Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dojrzała?

40 lat i pragnienie macierzyństwa

Polecane posty

Gość d.z.iunia
Powinno się rozważyć wszystkie za i przeciw. Moim zdaniem tych przeciw jest znacznie więcej: poczynając od powikłań ciążowych i okołoporodowych, poprzez większe ryzyko wad u płodu, a kończąc na tym, że rodzice będą koło 70-siątki, kiedy dziecko skończy studia i zacznie się powoli usamdzielniać. Trochę to takie myślenie tylko dniem dzisiejszym, bez refleksji nad jutrem. A przecież po kobietach w tym wieku możnaby się spodziewać większej odpowiedzialności.

Gość na szczęscie
to tylko twoje zdanie.. gdyby wziąć wszystko pod uwagę..to najlepiej nie mieć wcale dzieci..choroby, wypadki zdarzają się w każdym wieku.. powikłania w ciąży i okołoporodowe też...wady genetyczne również.. znam sporo dzieci z zd mających młode matki Ja świadomie nie zdecydowałabym się na dziecko w wieku 40 lat...ale nie każdy robi jak uważa, jego życie, jego pragnienia..i jego konsekwencje...jakie by nie były...innym nic do tego:)

no ale prędzej na cukrzycę czy miażdżycę zachoruje 50 latka, niż 30 latka, nie? organizm się zużywa, a myślenie życzeniowe nie zawsze się sprawdza wększość chorób zaczyna się po 40 niestety ja jak miałam 35 lat to sie czułam jak mody Bóg a po 40 niestety już sie tak nie czuję :D

Gość na szczęście
ale może inni tak się czują... ,nie wszyscy po 40-stce chorują...40 -stka to nie starość... a nawet jak zachorują..to ich konsekwencje , ich sprawa.....nie ty będziesz za nich je ponosiła....

Gość gość
proszę popatrzeć na Annę Korcz . Jak urodziła syna jak młodo wyglądała ...a 5 lat później stara baba

Gość gość
Na kafeterii ciąża ujmuje tak z 7-10 lat kobiecie :D

Gość gość
To nie jest dobry czas na dziecko ze względu na zdrowie kobiety, które lada moment będzie tylko gorzej.

Gość gość
Korcz zawsze wyglądała starzej niż metryka. Taka uroda. Pierwszy raz usłyszałam o niej jak grała w operacji Samum i byłam w szoku, że ma tylko tyle lat.

Gość gość
ja mam 42 lata, mąż 44 i pragniemy 2 dziecka. mam nadzieję, że szybko nam się uda

Gość DrEvil
Tak oto hormony wygrywają z szarymi komórkami - bo chcę kolejne i już!