Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oufa

co odpowiadać na pytanie,"jaką stawkę godzinową Pani oczekuje"?

Polecane posty

Gość oufa

Co odpowiadacie na rozmowach kwalifikacyjnych, kiedy 'specjaliści' do HR pytają was, jakich zarobków oczekujecie? :O To jedno z najbardziej wkurzających pytań, chcę znaleźć jakiś sposób na dyplomatyczną odpowiedź wymijającą, macie jakieś pomysły?

Gość mmLena07
ja zawsze mówię prawdę, nie rozumiem problemu. Co więcej sama czasem na ten temat zaczynam, najpierw pytam o zakres obowiązków, potem o kwestie formalne, jaki rodzaj umowy, a potem warunki finansowe. Po co unikać tego tematu? Chcesz pracować za darmo? Chyba wiesz jakie jest minimum za które będziesz pracować?

Gość oufa
OK, tylko problem w tym, że to pracodawca oczekuje ode mnie odpowiedzi. I najprawdopodobniej działa to tak, że ten, kto zadeklaruje niższą stawkę, ma większe szanse na stanowisko :I A pracodawca i tak ma przecież z góry określoną sumę wynagrodzenia, dlatego to ja wolę zawsze od niego słyszeć, ile mi zapłaci, a nie na odwrót.

Gość oufa
no i mmLena07, skąd mam znać minimum, za które będę pracować? Może to być 1000 zł, jak i 1600 zł, póki pracodawca mi nie powie, to jakim cudem mam to zgadnąć? Niewiele jest ogłoszeń o pracę, w których stawka jest od razu jasno napisana.

Gość jesli to umowa
o prace to minimum musi wynosic 1111zł z groszami na ręke.

Gość oufa
będę mieć 2 rozmowy - jedna umowa o pracę, druga umowa zlecenie.

Gość podajesz średnią krajową
powiedz że chcesz 3500 zł na miesiąc lub oblicz ile oni na tobie zarabiają i zarządaj z tego 50%. trzeba się realistycznie szanować

Gość ikakaka
ktoś ma jeszcze jakieś praktyczne pomysły?

Jak powiesz 1500 to dadzą 1500 a jak powiesz 1000 to dostaniesz 1000 :) Na pewno będą się kierować wymaganiami szczególnie jeśli to praca np fizyczna bez specjalnych kwalifikacji. Też uważam, że pensja powinna być podana już w ogłoszeniu. Na rozmowę i dojazd też tracisz czas, którego nikt ci nie zwróci. Cóż .. nasze realia.

Gość ikakaka
nie praca fizyczna, tylko biurowa. mam mgr-a. ale wiadomo, ile tacy zarabiają :O dlatego na moje miejsce może przyjść każdy inny "tańszy" mgr.

Spróbuj dowiedzieć się ile dostają osoby na podobnym stanowisku w Twoim mieście i mów otwarcie ile oczekujesz.

Gość ikakaka
czyli w krakowie?... :O mnogość firm i rozróżnienie na prywatne i państwowe daje słabe możliwości orientacji, w myśl zasady, "co kraj to obyczaj" :O także wszystkie porady na tym topiku są o kant dupy rozbić, ale dzięki mimo to...