Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojona pierwiastka

Naproxen a ciąża

Polecane posty

W piatek dzwoniłam do mojego internisty i pytałam czym mogę smarować plecy w 24 tc a on na to że naproxenem raz dziennie. Dziś posmarowałam pierwszy raz ale coś mnie ruszyło i przeczytałam ulotkę na której napisane było że ciężarnym nie wolno używać:( bo żel przenika do krwi. Myślicie że po jednym razie zrobiłam krzywdę dziecku?

Proszę, wypowiedzcie się, wizytę u ginekologa mam dopiero w czwartek, może mnie jakoś uspokoicie albo zmotywujecie do wcześniejszej wizyty.

Gość ginekolog hobbysta
Naproksen można stosowac w 1 i 2 trymestrze - ulotka tabletek. Podczas stosowania żelu we krwi jest dużo mniejsze stężenie. Nie stosuje się w trzecim bo może wstrzymać akcję porodową ale bezpośredniego zagrożenia dla dziecka nie stwarza.

Lekarz odpowiedział na Twoje pytanie, więc nie ma się czego obawiać. Na większości leków jest napisane, że kobiety w ciąży nie mogą...a jak się potem okazuje - biorą i wszystko jest ok. Ja jestem tego dowodem (oczywiście pod okiem lekarza).

I właśnie nie wiadomo tak do końca czym się sugerować, od początku ciąży trafiłam na tylu niekompetentnych lekarzy że nie biorę już ich słów jako czegoś oczywistego. Zwłaszcza w szpitalu jak leżałam to nabrałam dystansu do opinii tych wszystkich znachorek.

Gość 677657657657657
w drugim trymestrze może można.. w pierwszym może wywołać poronienie, a w trzecim przedwczesny poród

Gość KisiaO_2879
Używaliście preparatu co się nazywa Naproxen (żel)? Bo wyszukiwałam komentarzy dotyczących tego preparatu i postanowiłam Was zapytać. Możecie cokolwiek powiedzieć mi o tym produkcie? Warto go kupować, znacie jakieś zamienniki? Na tej stronie zanalazłam trochę danych o Naproxen (żel): http://www.listalekow.pl/naproxen-zel/ - myślicie, że można się tym sugerować? Nie w smak mi się i zmarnować bezsensownie pieniążki, dlatego pytam Was o radę. Z góry dziękuję za wszystkie informacje.