Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porady szukam

co radzicie dla dziecka zaczynającego 5 miesiąc

Polecane posty

Gość porady szukam

co radzicie dawać do picia drogie mamy, mój syn zaczyna 5 miesiąc, kupować soczki, czy poprostu lepsza zwykła woda przegotowana? czy koperek może???

Gość lips90
ten koperek włoski jest fajny,gasi pragnienie albo rumianek..albo poprostu woda..nie zaczynaj z soczkami bo to wzmaga apetyt i pragnienie i baaaardzo psuje dzieciom zeby,zły nawyk

Gość hfeebfow
Ja córce daję od 1 miesiąca w zależności od potrzeb herbatke ułatwiającą trawienie. A tak to podaję od czasu do czasu 1. herbatkę jabłkowo-melisową z Bobovity 2. Soczki np jabłkowy, bo uwielbia, winogronowy 3. Zwykłą niegazowaną wodę mineralną- mam zamiar wprowadzić już teraz, zrobiłabym to wcześniej, ale nie wiedziałam czy można, a można od 4 mca:)

Gość aischa112
A jak juz chcesz dawac soczki to rozcięczaj je, ja dawalam np 20ml soku i 40ml wody:)

Gość porady szukam
tak właśnie myślałam, że słodkie nie za bardzo dla takiego malucha, Chciałam dlatego poradzić sie :) dziękuję!

Gość lips90
ja uwazam ze jesli dziecko naprawde ma pragnienie to wypije wode,a jesli przyzwyczajenie to zaczyna pic cokolwiek,a tu juz sie zaczynaja zle nawyki zywieniowe ...spojrzcie na sklad herbatek z bobovity 98% to cukier!!

Gość porady szukam
wode od 4mca można?????ja dawałąm mu duuużo wcześniej do picia.

Gość lips90
wode juz wczesniej ale kazdy powinien pic wode,a pozatym te herbatki malo ze chemia to jeszcze drogie!!!!

Gość ciekawa jestem....... .
wodę!!!jak się przyzwyczai będziesz mieć problem z głowy. żadne herbatki te granulowane. ewentualnie kompocik lub sok domowej roboty. ja tam nic nie rozcieńczałam, nie widzę potrzeby.

jak soki mogą psuć zęby skoro zawierają tylko naturalne cukry? ehh.. trochę wiedzy.

Gość porady szukam
woda zdrowsza...bez cukru:) chyba przy tym zostajemy, a zawsze podajecie przegotowaną??gdzieś czytałam, że można dawać żywca zdrój taką zwykła, nie gotowana prawda???

Gość bxchv bhbv jubv
Dzieciom woda a same wpierdalacie pepsi soczki, kubusie srusie:O:O:O Dupy macie od tego jak szafy gdańskie i biadolicie że schudnąć nie potraficie.

jak z kranu to przegotowaną . z butelki- źródlaną NIE mineralną typu mama i ja. lekarka powiedziała, że mogę podawać tką z butelki bez problemu.ale moje dziecię ma rok. więc nie wiem czy takie 5 miesieczne moze pic wodę z butelki bezpośrednio nie gotowaną. a ty pomaranczko. sama pije tylko wodę.musyzniankę. nienawidzę tych słodkich gazowańców więc won.

Jak robiłam swoim dzieciom kompocik ze swoich owoców ....wiem ,że nie każda mama ma domowe przetwory i dlatego woda będzie najlepsza :D

Drogie Mamy, skład herbatek BoboVita jest odpowiednio dobrany dla niemowląt i małych dzieci. Herbatki powinny być jedynie dodatkiem w dziecięcym jadłospisie, stosowanym okazjonalnie. Na co dzień pragnienie maluchów najlepiej jest gasić wodą. Pozdrawiam, Doradca NUTRICIA ------------ Jestem przedstawicielem firmy NUTRICIA Polska producenta żywności dla dzieci marek Bebiko, Bebilon i BoboVita. W przypadku pytań zapraszam do kontaktu