Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olivia2312

co sądzicie o takim trzymaniu psa?

Polecane posty

Gość Olivia2312

znam kobiete co trzyma psa rasy husky w ogrodzonym kawałku ogrodu wielkości jakieś 10x 10 m. tyle ,ze pies nie ma żadnej budy wiec jak pada to moknie poza tym jest tam pełno pokrzyw i nie wiem czy może sie nimi popiec bo ma sierc ,ale biega wsrod tych pokrzyw nikt go nie wyprowadza na spacer , poza tym rzadko ktos mu tam poswieca uwage . jedzenie i wode chyba jakas ma bo stoja miski ,ale tez nie jestem pewna

Zgłoś to do TOZ albo do straży miejskiej jeżeli masz wątpliwości co do złego traktowaniu zwierzaka.

Zgłoś to do TOZ albo do straży miejskiej jeżeli masz wątpliwości co do złego traktowaniu zwierzaka.

Gość fred tasmański
Uważam, że to jest dla psa, szczególnie tego za mało. Psisko się męczy. On potrzebuje się wybiegać, trochę powąchać zapachów innych psów i oczywiście potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Schronienie powinien mieć, chociaż te psy bardzo dobrze znoszą kiepską pogodę, mogą spać na śniegu i w ogóle nie lubią gdy jest zbyt ciepło, ale schronienie przed deszczem, słońcem i chłodem powinien mieć, gdy zechce z niego skorzystać. Pokrzywa to mu raczej krzywdy nie zrobi. Żal psiska, chociaż wiele ma jeszcze gorzej.

Gość Olivia2312
up

Gość infinita
NO MUSISZ TO ZGLOSIC,PRZECIEZ JUZ SAM FAKT ŻE NIE MA GDZIE SIE SCHRONIC PRZED DESZCZEM JEST TRAGICZNY,A JAK SŁONCE BEDZIE GRZAŁO??? TO PADNIE I NIEWIADOMO CZY MA WODE,BIDULEK

Gość To tylko pies...uspokójcie się
To tylko pies...uspokójcie się...

Gość a w Tarnowskich Górach
trzech kolesi przywiązało Husku do samochodu i ciągneli az mu łeb odpadł więc ten z twojego opisu to ma bardzo dobre życie, zwróc uwagę czy jest odkarmiony, psy zaniedbane są zawsze chude

no tak, przecież to tylko pies może zdychać całymi dniami na slońcu, może sie nei ruszać, może żyć sam jak kolek w płocie w otoczeniu własnych odchodów to tylko pies DEBILKO

Gość Dajana Spenser
No właśnie, pies jest w ogrodzeniu, jedzenie wodę ma więc w czym jest problem?! Uspokój się i zajmij się swoim życie zazdrosna suko!

Gość Olivia2312
Dajana Spenser - w tym problem ,ze myśle ,ze to troche nie dopuszczalne żeby pies sie nie mogł schować przed deszczem nawet no i nit nie poswieca mu uwagi. postaw sie na miejscu tego psa jakbys była tak traktowana

to nie jest trochę nie dopuszczalne (z bykiem) to jest ABSOLUTNIE NIEDOPUSZCZALNE do jasnej cholery !!!

Gość Błyskotliwa Betty
Psa miejsce jest w ogrodzeniu więc uspokójcie się!

Gość Hormonalna Halina
Tak psa trzymała moja mama, i ja też tak trzymam. Pies ma służyć człowiekowi.

a twoje miejsce, głupia babo, jest w kuchni, wiec marsz do garów!

Gość Błyskotliwa Betty
Głupia baba to cię robiła

Przecież ta rasa psów musi dużo biegać...kilka km.dziennie. Ludzie biora sobie do domu śliczna, puchata kulkę i nie zdaja sobie sprawy ,ile takie zwierze potrzebuje uwagi.

Gość ten temat to prowo
pies bez budy by zamarazł w zimę a mamy dopiero maj więc jak on przetrwał? prowo jak nic...

akurat husky jest wytrzymały na mróz ale nie na deszcz i nie na słońce

Gość cmm
ja zgłosiłam do animalsów hauskiego na łańcuchu zze sznurem na szyi.Ma budę ale wodę wylewa więc mu nie dolewajaą sobotę. Animals był,pouczyl,właścicielka obiecała ale ja zmiany nie widzę na.lepsze.Czy animals ma jakieś środki prawne czy może tylko pouczać?

Gość cmm
dodam że nie na cienia

Gość babasamba
są organizacje zajmujące się obroną psów konkretnych ras... jestem pewna, ze i miłośników huskych znajdziesz w kazdym większym mieście. wiem, bo moja znajoma dzięki takiemu stowarzyszeniu przygarnęła śliczną suczkę-husky. zabiedzona potwornie, ale trafiła w końcu w dobre ręce :)

na pewno ma lepiej niz te psy w blokach trzymający kupe przez 8h , wyprowadzane na siku dwa razy dziennie a w zime raz ...a jak narobi w domu to dostanie przez łeb:O moim zdaniem ludzie mieszkający w bloku nie powinni mieć psa chyba że jest ktos kto moze przez caly dzien z sem wyjść. ciekawe jak wy byscie sie czuli musząc od rana do np 18 wstrzymywac kupsztala i siku🖐️