Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka1541991

Jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze?

Polecane posty

Gość Anka1541991

Od tego miesiąca zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne. 12-ego dnia nie wzięłam tabletki i w ten sam dzień kochałam się ze swoim mężczyzną, w następny dzień także. Skończył we mnie. Kolejnego dnia (3-ego bez tabletki) dostałam krwawienia. Czy jest możliwe zajście w ciążę? Wspomnę, że od tamtego czasu nie biorę tabletek.

Gość Anka1541991
Zapomniałam dodać, że krwawienie jest bardzo obfite.

Oczywiście, że jest możliwe. Po co zaczęłaś brać tabletki skoro nawet nie wybrałaś całego opakowania? Nawet nie miały szansy dobrze zadziałać. Przy odrobinie szczęścia za 9 miesięcy powitasz na świecie swoje dziecko. Gratuluję

Gość anieliczka12547
sranie w banie. Juz od pierwszej tabletki jesteś zabiezpieczona ale zwykle dla 99% pewności czeka się miesiąc - 99 bo nic nie daje Ci 100% zabezpieczenia.

Gość Anka1541991
Zaczęłam brać, lecz niestety wyjechałam na dwa dni i nie wzięłam tabletek. Później przestałam, gdyż wiem, że jeżeli jest możliwa ciąża to nie powinno brać się tabletek. Chciałam się tylko dowiedzieć jak duże jest prawdopodobieństwo, że w niej jestem. Jeżeli miałby się pojawić dzidziuś to na pewno dziecko by miało rodzinę i dorastało by w miłości.

Gość Anka1541991
Słyszałam, że właśnie w tych dniach po odstawieniu tabletek jest największa możliwość zajścia w ciążę. Czy to prawda?

najwieksze prawdopodobienstwo jest jak opusci sie tablketki z pierwszego tygodnia :)

Gość Anka1541991
Ale jeżeli ja po tych 11 dniach przestalam brac tabletki i od razu odbyłam dwa stosunki w ciagu dwoch kolejnych dni, to czy jest mozliwosc zajscia w ciaze?

po odstawieniu przez 7 dni powinnas stosowac dodatkowe zabezpieczenie. wiec prawdopodobienstwo jest

Gość Anka1541991
Ale jak duże?

Wszystko zalezy od Twojego organizmu i wielu czynnikow zawnetrznych, stanu zdrowia, zmian klimatycznych, dokładnej regularnosci brania o danej godznie tych 11 tabletek. Ciezko to % okreslic.

Gość Anka1541991
Mój stan zdrowia jest dobry, niestety często przebywam w otoczeniu ludzi palących i nie zaprzeczę, bo też niekiedy zdarza mi się zapalić. Co do godziny przyjmowania tabletek dwa razy zdarzyło mi się wziąć je później . Pierwszą wzięłam w tydzień przed odstawieniem , a drugą w ciągu tygodnia.

Gość prawdopodobieństwo jest na 50%
czyli albo zajdziesz albo nie.

Gość Anka1541991
Mam nadzieję, że tak, bo bardzo byśmy chcieli mieć dzidziusia. Tabletki były brane ze względu na bardzo bolesne miesiączkowanie i nieregularność. Co jakiś czas boli mnie lewy jajnik, a krwawienie nadal jest bardzo obfite. Zastanawiam się kiedy zrobić test. Mogę jutro czy muszę czekać do ustąpienia krwawienia ?

zobacz w instrukcji kiedy robi się test - czy we wtorki , czy np w soboty :p

Gość Anka1541991
A ile byś poczekała na moim miejscu? Bo ja najchętniej już bym chciała ;p Jestem bardzo ciekawa ;)

to zrób już dzisiaj , kolejny jutro , następny pojutrze.....

Wiem co czujesz ;) ja tyzien przedokresem chcialam robic ale wiedzialam ze nie ma to sensu. Mysle tak jeszcze z dwa trzy dni. Zawsze mozesz dzis sprobować ale jezeli bd negatywny nie beirz tego jako pewnosc.

Gość Anka1541991
Bardzo dziękuję za radę, myślę, że nie wytrzymam i chyba zaraz zrobię, jeżeli wyjdzie negatywny to powtórzę go w środę ;)

Proszę bardzo, trzymam swoje cztery kciuki za Twoje dwie kreseczki :) Daj znać jaki wynik :)

Gość Anka1541991
No niestety negatywny. Ale nie poddaję się. Myślę, że po prostu za wcześnie. ;) Kolejny zrobię jutro i w środę ;)

Bedzie dobrze, a jezeli nie bedzie pozytywów zacznijcie starania w tym cyklu :)

ale ja czegoś nie kumam :/ chcesz być w ciąży a tabletki bierzesz? bez sensu jak się chce być w ciąży to nie należy się zabezpieczać!!!

Gość Anka1541991
Na pewno tak postąpimy ;) . A jakie testy najbardziej polecasz?

Gość Anka1541991
Nie biore juz tabletek. Bralam je, bo mialam bardzo bolesna i nieregularna miesiaczke. Przeczytaj wszystkie wypowiedzi i zastanow sie co piszesz.

no właśnie przeczytałam wszystko od a do z i nie kumam :D:D:D masz bolesne miesiączki więc od tego miesiąca bierzesz tabletki a równocześnie chcesz być w ciąży :/ bez sensu albo bierzesz tabletki by się pozbyć bolesnych okresów albo starasz się o dziecko równocześnie się nie da!!!

Pierwszy ktory pokazał mi dwie krechy to bobo test potem robiłam nastepne dwa innych firm ktorych nie pamietam :P

Gość Anka1541991
Tak, zaczęłam brać tabletki, lecz wyjechałam i ich nie wzięłam. A dzidzię bardzo byśmy chcieli mieć, lecz w tamtym okresie, gdy byłam u gina to sądziliśmy, że to jak na razie będzie dobry wybór, gdyż z pieniążkami było bardzo krucho i nie wiedzieliśmy czy partner będzie miał pracę. Okres mi się spóźnił ponad miesiąc, więc dopiero po miesiącu od wizyty zaczęłam brać tabletki. Teraz nasza sytuacja materialna jest już spokojna, więc bardzo byśmy chcieli mieć dzidzię. emisia0111 - a po jakim czasie od stosunku robiłaś test? ;)

Gość Anka1541991
Byłam dzisiaj u mojej pani doktor. Powiedziała mi, że muszę poczekać do zakończenia krwawienia i zrobić badanie krwi i wtedy się wszystkiego dowiem. ;) Już się nie mogę doczekać ;)