. on mieszka w Niemczech - był tylko w Pl na wakacjach a potem wyjechał i tyle go widzieli. Zero kontaktu, zresztą nawet nie zdążyłam mu powiedzieć, że zaciążyłam. Podobno znajomi co mieli z nim kontakt informowali ale nie obeszło go to, Uniosłam się honorem... Moja rodzina się cieszyła z... nowej gębki do wyżywienia :) Mam córeczki i jestem szczęśliwą 123kg mamusią ;) Ale nieszczęśliwą z powodu wagi :( Córka była szczuplutkim niejadkiem do 2 roku życia. Dziś ma 5 lat i zaczyna pochłaniać sporo jedzenia a ja zauważyła, że już jest dużo grubsza od rówieśników, co cieszy babcię, bo taka pulchniutka i zdrowa ;( Nie chcę by miała w życiu jak ja... ciężko z powodu wagi... Rodzina tego nie rozumie i nie dają za wygraną tylko dogadzają Ani... Co robić? Jak okiełznać jej apetyt skoro tylu ma sprzymierzeńców a ja przeciwników działania?

Gość tagula244
wyprowadz sie na swoje,proste....

Gość gruuubbaaaaskkaaaaa
uczę się jeszcze - tj. studiuję... kosmetologię. Dorabiam tylko robiąc tipsy, manicure i pedicure - fajna z tego kasa, bo mam strasznie dużo znajomych, przyjaciół, którzy napędzają mi sporo klientów ;) Właściwie sama utrzymuję dziecko, na życie tez mogłabym dać ale na wynajem mieszkania mnie nie stać. Mam ok. 1200 - 1400zł na miesiąc

Gość gruuubbaaaaskkaaaaa
zjadłam zdanie: "na zycie mogłabym dać ale rodzina nie chce"

Gość tagula244
no sorry, ale tipsy to zajecie dla przyglupawych idiotek kierunek studiow tez masz beznadziejny-co ty po tym bedziesz robic? pedicure? hahahah:D a ta kasa to zenujaca raczej...

Gość zonaKraka
Zakładam że w rodzinie tak ogólnie jest ciepło, miłość i zrozumienie i jest Ci dobrze w domu, więc nie chcesz się wyprowadzać... Ale ja bym jednak zadbała, i o siebie, i o córkę. Jeśli macie taką możliwość- osobna kuchnia. Ty małej gotujesz, nakładasz porcję, wprowadzasz określone pory posiłków. Jesteś jej mamą i ty decydujesz o żywieniu dziecka. Masz w 100% rację, bo nadwaga, o otyłości już nie mówiąc, prowadzi do wielu problemów zdrowotnych. Postawić się rodzinie i tyle. Ale od razu muszę napisać że wątpię czy twoje działania dadzą jakikolwiek efekt jeśli sama nie weźmiesz się za siebie, nie zmienisz nawyków żywieniowych i nie zaczniesz się więcej ruszać. Można zjeść dwudaniowy obiad z deserem, ale brać jedną nalewkę zupy, a nie dwie, łyżkę ziemniaków i pół kotleta, a więcej surówki, sałatkę owocową bez bitej śmietany... Jak córcia będzie widziała że cała rodzina, łącznie z mamą rąbie przysmaki od rana do wieczora, są grubi i nie przejmują się tym, to nie wytłumaczysz jej po co i dlaczego ona ma robić inaczej.

Gość gruuubbaaaaskkaaaaa
tagula - dlaczego tipsy to zajęcie dla przygłupich idiotek? Wiele zadbanych kobiet je robi z różnych powodów. Idiotka zresztą zawsze jest przygłupia więc przecukrowałaś ;) Mój kierunek da mi dobry i przyszłościowy zawód - pożądany w tych czasach ;) Może nie należysz do takowych jak zakładam ale teraz wiele kobiet dba o siebie, korzysta z salonów odnowy biologicznej i zabiegów spa. Żeby nauczyć się pedicure wystarczy kurs a moje studia dają mi o wiele więcej ;) Mogę być kosmetyczką, pracować w salonie spa i wykonywać bezinwazyjne zabiegi odmładzające skórę, mogę pracować przy produkcji wszelkich kosmetyków a nawet perfumów. Póki co robię to co potrafię, bo jestem dopiero na II roku. zonaKraka - masz rację, nie chcę się wyprowadzać z domu. Bardzo kocham swoją rodzinę i nie wyobrażam się zostać sama z córką. Mamy ogromy dom - prawie 400m2 powierzchni mieszkalnej i wielką działkę (część to sad dziadka). Ojciec jest w trakcie budowy obiektu, który w przyszłości ma być moim salonem spa - o tym marzę i rodzina postanowiła pomóc spełnić mi moje marzenie. Są zamożni, wszyscy mają własne interesy - dziadkowie sad i przetwórni a ojciec prowadzi dużą firmę budowlaną, natomiast brat własne biuro architektoniczne. Podoba im się mój pomysł ze spa ;) Tak więc wyprowadzka trochę mi nie pasuje, zwłaszcza, że swoja i Ani przyszłość wiążę z tym domem. Ten dom jest nowy - mieszkamy tam od 8 lat, taki pałacyk w willowej dzielnicy z małym sztucznym jeziorkiem na pięknym terenie. Wcześniej też wszyscy mieli domy i jak myślę o mieszkaniu to mnie mrozi :( Nigdy nie mieszkałam w bloku. Tłumaczę rodzinie to co mi napisałaś ale nie chcą mnie za bardzo słuchać a Ania tylko nabiera złych nawyków...

Gość mAKATADRF
ja tez robię tipsy i nie uważam tego za głupie zajęcie. Fajna kasa z tego i elastyczny czas pracy w domu. Czym to zajęcie różni się od innych? Laska, która nie dba o siebie, nigdy nie pojmie jak komuś może zależeć na wyglądzie TARGIELA czy jak Ci tam

Gość alilibaba12345
bardzo fajny i przyszłościowy zawód a jak rodzina pomaga Ci spełniać marzenia to tez bym w takim pałacu siedziała i trzymała się rekami i nogami!

Gość beziki czekoladowe
dla was dbanie o siebie to robienie tipsów? o litosci:O:O widziałyscie kiedys zadbane paznokcie nie pokryte tym plastikowym gownem?jak widze-swoje wlasne:) nie wmawiajcie innym, ze dbanie o siebie to tipsy i solara:O

Gość kjg,hgm
jak 1200zł z pracy dorywczej, tzw. dorobku to mało to sory. To bardzo fajna kasa. Autorko, jesteś zaradna, bo tagula pewnie siedzi w domu z bachorami i gówno umie, nic nie robi tylko mężowi obiadki a ten jej przynosi 2000zł na całą rodzinę i żreć co nie maja po 10-tym. Idź z córką do lekarza - weź matke i niech posłucha co powie pediatra może to do niej przemówi

Gość kjg,hgm
a kto mówi, że tipsy i solara to dbanie o siebie? Jedni tak lubia a inni nie ale autorka ma fajny zawód. Zabiegi spa, kosmetyczka - to nie dbanie o siebie? Takie zabiegi dają dużo - widze po mamie, która korzysta. lepiej wygląda od koleżanek co całe zycie jada na MASECZKACH Z OGÓRKA

Gość tagula244
jasne, leczcie dalej swoje frustracje tipsiary:D:D:D a bachory i gowno to wam spomiędzy nog wyleciało:D

Gość kutwa mała
solarium i tipsy wychodza z mody albo nawet już wyszły ale jak ktos lubi? Troche solarium i french - nic nie mam przeciwko. Lepiej wygląda niz paluchy przebarwione od marchewki czy ziemniaków. Kosmetologia Wam się kojarzy z pedicure? Gratuluję głupoty! To dobry zawód i rzeczywiście z przyszłością. Na tipsy czy pedicure albo manicure sa kursy i chybaście durne jak sądzicie, że po studiach tez się tylko tyle potrafi

Gość leniwka3
solara i tipsy to nie dbanie o siebie ale jeden ze sposobów. Każdy dba o siebie jak może, jak mu się podoba i na co go stać. W salonie spa rzadko z tego co wiem robi sie tipsy. Tam sa prostaczki innego formatu zabiegi

Gość anorektyczka;););)
tagula244 a Twój słownik to taki jak i wygląd? Zwykle jedno z drugim idzie w parze ;) Oj, nie chcę Cię oglądać!!! Prostaczka, niedouczona i do tego wulgarna jesteś dziewucho!

Gość a ja korzystam z
kosmetyczki i różnych zabiegów, czasem z solarium, dbam o ciało, włosy, twarz, włosy i paznokcie. Kiedys robiłam tipsy. Ale juz mi się znudziły. Mam wyższe wykształcenie i dobrze wyglądam.

Gość elemenciara
mi się tipsy już dawno nie podobaja ale tez je robię innym i nie krytykuję za to, że ktoś chce. Ja tylko zarabiam, maluje różowe kwiaty na zielonym tle jak komuś się podoba. Są rózne gusta

Gość leniwka3
i dokładnie o gustach się nie dyskutuje a te przeciwniczki zabiegów upiekszających to zaniedbane, zapuszczone mamuski co biede klepie. zazdroszczą, że ich na gówno stać to sie czepiaja głyupio na kafe

Gość mamamamamamamamaaaaa
tipsy sa obleśne ale co to ma do zawodu autorki? Robi żeby mieć kasę bo narazie to tylko potrafi.

Gość elemenciara
no nie przesadzajmy, że są obleśne - owszem sztuczne, zwłaszcza te kolorowe ale nie obleśne. Obleśne to są zapuszczone, brudne wysuszone dłone z obgryzionymi i pożukłymi paznokciami

Gość yhym:)
A ja bym omijala szerokim łukiem panią kosmetyczke,ktora sama o siebie nie potrafi zadbac i wyglada jak tucznik, no bo jak sie waży 123 kilo to niestety sie tak wyglada. Jak cie widza, tak cie pisza-wiec autorko najpierw wez sie za siebie a potem dbaj o wyglad innych. Ps. 123 kilo!! no masakra!

Gość gruuubbaaaaskkaaaaa
nie wypowiem się na temat tipsów, bo ja nie mam ale jest wiele osób, którym się podobają. Jestem bardzo zadbana osoba - zawsze modnie i schludnie ubraną, mam zadbane, piękne włosy (mój atut) i nienaganny makijaż. Jestem otyła - fakt ale nie zaniedbana

Gość koooochi
elemenciara, dla ciebie to tylko albo piękniaste tipsy albo pożółkłe pazury? no wysrodkuj nieco i nie przesadzaj ja mam zadbane swoje ładne paznokcie,w zyciu nie zalozylabym plastikowej tipsiarskiej tandety

Gość yhym:)
Taka otylosc to zaniedbaniei nic tego nie tłumaczy i zaden najpiekniejszy nawet ciuch i makijaz nie zatuszuje tłustych wałków!

Gość a tylko szczupli są
zadbani? ja tez mam parę nadprogramowych kg, nie aż tyle co autorka ale nie jestem szczuplaczek ale jestem bardzo zadbana kobietą i mąż jest ze mnie dumny z tego powodu. Niektórym się wydaje, że jak sa szczupłe to juz zadbane i nic nie robią ze soba. Nic bardziej mylnego

Gość elemenciara
koooochi - to tylko skrajny przykład. Napisałam, że od takich sa tipsy lepsze. Ale wiadomo, że najpiękniejsze to naturalne i zadbane dłonie

Gość Joa-nnnnaa
mozna miec pare kilo nadwagi ale ja pierdziele-123 kilo????????? no tyle to chyba maly slon wazy

Gość a tylko szczupli są
yhym:) a kto mówi o tuszowaniu? Jednym sie podobaja szczupłe, innym grube, jednym szkieletory a innym grubaski. Zadbana może być każda kobieta, bez względu na rozmiar. Sa pewne rzeczy z którymi nic zrobic nie można albo się nie potrafi

Gość a tylko szczupli są
autorka waży za dużo zdecydowanie i powinna schudnąć dla zdrowia ale widzicie, jednak komus sie spodobała bo ma dziecko i chyba sama chłopa nie zgwałciła