Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polak znaczy biedak

W Polsce wszystko jest bardzo drogie

Polecane posty

Gość Maria,ktora Cie rozumie
Pracuję w przedszkolu. Jezeli chodzi o tę kobietę w sklepie to bylo tak.Przed nami stał Belg,szczerzyła się do niego jak diabli.Podeszliśmy my,popatrzyła na nas,na piłkę i koszulki i poprosiłam ją o siatkę a ona z miną jakby mi wielką łaskę robiłą odwróciła głowę w drugą strone i mi jej nie podała,jak mąż płacił to zamiast jak zwykle wziąć pieniadze do ręki kazała położyc. Zapytałam jej czy ma jakiś problem to się bardzo zdziwiła nic nie powiedziala i nawet nie uslyszalam DZIEKUJE DOWIDZENIA.A ja jej powiedzialam. Ale nigdy nie spotkalam sie z czyms takim od Turkow czy tez innych nacji. Nie ma lekko

Tak powaznie. I każdy mówi,że za granicą jest fajnie,bo przedszkola darmowe(publiczne),bo za te szczepionki,za ktore trzeba zapłacić w PL po 600 zl tu są za darmo.Fakt,ale jak sie placi takie podatki,skladki ubezp.to nic dziwnego. Belgia akurat jest jak dla mnie poroniona. Zaluje,ze tu przyjechalam,ale nie zerwe kontraktu,bo mnie na to nie stac.

Gość telefon na pasu
faktycznie dziwny narod:O

Tym razem to znowu ja:to fakt. I powiem Wam,ze z pracą jest tu bardzo ciężko. Moj mąż nieraz nie pracuje w ogole,bo nie ma zleceń. I nikt mu za to nie placi. Bo tak jak pisalam zatrudniaja Polaków jako jednoosobowa firma. I trzeba samemu sobie radzic

ja nadal sadze ze za granica jest fajnie, ale po tym co napisalas.. jak Ty tam wytrzymujesz?? ja bym chyba psychicznie wysiadla

No codziennie nikt na moje dzien dobry glowy nie odwraca:P Jakos zyje,musze. W PL może też znajdę dobrą pracę.Myślę nad swoim biznesem. A gdzie mieszkasz?

I zanim zaczniecie znowu narzekać na Polska biede to pomyslcie o tym co napisalam. Polska to kraj absurdów,wiem o tym,ale w PL nikt nie bedzie Was dyskryminowal ze względu na pochodzenie.

Gość pierwsze słyszee
bO Belgia nie ejst krajem dla BIEDAKÓW!! jesli tam zyejsz musisz duzo zarabiac jak przecietny belg zeby czuc sie norlanie

ja mieszkam w Portugalii i tutaj tez nikt nikogo nie dyskryminuje ze wzgledu na to skad pochodzi czuje sie tutaj prawie jak u siebie

A biedaki tez tu zyją.Na socjalu

Gość pierwsze słyszee
Poalcy tez niechetnie patrza na romów, cyganów, czeczenów, białorusinów( chociaz mniej).. co sie dziwisz ze przecietny belg jest uprzedzony do polaków skoro poalcy tez gorzej traktują biedniejsze narodowosci. dla prostego głupiego miszkaca belgii polak to taki czeczeniec z europy. sadzeze flmandzi sa gorsi nie sadze ze ta frankfonska czesc belgii tak lipna wstsunku do polaków a z ciekawosci meiszkasz w Walonii czy we Flandrii???

Gość pierwsze słyszee
nie porównujcie portugalii do belgii lolson.

Ooo:) To daleko. A co tam robisz?

Gość pierwsze słyszee
maria zyjesz wsód flamandów czy walonów!!

Walonii

Co sie denerwujesz? Nie nadążę czytać:P

Dobrze,ja lecę,bo za godzinę rozpoczynam zajęcia.

A tak dla wyjasnienia:tylko dzis pracuje 4 godziny.Normalnie pracuje 8 h

Gość pierwsze słyszee
Maria,ktora Cie rozumie- znasz dobrze francuski?

Fran,flamandzki,angielski,ale poważnie idę.Pozniej tu zajrzę.

Gość byłam ostatnio w niemczech
porównywałam wiekszosc opłat i rzeczy i sorry ale ceny są neimal identyczne - paliwo tyle samo - jedzenie podobnie - pieczywo maja droższe fakt - chemia i słodycze to samo lub taniej - usługi droższe - mieszkania - tu uwaga! bo wiekszość mieszkań to nie tak jak u nas wlasnosciowe a do wynajecia albo od miasta albo od prywatnego własciciela i tu cena jest podobna jak np w Poznaniu przy jednej pensji nie jest łatwo, ale jeśli dwie osoby zarabiaja to można naprawde na luzie żyć, jak dalej tak bedzie to chyba sie przeniesiemy do Niemiec