Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nosz mać

MAŁŻEŃSTWA ile dorzucacie się rodzicom do rachunków?

Polecane posty

Gość nosz mać

pytanie do malzenstw ktore mieszkaja z rodzicami czy dorzucacie sie tylko do rachunkow czy jedzenia? czy 1000 zł na jedzenie i rachunki styknie??

Gość nosz mać
bedziemy mieszkac w domu wiec odpada czynsz

Gość Dorzucamy sie 1000.ale nie
mieszkamy z rodzicami

Podzielcie po prostu Wasza liczbe wydatkow na 4 a jesli rodzice zarabiaja mniej niz Wy to dorzucacie wiecej, proste

Gość nosz mać
moja mama bedzie nam gotować wiec zastanawiam się czy ten 1000 zł to jest ok czy jednak za mało?

Gość nosz mać
a wiec 1000 zł za jedzenie , wode, opał,prad nie ma czynszu bo to dom

Powiedzialam, policzcie ile wydajecie razem z rodzicami miesiecznie na jedzenie, wode i opal i podzielcie na 4. Do tego, jako, ze mama gotuje, dorzuccie ze 200zl wiecej. U mnie oplaty to ok. 200 m/c (bez czynszu), na jedzenie wydajemy 500-700 na osobe, czyli my bysmy dorzucali minimum 1400-1600

Gość cgfvhbjnm
myślę, że nie jest za mało!!!! 1000zł to dużo.

Gość nosz mać
ale czemu mamy płacić mamie za gotowanie? bez przesady..:-) przeciez ona i tak i tak gotuje wiec co za roznica ze bedzie gotowac dla jednej osoby więcej? nie chce dzielic rachunków bo w domu jest kilka osób, my chcemy jej placic okreslona kwote

Gość zioberekkkkkkkkk
my nic nie dorzucamy,rodzice nie chcą od nas pieniedzy bo oszczędzamy na własny dom

Mowie, ze my bysmy dorzucili. A dlaczego? Bo mi, glupiej, wydaje sie, ze warto sie jakos odwdzieczyc za pomoc, a nie tylko brac, brac, brac, brac. Poza tym jak dla jednej osoby? Ty nie bedziesz jadla, czy Twoj maz? A takim razie czemu nie pogadacie z rodzicami czy taka kwota wydaje sie Wam o.k.

Gość ona19901112
chmmm... 1000zł to jednak może być mało. biorąc pod uwagę że jeszcze jedzenie. 800zł to same rachunki pewnie.może gdybyście się dzielili zakupami na pół to by było ok.

Mowie, ze my bysmy dorzucili. A dlaczego? Bo mi, glupiej, wydaje sie, ze warto sie jakos odwdzieczyc za pomoc, a nie tylko brac, brac, brac, brac. Poza tym jak dla jednej osoby? Ty nie bedziesz jadla, czy Twoj maz? A takim razie czemu nie pogadacie z rodzicami czy taka kwota wydaje sie im okay

Gość chyba dziwna
my płacimuy za jej czynsz i swiatło :) my gotujemy ;) za to kiedys bedzie to nasze mieszkanie ;)

Gość ona19901112
chmmm... 1000zł to jednak może być mało. biorąc pod uwagę że jeszcze jedzenie. 800zł to same rachunki pewnie.może gdybyście się dzielili zakupami na pół to by było ok.

Gość fddaedeefdefdcecfd
Ja uważam, że 1000zł to sporo. No chyba że was stać na tyle, to nie widze problemu.

Gość dffffffgb
Nikt ci tu autorko nie odpowie na te pytanie bo tu wszystkie zeruja na rodzicach

Mowie, ze my bysmy dorzucili. A dlaczego? Bo mi, glupiej, wydaje sie, ze warto sie jakos odwdzieczyc za pomoc, a nie tylko brac, brac, brac, brac. Poza tym jak dla jednej osoby? Ty nie bedziesz jadla, czy Twoj maz? A takim razie czemu nie pogadacie z rodzicami czy taka kwota wydaje sie im okay

Gość byłam ostatnio w niemczech
starczy spokojnie ten 1000 zł, wydaje mi sie ze optymalna kwota

Gość chyba inna
:) bo to my za wszystko płacimy ale w zamian mamy wyłącznosc na mieszkanie ;)

Gość byłam ostatnio w niemczech
starczy spokojnie ten 1000 zł, wydaje mi sie ze optymalna kwota

Gość zioberekkkkkkkkk
my sie w ogóle nie dokładamy,bo rodzice nie chca ze względu że odkładamy na własny dom

Gość nosz mać
no to spoko w takim razie tyle mamie zaproponuje bo nie chciałabyum wyjsc na idiotkę mi tez sie wydaje ze tyle spokojnie styknie

Gość zioberekkkkkkkkk
my się w ogóle nie dokładamy,bo rodzice nie chca ze względu na to że odkładamy na dom

Gość nosz mać
zioberek ja sobie nie wyobrazam sytuacji ze bym nic nie dokladała:-( moim rodzicowm się nie zle powodzi ale uwazam ze człowiek dorosły jesli rpacuje to powinien ponosić sam koszty swojego utrzymania.. rodzice juz wystraczajaco dlugo na nas łozyli, wiec nie popieram takiego podejscia jak twoje