Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gyftr

PLOD PRZESTAL ROSNAC!!!!!33 TYDZIEN CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość gyftr

HEJKA...dzis bylam u poloznej i stwierdzila ze dzidzi przestalo rosnac i skierowala mnie na porodkw e na usg..dodam ze mieszkam w uk...strasznie sie boje..mam juz skurcze porodowe od jakiego czasu i boje sie ze wczesniej urodze...czy ktoras z was tak miala?

Gość gyftr
up

Gość a mnie martwi
hejka, nie miałam

Gość mama lobuza
a jakim cudem ona to zbadala ze przestal rosnac?

Gość an2anet
hej ja mialam podobnie w rugiej ciazy tez mi niunia nie rosła i na usg mnie wysłala zrobili usg i okazalo sie ze niunia zdrowa tylko mala a przesala rsonąc juz w 34 tyg ciazy tzn to moje domysły bo jak bylam w 36 tyg i mialam robione usg to miala wymiary na 34 tydz i juz tak zostalo do samego porodu mala wazyla 2,5 kg a w pierwsza urodzilam w 34 tyg i mialam ogromne problem - stan przedrzucawkowy jeszcze chwila i by ..ale ufff udalo sie teraz ma 2 latka i jest wspaniala :) jak masz pytaia to dawaj tu w uk mierza brzuch w zdłuz i na podstawie tego stwierdzaja czy niunia rosnie czy nie po cm dokazdego tyg ciazy u mnie brakowało 3,5 a tu to juz kwalifikuje sie do badan

Gość mama lobuza
myslalam ze innym sposobem, no nniby tak mi tez jakos brakowalo centymetrow na sam koniec mialam o 3 za duzo za kazdym razem inaczej wychodzilo, koniec koncow mialam maly brzuch i duze dziecko. mam nadzieje ze u autorki wsztstko jest dobrze

Gość an2anet
ja tez mialam małe brzuchy w drugiej ciazy mialam wiekszy niz w pierwszej ale tez ni za duzy noi obie slicznotki nie za duze no napewno bedzie dobrze :) autorko trzymamy kciuki za Was :*

Gość an2anet
to jest tak ze kładziesz sie na łozku u połoznej ona maca gdzie sie zaczyna "domek dzidzi" i az do kosci łonowej i z tego bierze pomiar swoim centymertrm i kazdy tydzien ciazy ma swój cm u mnie na poczatku brakowało 2,5 mialam wizyty dosc czetse ze wzgledu na patologie pierwszej ciazy no na nastepnej wizycie brak 3,5 cm ppojechalam na usg tam powiedzieli ze wszystko dobrze tykko mała dzidzia

Gość niec nie rozumiem znowu
nie martw się na zapas w UK maja dziwaczne metody a np mierzenie obwodu brzucha to juz bez komentarza,jak jakas połozna może to stwierdzic? na pewno wszystko będzie ok,zobaczysz .niektóre dzieci rodza się z niższą masą urodzeniową to wszystko nie panikuj,bądź dobrej mysli

Gość htjt6i56k6k
ja mialam tak ze przybierala bardzo malo bo byly klopoty z przeplywami.wtedy mialam robione usg i dopplera raz w tygodniu(tez w UK).Mielismy duzo zmartwienia a dziecko urodzilo ie zdrowe i oprocz kataru i kilku goraczek nie chorowalo.Nie martw ie na zapas.Nie tresuj niepotrzebnie.Po ussg bedziesz wiedziala co i jak.

Gość wsaws
moze miec hipotrofie wewnatrzmaciczna ale samo wyrokowanie na podstawie mierzenia brzucha to dla mnie takie troche jak wrozenie z kart... idz zrob usg z przeplywami.... niech naprawde dobry specjalista obejrzy malucha... moja niunia po 33 tyg zaczela slabiej na wadze przybierac... urodzila sie w 36 tyg z waga niespelna 2 kg ale za to byla dluga.... jest zdrowa ale drobna przy urodzeniu dostala 10 pkt Apgar