Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfvfbadfvbadfb

bezsenność

Polecane posty

Gość dfvfbadfvbadfb

Jak sobie radzic z bezsennością? Nie spałam aż tydzień. był to sen krótki (w ciągu samej nocy 1,5-2 godz i nad ranem ok 3-ech, po 6 dnaich nei spania i zmęczenia już się przywyczaiłam jak nigdy nic. przed wczoraj usnelam bez leków- sama i przespałam względnie cała noc, ale wczoraj znów nic. :( z 2 godz. i sie przewalalam tak do 4, 5ej, az usnełam i o 8 wstałam. poszlam spac, a raczej sie zdrzemnac ok 10-12. melatonina nie działa :( Nawet spac mi sie już nie chce

A czym może być spowodowana ta bezsenność..? Masz moje jakąś teraz szczególnie stresującą sytuację, problemy..? Jeśli nie to może to po prostu jakieś rozregulowanie rytmu dobowego? Może spróbuj sobie zrobić kurację Melatoniną w jakiejs słabszej dawce. - - - - - - - - - - - Porady farmaceutki - http://zapytaj-farmaceute.blogspot.com/

Gość dfvfbadfvbadfb
melatonine brałam i działa na godz, dwie, teraz juz nawet przy zasypianiu mi nie pomaga. pol roku temu mialam bardzo stresujące wydarzenie i zdiagnozowano u mnie stany depresyjne. u lekarza nie byłam. ale wowczas spalam nienajlepiej - mialam duzo snów itd, bylam nie wyspana, ale ... spalam. na poczatku maja poszlam do lekarza- bardziej z tym, ze moj nastroj siada i bylam jakby za szybą. dostalam cital i ten cital to po prostu jazda - takich lęków się nabawiłam, że szok! miałam wrazenie, ze sie bałam zasypiac. odstawilam ten lek. lęki minęły, ale bezsennośc została. niespałam tydzien. w pt. byłam mega zmećzona, ale jakoś wytrwałam, napiłam sie piwa i sie rozbudzilam i znów usnąc nei moglam. z sob/nd jako tako usnęłam bez leków, natomiast wczoraj tzn. dzis z nd/pon znów się przewalalam. az czułam w głowie jak mi mózg działa.

Gość dfvfbadfvbadfb
melatonine brałam i działa na godz, dwie, teraz juz nawet przy zasypianiu mi nie pomaga. pol roku temu mialam bardzo stresujące wydarzenie i zdiagnozowano u mnie stany depresyjne. u lekarza nie byłam. ale wowczas spalam nienajlepiej - mialam duzo snów itd, bylam nie wyspana, ale ... spalam. na poczatku maja poszlam do lekarza- bardziej z tym, ze moj nastroj siada i bylam jakby za szybą. dostalam cital i ten cital to po prostu jazda - takich lęków się nabawiłam, że szok! miałam wrazenie, ze sie bałam zasypiac. odstawilam ten lek. lęki minęły, ale bezsennośc została. niespałam tydzien. w pt. byłam mega zmećzona, ale jakoś wytrwałam, napiłam sie piwa i sie rozbudzilam i znów usnąc nei moglam. z sob/nd jako tako usnęłam bez leków, natomiast wczoraj tzn. dzis z nd/pon znów się przewalalam. az czułam w głowie jak mi mózg działa.

Gość dfvfbadfvbadfb
wczesniej nie mialam problemów z cisnieniem a teraz am rozlegulowane na maxa - jak było mega wysokie i tachykardia, to teraz jest dziwne typu 105/80. WTF? Dzis bylam na badaniach tarczycy. mam stwierdozną iedoczynność, ale nie wiem, czy niedoczynnośc powoduje bezsenność. :( teraz juz sie coraz bardziej przyzwyczajam do niespania.

Gość dfvfbadfvbadfb
wczesniej nie mialam problemów z cisnieniem a teraz am rozlegulowane na maxa - jak było mega wysokie i tachykardia, to teraz jest dziwne typu 105/80. WTF? Dzis bylam na badaniach tarczycy. mam stwierdozną iedoczynność, ale nie wiem, czy niedoczynnośc powoduje bezsenność. :( teraz juz sie coraz bardziej przyzwyczajam do niespania.

Gość dfvfbadfvbadfb

Gość dfvfbadfvbadfb

Gość dfvfbadfvbadfb

Gość czarnulka_098432
sięgnij do medycyny naturalnej jako sposoby na bezsenność, oto wskazówki na lepszy i zdrowszy sen: 1. Ogranicz ilość wypijanej w ciągu dnia czarnej herbaty, kawy lub napojów zawierających kofeinę. Unikaj spożywania ciężkich posiłków na kilka godzin przed snem. 2. Ogranicz picie alkoholu. Choć wywołuje senność, może powodować wczesne wybudzanie się. Również nikotyna nie sprzyja uzyskaniu zdrowego snu zmniejsz ilość wypalanych papierosów. 3. Postaraj się trzymać planu dnia: idź spać każdego dnia o tej samej porze, weź ciepły, relaksujący prysznic lub kąpiel. Jeśli lubisz zasypiać przy muzyce, wybierz taką, która cię uspokaja i sprzyja zasypianiu. 4. Pamiętaj, że lepiej zasypia się w pomieszczeniu, w którym panuje ład i porządek. Warto też dobrze przewietrzyć sypialnię przed snem. 5. Jeśli różne sposoby zawiodą, miej w pobliżu notatnik i zapisuj myśli, które mogą cię niepokoić lub rozpraszać. 6. Nie warto się zastanawiać ile będziesz spała to tylko pogarsza sytuację. 7. Wypróbuj ćwiczenia relaksacyjne. 8. Wypróbuj kwiatowych kropli nasennych. zapożyczyłam ze strony drbach.pl