Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamili

dziecko poci się po zaśnięciu - 3 lata

Polecane posty

Gość mamili

czy wasze dzieciaki też pocą się po zaśnięciu?

Gość fluconicon
pewnie ma za goraco, wkladaj ciensza pizamke i przykrywaj lzejsza kolderka

Gość dfrrtyyy
i pewnie okna pozamykane i w pokoju duszno...

Gość mamili
dzięki :) u nas w mieszkaniu jest niestety cholernie gorąco, piżamkę ma cienką i kołderkę taką aby aby, dosłownie 2 warstwy bawełny... martwić się?

Mój mały tak ma.Teraz jak gorąco na dworze.Nie przykrywam go bo i tak się rozkopie.Śpi w krótkim rękawku i majteczkach a i tak potrafi się w nocy rozebrać i z rana zastaję go gołego :). Zawsze wietrzę.Mi i mężowi gorąco to co się dziwić dziecku.Jak nakrywam to kocykiem cienkim na kołdrę za ciepło jest przecież

Moj tak ma odkad pamietam, teraz ma 4 lata. Poci sie bardzo przy zasypianiu, niewazne czy w mieszkaniu jest cieplo czy zimni, zawsze jest tak samo. Przykrywamy go kocukiem jak przescieradlo. Jak kladziemy sie juz spac to standardowo ja lub maz idziemy przebrac malego. Zmieniamy mu gore od pizamy bo jest zupelnie mokra i przekrecamy poduszke na druga strone bo taz jest calkiem mokra poniewaz synkowi poci sie glownie glowa. Rozmawialismy o tym z lekarzem, mial robione badania krwi i wszystko ok. Ale w sumie ja tez sie zawsze w nocy poce wiec moze ma po mnie

Gość Słuchajcie ja miewam
okresowo ten sam problem z synkiem (ma 4,5 roku). Radziłam się lekarza i również mówił o tym, że dzieci bardzo aktywne mają taki objaw, ale też jest inna strona medalu. Moj synek niesamowicie rośnie,ma prawie 120 cm wzrostu i lekarz kazał mu suplementować witaminę D i te objawy wówczas zanikają lub zmniejszają się. Zauwazcie, że u maleńkich dzieci pocenie się główki jest symptomem zwiększonego zapotrzebowania na wit. D, u starszych jak widać również tak bywa.

Okno moze u nas byc i cala noc otwarte, nic to nie daje. W lato ma czesto wlaczona klimatyzacje w pokoju i temperatura jest niska a mimo to glowa jest lekko spocona. Kurcze pytalam lekarki o witamine D ale mial robione badania i powiedziala ze nie ma zadnych niedoborow. Myslicie ze moglabym mu sama na wlasna reke dawac i zobaczyc czy to cos da? Ale jaka dawke powinnam mu podawac, jak czesto? Troche sie boje sama czegos probowac. W sumie my sie juz przyzwyczailismy ze musimy go przebrac po tym jak juz usnie ;)

Gość a może brakuje jej
witaminy D. Pocenie się to pierwszy objaw jej braku

Gość zwroty
Wit.D jest wytwarzana przez organizm pod wpływem działania promieni słonecznych - spędzaj z dzieckiem dużo czasu na dworze. W letnim okresie wielu lekarzy doradza zmniejszenie dawki witaminy lub zaprzestanie dawania właśnie ze względu na nasłonecznienie.

Gość zwroty
No to skoro lekarka nie widzi problemu to widocznie taki "urok" twojego dziecka :)

Moze tak ale chetnie sprobowalabym podawac mu wit D ale sama sie troche boje :O musimy sie w koncu wybrac na bilans 4 latka to pomecze znowu troche lekarke :)

Gość alerts
mój syn też tak ma zaczęło sie jak miał 2 lata, teraz 6 i bez zmian. Nie wiem czy mam rację, ale po wielu analizach wydaje mi się, że może to być przez tasiemca karłowatego. musisz o tym poczytać przeanalizować zdrowie swoje i bliskich. zachorowania sa rodzinne. Co ciekawe u mnie po podaniu leku na tasiemca wszystkim poprawiło sie niesamowicie samopoczucie, a mały przestał się pocić na ok. 2 tyg. a po takim właśnie czasie pojawia sie następne pokolenie. Jakie jeszcze niepokojące objawy ma twoje dziecko. Obserwuj kał- nie tylko z wierzchu.

Gość gosciuzzzz
To jest tez jeden z objawow gruzlicy. Powtorz rtg

Gość gość
obstawiam niedobor wit d , teraz sie zmienilo dawkowanie i do 18 lat sie powinno podawac

Gość gość
to niedobór witaminy D3 a nie żadne tasiemce czy cukrzyca.Witamina D3 jest zalecana małym dzieciom i trzeba ją podawać .Mój synek też się bardzo pocił w nocy ale jak podałam witaminę to przestał

a czy to prawda, ze witraminę d nalezy podawać równocześnie z k2? chodzi mi o dziecko po 3 r.ż?

Gość gość
Moj syn tez czasamu sie poci po zasnieciu. Wit d dostaje od urodzenia. Teraz ma trzy lata. Wit d mozna stosowac w wiekszych dawkach bez obaw gdy rownoczesnie podaje sie wit K2MK7 (nie mylic ze zwykla K2 bo to cos zupelnie innego) gdy podaje sie obie wit jednoczesnie nie ma ryzyka powstawania zwapnien w zylach bo K2MK7 jest odpowiedzialna za rozprowadzenie wapnia w organizmie - to tak w skr. Poza tym wspaniale dziala na zeby i kosci.

Gość gość
zwariowalas witamina k tylko 3 miesiace!!! juz lepiej wogole nie podawac

Gość gość
Moja Mysia tak ma, ale tylko na główce, ma 8 miesięcy. Wszystko z nią ok, mąż też się poci w czasie snu, może ma to coś wspólnego.

Gość gość
Witam mieszkamy w Norwegii ,kraj jak wiadomo nie rozpieszcza nas dobrą pogodą. Jak tylko zaczyna się okres w którym brak jest słońca mój synek (4lata) zaczyna zalewac się potem w czasie snu. Po tygodniu podawania witaminy D problem zaczyna zanikac.

Gość gość
Mój trzylatka też zaczął się pewnego dnia pocić podczas snu. Lekarz rodzinny mówił, że taka jego uroda. Po pół roku wykryto u niego guza willmsa. Studenci w szpitalu przeprowadzając wywiady z rodzicami standardowo pytają o to, czy występowały nocne poty. Praktycznie u każdego dziecka zdiagnozowanego występowały. Nocne poty mogą być urodą, ale często są skutkiem toczących się w młodym organizmie infekcji i chorób. Lepiej dmuchać na zimne i być przewrażliwiona - ja niestety nie byłam.

Gość gość
Ja mojej corce 2l codziennie daje do picia vibovit i jest poprawa.lekarz powiedzial ze to wystarczy chyba ze pocenie nie ustapi to kazal prztjsc

Gość nocne pocenie

Czy któreś dziecko zażywa leki przeciwalergiczne i się tak poci a jak tak to jakie?